1.559 de solicitări la Ambulanța Prahova în perioada Sărbătorilor Pascale

Social (Categoria articolului)

În perioada 6-9 aprilie, Serviciul Județean de Ambulanță a intervenit la 1.559 cazuri, desfășurându-și activitatea cu 263 echipaje. "În perioada Sărbătorilor Pascale, la nivelul SAJ Prahova nu se acordă concedii de odihnă pentru personalul operativ, astfel că am reușit să creștem numărul echipajelor medicale de urgență cu 11,04%", se precizează într-un comunicat remis de conducerea SAJ.

În perioada menționată, Ambulanța a fost solicitată, printre altele, la 151 persoane care au suferit afecțiuni generate de excesele alimentare, la 85 de persoane cu probleme cardiace și 34 de persoane care au fost victime ale unor accidente rutiere. De asemenea, s-a mai intervenit la 13 persoane cu diabet zaharat decompensat și la 15 cazuri de stop-cardiorespirator la care s-au inițiat manevre de resuscitare, din păcate fără succes.
“Promptitudinea la urgență de cod roșu în mediul urban a fost de 8 minute și 7 secunde, iar la urgență de cod galben - de 13 minute și 9 secunde. În mediul rural, la urgență de cod roșu promptitudinea a fost de 16 minute și 5 secunde, iar la cod galben de 25 minute și 4 secunde”, se menționează în comunicatul SAJ Prahova.
Urgențele de cod roșu sunt cele care vizează situațiile critice, cazurile care necesită intervenția rapidă a unui echipaj de reanimare TIM sau a unui echipaj de urgență cu medic. Urgențele de cond galben sunt cele care nu au implicații vitale imediate, dar care se pot agrava în timp dacă pacientul nu primește asistență medicală adecvată sau nu este transportat la o unitate medicală.

1957 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3969 vizualizari
23 apr. 2018 11:58

O elevă din Câmpina, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni de la Colegiul "Grigorescu"

Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.

7988 vizualizari
22 apr. 2018 10:10

MAI a stabilit perioadele și condițiile pentru admiterea la școlile de poliție, sesiunile august 2018 și ianuarie 2019. La Școala de Poliție din Câmpina sunt câte 1.300 locuri în fiecare sesiune

Prin dispoziție a directorului general al Direcției Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au fost stabilite condițiile și numărul de locuri pentru admiterea la toate instituțiile de învățământ din subordinea MAI. Este vorba despre siunile de admitere din vara lui 2018 și ianuarie 2019. La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina vor fi scoase la concurs câte 1.300 locuri la fiecare sesiune de admitere. 

Alte stiri recente

1882 vizualizari
23 apr. 2018 11:22

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.

2164 vizualizari
23 apr. 2018 09:17

Peste 10 milioane lei s-au încasat la bugetul Câmpinei, în primul trimestru al anului, din taxe și impozite locale

Suma încasată la bugetul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale, până la 31 martie 2018, este de 10.151.000 lei, cu aproape 2 milioane lei peste încasările de anul trecut, din aceeași perioadă. Vorbim despre taxe și impozite plătite de toți contribuabilii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice.