1.559 de solicitări la Ambulanța Prahova în perioada Sărbătorilor Pascale

Social (Categoria articolului)

În perioada 6-9 aprilie, Serviciul Județean de Ambulanță a intervenit la 1.559 cazuri, desfășurându-și activitatea cu 263 echipaje. "În perioada Sărbătorilor Pascale, la nivelul SAJ Prahova nu se acordă concedii de odihnă pentru personalul operativ, astfel că am reușit să creștem numărul echipajelor medicale de urgență cu 11,04%", se precizează într-un comunicat remis de conducerea SAJ.

În perioada menționată, Ambulanța a fost solicitată, printre altele, la 151 persoane care au suferit afecțiuni generate de excesele alimentare, la 85 de persoane cu probleme cardiace și 34 de persoane care au fost victime ale unor accidente rutiere. De asemenea, s-a mai intervenit la 13 persoane cu diabet zaharat decompensat și la 15 cazuri de stop-cardiorespirator la care s-au inițiat manevre de resuscitare, din păcate fără succes.
“Promptitudinea la urgență de cod roșu în mediul urban a fost de 8 minute și 7 secunde, iar la urgență de cod galben - de 13 minute și 9 secunde. În mediul rural, la urgență de cod roșu promptitudinea a fost de 16 minute și 5 secunde, iar la cod galben de 25 minute și 4 secunde”, se menționează în comunicatul SAJ Prahova.
Urgențele de cod roșu sunt cele care vizează situațiile critice, cazurile care necesită intervenția rapidă a unui echipaj de reanimare TIM sau a unui echipaj de urgență cu medic. Urgențele de cond galben sunt cele care nu au implicații vitale imediate, dar care se pot agrava în timp dacă pacientul nu primește asistență medicală adecvată sau nu este transportat la o unitate medicală.

2042 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1919 vizualizari
18 iul. 2018 12:20

Amintiri din Câmpina de altădată - secția de box a Clubului Energia

1 comentarii

Dacă se va încumeta cineva vreodată să scrie o istorie completă a sportului câmpinean, Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (fosta ACC, actuala societate Cameron) va figura la loc de cinste. Energia a reprezentat mulți ani o adevărată pepinieră de talente sportive. Iar secția de box a strălucit peste toate celelalte secții ale clubului.

2418 vizualizari
16 iul. 2018 19:45

Au început înscrierile pentru Festivalul Tineretului - Câmpina 2018, organizat de Fundația Zamolxes

La 15 iulie s-a dat startul înscrierilor la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans, cu premii în bani, destinat elevilor de la școlile câmpinene. Evenimentul este organizat de Fundația Zamolxes și susținut financiar de administrația locală, finanțarea de 20.000 lei fiind acordată în baza Legii 350/2005.

Alte stiri recente

2247 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

3123 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.