La Câmpina a fost inaugurat un centru de terapie destinat copiilor cu autism

Social (Categoria articolului)

Inițiativa deschiderii unui centru de terapie destinat copiilor cu autism a aparținut Asociației "Glasul Autismului", care a realizat acest proiect în parteneriat cu Fundația Romanian Angel Appeal, iar fondurile necesare au provenit, în cea mai mare parte, din sumele strânse la ediția din acest an a competiției de ciclism Câmpina Open MTB - Race for Autism.

Luni după-amiză, la deschiderea centrului, aflat la etajul al doilea al Casei Tineretului din Câmpina, au participat numeroși părinți, mulți însoțiți de copii, precum și reprezentanți ai Asociației "Glasul Autismului". "Începând din această lună vom găzdui în acest centru sesiuni de terapie 3C (conștientizare, coordonare, concentrare), de terapie de grup, de masaj și kinetoterapie și activități de pregătire pentru școală, toate adresate copiilor cu tulburări în spectrul autist", a afirmat Ileana Papahagi, președintele Asociației "Glasul Autismului". Administrația locală a fost reprezentată la inaugurarea centrului de Marian Dulă, consilierul personal al primarului Horia Tiseanu, care a declarat: "Primăria salută acest gen de inițiative și vom ajuta, poate chiar și financiar, dacă se depun proiecte în baza Legii 350/2005 prrivind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice pentru activități non-profit. Urez succes voluntarilor care sunt alături de copii și de părinți!"
După momentul oficial, părinții au discutat cu reprezentanții și colaboratorii asociației toate detaliile privind funcționarea acestui centru, programul, modalitatea de stabilire a grupelor de lucru, totul fiind gândit și făcut în ideea de a sprijini copiii cu nevoi speciale din zona Câmpinei.
Persoanele interesate pot contacta Asociația "Glasul Autismului" la numărul de telefon - 0739.841.169.

6754 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mirica Adriana 06.11.2018 04:51 Felicitări.Daca se poate un nr de telefon.Am un băiat de 12 ani cu TSA(asperger)si ma intereseaza sa stiu daca îl pot înscrie pt terapie.Multumesc.
  • Raduta roxana 06.11.2018 10:56 Am un baiat de 14 ani cu aspenger si as vrea sa l aduc la terapie .multumesc
  • Paduretu Cristina 06.11.2018 13:30 Eu locuiesc in Sinaia,baiatul meu are 14 ani,as dori o programare,cum sa procedez?Multumesc mult!
  • Paduretu 06.11.2018 13:36 Mentionez ,baiatul meu sufera de Asperger
  • Bratu 07.11.2018 08:28 Bună ziua. Am și eu un băiețel de aproape 11 ani cu autism și sunt interesata dacă l-am putea aduce și pe el la terapie. Multumesc mult!
  • Admin 07.11.2018 11:32 Asociația Glasul Autismului poate fi contactată la numărul de telefon 0739.841.169.
  • Voicu Daniela 14.11.2018 20:03 Buna ziua.Am si eu un băiețel in vârstă de 3 ani jumate de curând a fost depistat cuTSA.Primiti si copii mici.

Social

366 vizualizari
16 nov. 2018 22:14

Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.

2127 vizualizari
16 nov. 2018 18:12

Tineri cu cariere de succes le-au vorbit elevilor de la Colegiul "Grigorescu" din Câmpina despre leadership și orientare profesională

"Discover yourself" s-a numit acțiunea desfășurată joi, 15 noiembrie, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina, acolo unde trei tineri cu cariere de succes le-au vorbit elevilor de la cea mai prestigioasă unitate de învățământ din municipiu despre leadership și despre orientarea profesională.

Alte stiri recente

48 vizualizari
16 nov. 2018 23:01

Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal, fete

Gimnaziada este echivalentul Olimpiadei Sportului Școlar, dar numai la nivelul învățământului gimnazial. Joi, 15 noiembrie, sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal feminin, la care au participat echipe reprezentând Școala Liliești, Școala Scorțeni, Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.

3017 vizualizari
16 nov. 2018 12:12

Și a fost a XX-a ediție a Balului Bobocilor de la Școala Postliceală "Louis Pasteur" Câmpina

Ca în fiecare an, și asta de 20 de ani încoace, Balul Bobocilor de la Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina constituie o mare petrecere, un eveniment la care toată lumea râde, dansează și se distrează. Pentru anul școlar 2018-2019, școala patronată de Asociația AMUS France - Roumanie numără aproximativ 90 de boboci, la cele trei clase din anul I - două clase cu profil de asistenți medicali generaliști și o clasă cu profil de asistenți medicali farmacie.