1.559 de solicitări la Ambulanța Prahova în perioada Sărbătorilor Pascale

Social (Categoria articolului)

În perioada 6-9 aprilie, Serviciul Județean de Ambulanță a intervenit la 1.559 cazuri, desfășurându-și activitatea cu 263 echipaje. "În perioada Sărbătorilor Pascale, la nivelul SAJ Prahova nu se acordă concedii de odihnă pentru personalul operativ, astfel că am reușit să creștem numărul echipajelor medicale de urgență cu 11,04%", se precizează într-un comunicat remis de conducerea SAJ.

În perioada menționată, Ambulanța a fost solicitată, printre altele, la 151 persoane care au suferit afecțiuni generate de excesele alimentare, la 85 de persoane cu probleme cardiace și 34 de persoane care au fost victime ale unor accidente rutiere. De asemenea, s-a mai intervenit la 13 persoane cu diabet zaharat decompensat și la 15 cazuri de stop-cardiorespirator la care s-au inițiat manevre de resuscitare, din păcate fără succes.
“Promptitudinea la urgență de cod roșu în mediul urban a fost de 8 minute și 7 secunde, iar la urgență de cod galben - de 13 minute și 9 secunde. În mediul rural, la urgență de cod roșu promptitudinea a fost de 16 minute și 5 secunde, iar la cod galben de 25 minute și 4 secunde”, se menționează în comunicatul SAJ Prahova.
Urgențele de cod roșu sunt cele care vizează situațiile critice, cazurile care necesită intervenția rapidă a unui echipaj de reanimare TIM sau a unui echipaj de urgență cu medic. Urgențele de cond galben sunt cele care nu au implicații vitale imediate, dar care se pot agrava în timp dacă pacientul nu primește asistență medicală adecvată sau nu este transportat la o unitate medicală.

2097 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2688 vizualizari
20 sep. 2018 22:08

"Insta Cafe", locul din Câmpina unde poţi să savurezi o cafea într-un cadru natural de poveste

Bulevardul Culturii a fost dintotdeauna locul preferat de promenadă al câmpinenilor, indiferent de anotimp. În Anul Centenar, doi tineri întreprinzători, Eduard Pîslaru şi Nathaniel Geană, au decis să redea unui colţişor din bulevard strălucirea de altădată. Aşa a apărut "Insta Cafe".

1883 vizualizari
20 sep. 2018 20:37

Câmpina, România 100. Pasajul de la Ceas, aşa cum arăta prin anii '70 şi azi

Pasajul de la Ceas, din zilele noastre, este - fără îndoială - kilometrul 0 al Câmpinei. De-a lungul acestui serial am prezentat în mai multe episoade diverse instantanee din zona care astăzi este cunoscută sub numele de Pasajul de la Ceas. Imaginea de arhivă din acest episod este ceva mai nouă, nu are decât ceva mai mult de 40 de ani, fiind realizată la sfârşitul anilor '70.

Alte stiri recente

2154 vizualizari
20 sep. 2018 19:48

Primarul Horia Tiseanu: „Trebuie să ne luăm adio de la vreun teren de la Jandarmerie!”

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc miercuri o întâlnire a reprezentanților administrației locale, tema fiind găsirea unei locații potrivite pentru construirea unei săli de sport. În cadrul acestei întâlniri despre care noi am scris AICI, primarul Horia Tiseanu a făcut o afirmație categorică legată de posibilitatea ca administrația câmpineană să obțină vreun teren de la fosta unitate de jandarmi, situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

2633 vizualizari
20 sep. 2018 19:12

Marș cu biciclete, role și trotinete. Elevii Şcolii Centrale Câmpina vor marca, astfel, "Săptămâna Europeană a Mobilităţii"

În perioada 16-22 septembrie se sărbătorește "Săptămâna Europeană a Mobilităţii". Este vorba, de fapt, despre o campanie europeană de promovare a formelor alternative de transport ecologic, de reliefare a faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în mediul urban, reducând poluarea. Elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina vor organiza vineri, 21 septembrie, o acțiune dedicată mobilității.