O parcare incredibilă, un filmuleţ şi... amenda binemeritată de contravenient

Social (Categoria articolului)

Zilele trecute, în Câmpina, pe trotuarul din fața magazinului chinezesc situat la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada Sondei a fost parcat un autoturism Mercedes negru, cu numărul de înmatriculare PH-27-MRF. Fix pe trotuar. Conducătorul auto a coborât prin ploaie și a dispărut în apropiere. Un câmpinean a filmat scena și a anunțat Poliția Locală.

În foarte scurt timp, la faţa locului a venit un echipaj al Poliţiei Locale. Imediat a apărut și proprietarul maşinii. A discutat puţin cu agentul local, apoi s-a urcat în mașină și a încercat să iasă de pe trotuar pe carosabil. S-a chinuit puțin, a făcut mai multe manevre, a lovit chiar și un indicator din apropiere. Până la urmă a reușit să ajungă pe stradă, pe contrasens, pe Sondei. Câmpineanul care a filmat întreaga scenă a postat imaginile pe Facebook, iar de aici a ieșit o întreagă discuție. 
Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Locală, conducătorului auto i s-a cerut mai întâi să scoată mașina de pe trotuar. Apoi, după ce a parcat-o în apropiere, polițistul local s-a întors și i-a întocmit proces-verbal de contravenție pentru parcare ilegală, fiind amendat cu suma de 290 lei (145 de lei în 48 de ore) şi penalizat cu două puncte. Explicaţia incredibilă a conducătorului auto, menționată și în procesul-verbal a fost că: „Ploua foarte rău şi am vrut să iau ţigări”! Omul a fost sancționat datorită unei reacții civice remarcabile, iar acesta poate fi un exemplu pentru noi toți. Da, nu sunt suficiente locuri de parcare, este adevărat. Dar aceasta nu e o scuză pentru a urca mașina pe trotuar și a bloca accesul pietonilor.

6685 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • emilia popescu 13.12.2017 01:44 Dar domnilor politisti spagari, de ce nu-i amendati si pe florarii din piata centrala !??? Ca si acolo se parcheaza in fiecare zi de catre unii florari si toata ziua treceti pe acolo ??? Va este frica de ei ca nu va mai da flori?????
  • Maria 13.12.2017 18:38 290..lei pentru parcare ilegala pe trotuar și niște elevi de liceu au luat o amenda de 870 lei ca mergeau cu bicicleta pe trotuar , pe motiv ca pun în pericol pietonii.Nu e gluma e pe bune . Numai în România se întâmplă așa ceva ......
  • pas 14.12.2017 17:00 Îi recomand Sa contests amenda in instanţa daca in aceasta se face referire la codul rutier.Politistii locali nu sunt desemnati de IGP Sa dea astfel de amenzi
  • colonelul 15.12.2017 17:39 sa faca mai intai parcari.

Social

2215 vizualizari
23 ian. 2018 12:50

Cum arată în realitate Lacul Bisericii din Câmpina

Lacul Bisericii reprezintă un loc de suflet pentru câmpinenii de azi, așa cum a fost și pentru câmpinenii de odinioară. Pe rețelele de socializare sunt postate fotografii superbe cu Lacul Bisericii și zona adiacentă, fotografii făcute de profesioniști și prelucrate, multe dintre ele, tot de profesioniști. Există chiar și o pagină pe Facebook dedicată Lacului Bisericii. Din păcate, realitatea bate poza artistică.

12293 vizualizari
22 ian. 2018 17:48

Iulie 2018 - următoarea sesiune de admitere la Școala de Poliție din Câmpina. Este posibil să existe și o a treia sesiune, în decembrie

1 comentarii

2018 ar putea intra în istoria Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina ca fiind anul cu trei sesiuni de admitere, asta și în funcție de decizia pe care o va lua Ministerul Afacerilor Interne. "Deocamdată, este cert că vom avea examen de admitere în luna iulie, când vor fi scoase la concurs 1.300 de locuri, ca și la admiterea din ianuarie 2018. Organizarea unei sesiuni de admitere în decembrie este la stadiul de discuții. Încă nu știm dacă această a treia sesiune va fi în decembrie 2018 sau ianuarie 2019", ne-a declarat comandantul Școlii de Poliție din Câmpina, comisar șef Vasile Tache.

Alte stiri recente

226 vizualizari
23 ian. 2018 22:05

Ca la Câmpina, niciunde. CS Câmpina şi HM Junior se dau reciproc în judecată

Litigiul dintre CS Câmpina şi HM Junior Câmpina se află în faţa unei noi faze, una cum rar se poate vedea, cele două grupări anunţând că se vor acţiona una pe cealaltă în judecată! Astfel, după ce preşedintele CS Câmpina, Adrian Stoican, a precizat în raportul către Consiliul Local că va acţiona în judecată Clubul HM Junior, reprezentanţii acestuia din urmă susţin că şi ei vor acţiona în instanţa civilă, cel mai probabil atât CS Câmpina, cât şi pe preşedintele Stoican.

2239 vizualizari
23 ian. 2018 11:57

Pereții vestiarelor proaspăt modernizate, de la Căminul Petrol, mâzgăliți de "artiștii" fără cei șapte ani de acasă

Nici nu s-a uscat bine lavabila pe pereții vestiarelor de la terenul sintetic de fotbal, din incinta Căminului Petrol din Câmpina, că deja au apărut primele "opere de artă". Da, este vorba tocmai despre vestiarele modernizate la sfârșitul anului trecut, împreună cu tribunele, lucrare care a costat 222.000 lei (fără TVA), bani alocați de la bugetul municipiului.