O parcare incredibilă, un filmuleţ şi... amenda binemeritată de contravenient

Social (Categoria articolului)

Zilele trecute, în Câmpina, pe trotuarul din fața magazinului chinezesc situat la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada Sondei a fost parcat un autoturism Mercedes negru, cu numărul de înmatriculare PH-27-MRF. Fix pe trotuar. Conducătorul auto a coborât prin ploaie și a dispărut în apropiere. Un câmpinean a filmat scena și a anunțat Poliția Locală.

În foarte scurt timp, la faţa locului a venit un echipaj al Poliţiei Locale. Imediat a apărut și proprietarul maşinii. A discutat puţin cu agentul local, apoi s-a urcat în mașină și a încercat să iasă de pe trotuar pe carosabil. S-a chinuit puțin, a făcut mai multe manevre, a lovit chiar și un indicator din apropiere. Până la urmă a reușit să ajungă pe stradă, pe contrasens, pe Sondei. Câmpineanul care a filmat întreaga scenă a postat imaginile pe Facebook, iar de aici a ieșit o întreagă discuție. 
Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Locală, conducătorului auto i s-a cerut mai întâi să scoată mașina de pe trotuar. Apoi, după ce a parcat-o în apropiere, polițistul local s-a întors și i-a întocmit proces-verbal de contravenție pentru parcare ilegală, fiind amendat cu suma de 290 lei (145 de lei în 48 de ore) şi penalizat cu două puncte. Explicaţia incredibilă a conducătorului auto, menționată și în procesul-verbal a fost că: „Ploua foarte rău şi am vrut să iau ţigări”! Omul a fost sancționat datorită unei reacții civice remarcabile, iar acesta poate fi un exemplu pentru noi toți. Da, nu sunt suficiente locuri de parcare, este adevărat. Dar aceasta nu e o scuză pentru a urca mașina pe trotuar și a bloca accesul pietonilor.

6885 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • emilia popescu 13.12.2017 01:44 Dar domnilor politisti spagari, de ce nu-i amendati si pe florarii din piata centrala !??? Ca si acolo se parcheaza in fiecare zi de catre unii florari si toata ziua treceti pe acolo ??? Va este frica de ei ca nu va mai da flori?????
  • Maria 13.12.2017 18:38 290..lei pentru parcare ilegala pe trotuar și niște elevi de liceu au luat o amenda de 870 lei ca mergeau cu bicicleta pe trotuar , pe motiv ca pun în pericol pietonii.Nu e gluma e pe bune . Numai în România se întâmplă așa ceva ......
  • pas 14.12.2017 17:00 Îi recomand Sa contests amenda in instanţa daca in aceasta se face referire la codul rutier.Politistii locali nu sunt desemnati de IGP Sa dea astfel de amenzi
  • colonelul 15.12.2017 17:39 sa faca mai intai parcari.

Social

2421 vizualizari
23 apr. 2018 11:58

O elevă din Câmpina, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni de la Colegiul "Grigorescu"

Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.

7350 vizualizari
22 apr. 2018 10:10

MAI a stabilit perioadele și condițiile pentru admiterea la școlile de poliție, sesiunile august 2018 și ianuarie 2019. La Școala de Poliție din Câmpina sunt câte 1.300 locuri în fiecare sesiune

Prin dispoziție a directorului general al Direcției Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au fost stabilite condițiile și numărul de locuri pentru admiterea la toate instituțiile de învățământ din subordinea MAI. Este vorba despre siunile de admitere din vara lui 2018 și ianuarie 2019. La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina vor fi scoase la concurs câte 1.300 locuri la fiecare sesiune de admitere. 

Alte stiri recente

582 vizualizari
23 apr. 2018 11:22

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.

1409 vizualizari
23 apr. 2018 09:17

Peste 10 milioane lei s-au încasat la bugetul Câmpinei, în primul trimestru al anului, din taxe și impozite locale

Suma încasată la bugetul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale, până la 31 martie 2018, este de 10.151.000 lei, cu aproape 2 milioane lei peste încasările de anul trecut, din aceeași perioadă. Vorbim despre taxe și impozite plătite de toți contribuabilii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice.