O parcare incredibilă, un filmuleţ şi... amenda binemeritată de contravenient

Social (Categoria articolului)

Zilele trecute, în Câmpina, pe trotuarul din fața magazinului chinezesc situat la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada Sondei a fost parcat un autoturism Mercedes negru, cu numărul de înmatriculare PH-27-MRF. Fix pe trotuar. Conducătorul auto a coborât prin ploaie și a dispărut în apropiere. Un câmpinean a filmat scena și a anunțat Poliția Locală.

În foarte scurt timp, la faţa locului a venit un echipaj al Poliţiei Locale. Imediat a apărut și proprietarul maşinii. A discutat puţin cu agentul local, apoi s-a urcat în mașină și a încercat să iasă de pe trotuar pe carosabil. S-a chinuit puțin, a făcut mai multe manevre, a lovit chiar și un indicator din apropiere. Până la urmă a reușit să ajungă pe stradă, pe contrasens, pe Sondei. Câmpineanul care a filmat întreaga scenă a postat imaginile pe Facebook, iar de aici a ieșit o întreagă discuție. 
Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Locală, conducătorului auto i s-a cerut mai întâi să scoată mașina de pe trotuar. Apoi, după ce a parcat-o în apropiere, polițistul local s-a întors și i-a întocmit proces-verbal de contravenție pentru parcare ilegală, fiind amendat cu suma de 290 lei (145 de lei în 48 de ore) şi penalizat cu două puncte. Explicaţia incredibilă a conducătorului auto, menționată și în procesul-verbal a fost că: „Ploua foarte rău şi am vrut să iau ţigări”! Omul a fost sancționat datorită unei reacții civice remarcabile, iar acesta poate fi un exemplu pentru noi toți. Da, nu sunt suficiente locuri de parcare, este adevărat. Dar aceasta nu e o scuză pentru a urca mașina pe trotuar și a bloca accesul pietonilor.

6998 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • emilia popescu 13.12.2017 01:44 Dar domnilor politisti spagari, de ce nu-i amendati si pe florarii din piata centrala !??? Ca si acolo se parcheaza in fiecare zi de catre unii florari si toata ziua treceti pe acolo ??? Va este frica de ei ca nu va mai da flori?????
  • Maria 13.12.2017 18:38 290..lei pentru parcare ilegala pe trotuar și niște elevi de liceu au luat o amenda de 870 lei ca mergeau cu bicicleta pe trotuar , pe motiv ca pun în pericol pietonii.Nu e gluma e pe bune . Numai în România se întâmplă așa ceva ......
  • pas 14.12.2017 17:00 Îi recomand Sa contests amenda in instanţa daca in aceasta se face referire la codul rutier.Politistii locali nu sunt desemnati de IGP Sa dea astfel de amenzi
  • colonelul 15.12.2017 17:39 sa faca mai intai parcari.

Social

2772 vizualizari
21 iul. 2018 09:27

O femeie de 68 de ani, din Poiana Câmpina, a căzut într-o fosă septică

În satul Bobolia, aparţinând de comuna Poiana Câmpina, a avut loc aseară un incident care se putea solda cu urmări grave. O femeie de 68 de ani, din localitate, a căzut într-o fosă septică și a ajuns la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Câmpina.

2718 vizualizari
20 iul. 2018 18:45

A încetat din viață Petre Purje, veteran de război, cetățean de onoare al Câmpinei, multiplu campion mondial la popice

Astăzi ne-a părăsit, la 92 de ani, un om remarcabil, care a adus multă onoare Câmpinei și țării - veteranul de război Petre Purje. Un om care a luptat pentru România pe front, dar și în arenele competiționale. A cucerit trei titluri de campion mondial la popice (două cu echipa și unul la dublu), având peste 100 de selecții în echipa reprezentativă. A fost maestru emerit al sportului și cetățean de onoare al municipiului Câmpina, distincție acordată în 1993. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alte stiri recente

789 vizualizari
21 iul. 2018 21:33

Tabăra de pictură "Câmpina și Marea Unire", la final. Astăzi a avut loc vernisajul expoziției

La Casa de Cultură "Geo Bogza" a avut loc astăzi vernisajul expoziției "Câmpina și Marea Unire", evenimentul de final al taberei de creație desfășurate în decurs de o săptămână în cel de-al doilea municipiu al județului. S-a dorit a fi o tabără internațională de pictură, fiind invitați artiști plastici din țară, dar și din Cimișlia (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități înfrățite cu Câmpina. Din păcate, pictorii din Kumanovo au anunțat în ultimul moment că nu mai pot da curs invitației.

1692 vizualizari
21 iul. 2018 21:11

Medalie de argint la triplusalt pentru atletismul câmpinean, la categoria juniori III

La Bucureşti au loc în aceste zile finalele Campionatului Naţional de Atletism pentru Juniori III, la startul competiţiilor aliniindu-se şi mai mulţi sportivi de la CSS Constantin Istrati Câmpina. Astăzi, în prima zi a competiţiei, atletismul câmpinean a obţinut o medalie de argint, la triplusalt, prin Victor Andrei (antrenor Jenica Bran).