CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Școala Centrală Câmpina, la ceas aniversar - 106 ani de existență. "Dumnezeu să ne ocrotească și să ne țină în școală!"

- Social -

Școala Centrală Câmpina, la ceas aniversar - 106 ani de existență.

5 octombrie este Ziua Mondială a Educației, dar pentru Școala Gimnazială Centrală din Câmpina, această dată are o semnificație mult mai puternică, mult mai importantă și poate mai apropiată de sufletele celor implicați în activitatea acestei unități de învățământ. 5 octombrie este Ziua Școlii Centrale, iar anul acesta se împlinesc 106 ani de la înființarea instituției. Sigur, în 1914, când a fost înființată prin Ordin al Ministerului Instrucțiunii Publice, nu se numea Școala Centrală, ci Școala Primară Urbană de Fete nr.2 și avea un efectiv de 53 de eleve.

Vechea școală o știți, există și astăzi, deși o parte din ea a fost demolată în 2002, când au început lucrările la noua clădire. Noua școală a fost finalizată în anul 2007 și este una dintre cele mai moderne unități de învățământ din Prahova. O mândrie pentru elevii săi, pentru profesori, pentru părinți și, de ce nu, pentru Câmpina.
De-a lungul timpului, Școala Primară Urbană de Fete nr.2, devenită, din 1948, Școala de 7 ani de fete nr.2, apoi Școala Generală nr. 2, a trecut prin multe momente grele - războiul, ocupația germană, cutremurul din 1940, epidemia de febră tifoidă și altele. Trebuie să menționăm aici că a fost singura școală din oraș distrusă de bombardamentele din august 1944 și asta s-a întâmplat din cauza vecinătății cu Rafinăria "Steaua Română", ținta bombardamentelor anglo-americane. Toate acestea au venit și au trecut, au lăsat urme adânci în viața oamenilor, însă orașul s-a ridicat din propria cenușă și a mers mai departe. Iar școala, odată cu el. A fost condusă de oameni puternici, dascăli devotați - regretații Valeria Șerban, Alexandru Blanck și Toma Deaconu, apoi Nicolae Necula, iar în prezent director este Florentina Dumitrașcu.
Astăzi, Școala Gimnazială Centrală Câmpina are 604 elevi și o reputație excelentă. Dar dincolo de istoric, de statistici, acolo, în interiorul clădirii superbe din centrul Câmpinei, există oameni care sfințesc locul. Pe 14 septembrie 2020 a început un nou an școlar în condiții de pandemie. Mai întâi scenariul galben, iar de astăzi, 5 octombrie 2020, ca un dar de Ziua Școlii, s-a trecut la scenariul verde, cel în care cursurile se desfășoară cu toți copiii prezenți la ore, în școală, în clasă.
“Din nou glasuri minunate de copii iau în stăpânire curtea şi clădirea școlii. Suntem din nou la școală! Ce bucurie! Ce este o școală fără de elevi? Ce este o școală fără de profesori? Ziduri... și atât! Dumnezeu să ne ocrotească și să ne țină în școală!”, sunt câteva din cuvintele doamnei Rodica Zăvoianu, profesor învățământ primar, extrase dintr-un mesaj de Ziua Școlii.
La mulți ani, Școlii Gimnaziale Centrale și oamenilor săi!


05 Oct 2020 18:35 4342 vizualizari


Comentarii






850 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova,  în cadrul C.R.E.D. Activitatea face parte din parteneriatele educaționale ”Starea de bine în grupa de preșcolari”  și  ”Copilăria, o lume de vis”, pe care instituția de învățământ din Câmpina le-a derulat în ultimii doi ani școlari împreună cu Grădinița nr. 14 Târgoviște și Școala Gimnazială ”Radu Cel Mare” Găești, parteneriate avizate de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și de Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

citeste mai mult
3668 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1651 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
889 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV