CONTACT

Școala Centrală Câmpina a fost inclusă în proiectul ”Săptămâna județeană a nonviolenței în mediul școlar”

- Social -

Școala Centrală Câmpina a fost inclusă în proiectul ”Săptămâna județeană a nonviolenței în mediul școlar”

În perioada 28 ianuarie-4 februarie 2022, Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, prin Biroul Siguranță Școlară, a răspuns invitației lansate de Inspectoratul Școlar Județean Prahova de a participa la proiectul ”Săptămâna județeană a nonviolenței în mediul școlar”, care are drept scop eficientizarea modului de acțiune în domeniul prevenirii violenței fizice și psihologice. O acțiune în cadrul acestui proiect a avut loc chiar vineri, 4 februarie, la Școala Gimnazială Centrală din Câmpina. La acțiune au participat și polițiști de la Biroul de Proximitate din cadrul Poliției Municipale Câmpina.

În cadrul acestui proiect, la nivel județean - după cum informează purtătorul de cuvânt al IJP Prahova - polițiștii au participat alături de elevi și de cadrele didactice la activități preventive în mai multe unități de învățământ de pe raza de competență, acțiunea bazându-se pe discuţii interactive, menite să conştientizeze că relațiile interumane elev-coleg, elev-profesor, elev-părinte trebuie dezvoltate pe o bază de armonie și toleranță, în care puterea de convingere a cuvântului şi nu a violenței trebuie să primeze.
Principalele obiective ale activităților întreprinse în această perioadă au fost îmbunătăţirea relaţiilor sociale în mediul școlar, schimbarea atitudinii faţă de violenţa verbală, fizică, a abuzului emoţional şi a excluderii sociale și conștientizarea consecințelor unui astfel de comportament. Elevii au participat activ în cadrul dezbaterilor, implicându-se în promovarea unor alternative non-violente de soluționare a conflictelor care pot apărea în cadrul procesului educativ, de asemena au participat la crearea unor materiale (desene, picturi) prin care au transmis mesaje împotriva violenței.
Cu această ocazie, le-au fost transmise elevilor urmpătoarele recomandări:
- Fiți atenți atunci când vă alegeți prietenii, păstrați-vă calmul atunci când discutați în contradictoriu și nu recurgeți niciodată la violență pentru a vă impune părerile!
- Nu vă lăsați influențați de ceilalți. Analizați singuri riscurile la care vă expuneți pe baza educației primite și a propriei experiențe;
- Dacă vreun coleg sau prieten vă roagă să faceți ceva cu care voi nu sunteți de acord, refuzați categoric, indiferent de promisiunile sau amenințările primite;
- Păstrați liniștea și curățenia în școală, nu alergați pe scări și nu vă împingeți colegii în pauze. Protejați elevii mai mici și ajutați-i să se simtă în siguranță;
- Când sunteți jigniți sau victime ale comportamentului violent al unor colegi sau al persoanelor din anturaj, anunțați profesorii, părinții și poliția, pentru a fi ajutați;
- În timpul pauzelor, nu părăsiți incinta școlii sau curtea unității de învățământ! Semnalați profesorilor prezența unor persoane străine în școală sau în curte, mai ales dacă aceștia încearcă să atragă elevii în discuții sau să le ofere vreun bun!
- Fiți prudent în relațiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulați să comiteți infracțiuni sau să deveniți victima acestora.


05 Feb 2022 10:51 3834 vizualizari


Comentarii






1946 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1743 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4553 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1725 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV