O parcare incredibilă, un filmuleţ şi... amenda binemeritată de contravenient

Social (Categoria articolului)

Zilele trecute, în Câmpina, pe trotuarul din fața magazinului chinezesc situat la intersecția Bulevardului Carol I cu Strada Sondei a fost parcat un autoturism Mercedes negru, cu numărul de înmatriculare PH-27-MRF. Fix pe trotuar. Conducătorul auto a coborât prin ploaie și a dispărut în apropiere. Un câmpinean a filmat scena și a anunțat Poliția Locală.

În foarte scurt timp, la faţa locului a venit un echipaj al Poliţiei Locale. Imediat a apărut și proprietarul maşinii. A discutat puţin cu agentul local, apoi s-a urcat în mașină și a încercat să iasă de pe trotuar pe carosabil. S-a chinuit puțin, a făcut mai multe manevre, a lovit chiar și un indicator din apropiere. Până la urmă a reușit să ajungă pe stradă, pe contrasens, pe Sondei. Câmpineanul care a filmat întreaga scenă a postat imaginile pe Facebook, iar de aici a ieșit o întreagă discuție. 
Potrivit informațiilor furnizate de Poliția Locală, conducătorului auto i s-a cerut mai întâi să scoată mașina de pe trotuar. Apoi, după ce a parcat-o în apropiere, polițistul local s-a întors și i-a întocmit proces-verbal de contravenție pentru parcare ilegală, fiind amendat cu suma de 290 lei (145 de lei în 48 de ore) şi penalizat cu două puncte. Explicaţia incredibilă a conducătorului auto, menționată și în procesul-verbal a fost că: „Ploua foarte rău şi am vrut să iau ţigări”! Omul a fost sancționat datorită unei reacții civice remarcabile, iar acesta poate fi un exemplu pentru noi toți. Da, nu sunt suficiente locuri de parcare, este adevărat. Dar aceasta nu e o scuză pentru a urca mașina pe trotuar și a bloca accesul pietonilor.

7066 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • emilia popescu 13.12.2017 01:44 Dar domnilor politisti spagari, de ce nu-i amendati si pe florarii din piata centrala !??? Ca si acolo se parcheaza in fiecare zi de catre unii florari si toata ziua treceti pe acolo ??? Va este frica de ei ca nu va mai da flori?????
  • Maria 13.12.2017 18:38 290..lei pentru parcare ilegala pe trotuar și niște elevi de liceu au luat o amenda de 870 lei ca mergeau cu bicicleta pe trotuar , pe motiv ca pun în pericol pietonii.Nu e gluma e pe bune . Numai în România se întâmplă așa ceva ......
  • pas 14.12.2017 17:00 Îi recomand Sa contests amenda in instanţa daca in aceasta se face referire la codul rutier.Politistii locali nu sunt desemnati de IGP Sa dea astfel de amenzi
  • colonelul 15.12.2017 17:39 sa faca mai intai parcari.

Social

1218 vizualizari
19 oct. 2018 09:46

Câmpina, România 100. Foto Olteanu, din perioada interbelică, un atelier de tapițerie din anii '70, șantierul de la Soldat, de azi

Câmpina se mândrea, în perioada interbelică și chiar și în anii de până la cutremurul din 1977, cu o serie de clădiri frumoase situate pe bulevardul central, magazine simbol, cele mai multe fiind cunoscute după activitatea prestată și după numele proprietarului. 

2521 vizualizari
18 oct. 2018 21:25

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Ion Bălu

Câmpina s-a mândrit multă vreme cu statutul de oraș cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori. Nu știe nimeni cât de actuală mai este această statistică, dar toată lumea cunoaște și recunoaște că în Câmpina au fost și încă mai sunt dascăli de mare valoare. Unul dintre aceștia este profesorul Ion Bălu.

Alte stiri recente

891 vizualizari
19 oct. 2018 11:49

Salariile angajaților de la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina

V-am prezentat recent salariile angajaților de la Spitalul Municipal Câmpina, conform datelor postate pe site-ul instituției în conformitate cu Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acum este rândul Spitalului de Psihiatrie Voila, unitate sanitară de monospecialitate, unde sporurile sunt semnificative. Ne referim aici în special la sporul pentru condiții deosebit de periculoase, cuprins între 50% și 65% din salariul de bază și de care beneficiază absolut toți angajații de la Spitalul Voila, de la cadre medicale până la personalul TESA și muncitori. (facsimile)

3335 vizualizari
18 oct. 2018 10:07

Razie a Poliției pe DN1, la Comarnic, Nistorești, Bănești și Florești

UPDATE - La acțiunea de astăzi au fost controlate 94 de autovehicule și s-au aplicat 61 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.927 lei. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru nerespectarea vitezei legale - 48.

La această oră, Poliția desfășoară o razie de amploare pe DN1, în mai multe zone dificile din punct de vedere al traficului, la Comarnic, Nistorești, Bănești și Florești.