CONTACT

A trecut un an de la prima ediție a "Festivalului de Creație și Recreație" din Brebu - și a fost un an plin!

- Social -

A trecut un an de la prima ediție a

După tabăra din vara lui 2021, echipa de organizare a zis că e doar prima filă a unei frumoase povești. Și s-a dovedit că este chiar așa!

Tinerii au pornit la drum cu pregătirile ediției a II-a încă de la finalul lunii septembrie, când au început să lucreze la proiectul ce urma să fie iarăși trimis "Corpului European de Solidaritate" pentru finanțare, ceea ce s-a și întâmplat. Deoarece copiii și voluntarii din comună și din împrejurimi și-au exprimat dorința de a mai participa la ateliere creative și de a mai avea parte de jocuri amuzante și educative alături de inițiatorii proiectului, cei 5 tineri au decis că aveau de făcut câteva modificări proiectului pentru ca acesta să decurgă cât mai bine și să bucure cât mai mulți copii din Brebu și nu numai. Astfel, echipa s-a mărit și i-a urat un călduros "bun venit" Ralucăi, iar mai apoi s-au alăturat Marina, Maria și Erika, voluntarele ce cu mult curaj și-au asumat și sarcina de a ghida ateliere de modelaj, împâslit și orientare în natură.
A doua mare schimbare a fost organizarea de ateliere creative în fiecare duminică, tot la sala de judo a Asociației Sportive Neculai Drăgan din Brebu. La acestea numărul de participanți a fost în jur de 20, activitățile fiind anunțate vinerea pe paginile de Facebook și Instagram ale Festivalului de Creație și Recreație. De la o săptămână la alta, temele atelierelor au variat, printre acestea numărându-se origami, scriere creativă, teatru de improvizație, muzică și dans, ceramică și pictură, jocuri de societate, cusut și înnodat brățări și chiar o excursie de o zi la munte, în Bucegi.
Și uite-așa au trecut lunile cu ateliere duminicale, și, cum vara se apropia, la fel și tabăra. Mesajele pentru înscrieri apăreau din ce în ce mai multe, iar numărul de 30 de participanți stabilit fusese de mult atins. Ce era de făcut? Fără foarte mult timp de discuții, s-a hotărât organizarea a două tabere, între 11-17 iulie și 25-31 iulie, că de! prea erau entuziasmați copiii! Aici a devenit un pic mai complicat pentru toată lumea, programul voluntarilor și chiar al organizatorilor nu putea fi eliberat astfel încât aceeași echipă de oameni să poată participa la ambele tabere.
Așa că s-au pus pe căutat noi voluntari, mai ales liceeni, noi soluții și resurse financiare astfel încât cele două tabere să fie gratuite pentru toți cei 60 de copii înscriși.
Mai multă organizare, mai multe ore de planificare pentru ateliere, program, detalii logistice, dar toate astea răsplătite cu multă distracție în timpul taberelor!
Cele 7 zile de activități au început cu jocuri de cunoaștere și de echipă, ca să se creeze adezivul potrivit ce avea să-i unească pe copii și voluntari de-a lungul taberelor. Iar din ziua a doua au început atelierele propriu-zise, la care copiii au învățat să facă ghivece din lut în care au și plantat flori, au pictat pe sacoșe care le-au rămas apoi ca amintire, s-au orientat cu busole și au realizat hărți, au făcut ”monstruleți” și omuleți din lână împâslită, au avut un curs de prim ajutor, au învățat nu numai să danseze ”Alunelul”, ci și să-l cânte la fluier, au lucrat pe exerciții de ritm și percuție și s-au distrat copios improvizând la atelierul de teatru.
Timpul parcă trecea altfel, atât copiii cât și voluntarii erau complet prezenți la fiecare activitate, implicându-se cu toată ființa lor, uitând de telefoane și de lumea de afară. Scopul comun - de a învăța altfel, prin distracție și jocuri - îi unea pe toți și îi aducea împreună. Până și în pauze copiii rugau voluntarii să îi mai învețe jocuri noi, să le provoace imaginația și creativitatea prin fel de fel de activități. Parcă erau ca niște bureți ce voiau să absoarbă tot ce puteau să le ofere voluntarii și facilitatorii, curioși și deschiși la nou, la colaborare și la învățare.
Dar totuși, zilele au trecut repede. Sâmbătă, a șasea zi, a fost diferită. Copiii s-au costumat în piese de șah și s-au duelat pe tabla desenată cu cretă în parc. Iar apoi a urmat marea căutare de comori, care a reunit informațiile parcurse în toate atelierele de-a lungul zilelor de tabără și care i-a testat pe copii prin diferite jocuri de agilitate și de cooperare. Au ajuns cu toții la comoara bine ascunsă și s-au delectat cu dulciurile găsite!
Iar duminică a avut loc festivitatea finală în curtea Muzeului Casa Domnească și a Mănăstirii de la Brebu. În cadru festiv au sărbătorit atât încheierea Festivalului de Creație și Recreație de vara aceasta, dar și un an întreg de ateliere creative, jucăușe și pline de voie bună!
Ne revedem din toamnă!
Până atunci, vă invităm vă bucurați de pozele din tabere și să le urmăriți activitatea pe facebook la Festivalul de Creație și Recreație și pe instagram la @atelier.creatie.si.recreatie!


11 Aug 2022 18:20 2720 vizualizari


Comentarii






1972 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1756 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4577 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1737 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV