CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Ziua internaţională a scrisului de mână, marcată în premieră și la Câmpina

- Social -

Poate știați sau poate nu, 23 ianuarie este Ziua internațională a scrisului de mână, iar la sfârșitul săptămânii trecute această zi a fost marcată și la Câmpina printr-un simpozion organizat în amfiteatrul Colegiului Tehnic "Constantin Istrati". Au participat liceeni de la instituția - gazdă, dar și elevi de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu".

Ziua internațională a scrisului de mână se sărbătorește la 23 ianuarie pentru că aceasta este data de naştere a lui John  Hancock, om de stat american, devenit cunoscut şi pentru semnătura sa extrem de lizibilă de pe Declaraţia de Independenţă a Statelor Unite ale Americii din 4 iulie 1776. Astăzi, scrisul de mână nu mai este... ceea ce era odată. S-a decis sărbătorirea acestei zile și la Câmpina, considerându-se o ocazie foarte potrivită a le reaminti tinerilor importanța caligrafiei în viața noastră. Într-o eră din ce în ce mai computerizată, într-o lume a butoanelor și gadgeturilor, scrisul de mână trebuie să rămână un reper. Până la urmă, tocmai scrisul de mână este cel care a adus până la noi întreaga cultură mondială, după cum afirma profesorul Nicolae Geantă (video) în deschiderea simpozionului de la Colegiul Istrati. Scrisul de mână este o abilitate extraordinară, pe care ar fi păcat să o pierdem sau să o neglijăm, iar despre acest subiect le-au mai vorbit elevilor profesor Cristina Dinu şi istoricul Alin Ciupală.


30 Jan 2017 09:18 5634 vizualizari


Comentarii






1858 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1720 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4501 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1708 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV