CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Strada Parcului, singura stradă din Câmpina pe care se vor realiza în acest an lucrări de asfaltare

- Actualitate -

Strada Parcului, singura stradă din Câmpina pe care se vor realiza în acest an lucrări de asfaltare

Multe dintre străzile Câmpinei sunt praf și pulbere și, din păcate, așa vor rămâne. La începutul anului, atunci când s-a aprobat bugetul local, am avut o primă confirmare a faptului că nu se va asfalta nimic în acest an, pe lista de investiții fiind introdusă doar Strada Parcului (cu finanțare prin PNDL), iar sumele alocate pentru Calea Doftanei și Bobâlna fiind modice fața de cât ar fi trebuit. Acum, avem încă o confirmare.

În primul rând, ca să asfaltezi ceva în acest an, ar fi trebuit organizate deja licitațiile. Dar nu s-a organizat nimic și nici nu se are de gând. În al doilea rând, ca să asfaltezi ceva îți trebuie bani, iar aceștia nu există în buget. După cum vă prezentam într-un articol anterior, 40% din bugetul local înseamnă salariile angajaților din administrația locală, 50% înseamnă cheltuieli de funcționare, iar vreo 10% înseamnă investițiile reale, nu cele de pe hârtie. În al treilea rând, Câmpina are o mare problemă numită HidroPrahova, iar o mare parte din străzile distruse se datorează acestei societăți. Lucrările de canalizare sunt sistate de trei ani, repararea străzilor în urma acestor lucrări a fost făcută de mântuială sau deloc, iar acolo unde canalizarea nu s-a mai introdus, străzile nu pot fi asfaltate pentru că nu permite HidroPrahova. Și de trei ani, Câmpina așteaptă reluarea lucrărilor de canalizare sau măcar repararea străzilor. Iar așteptarea nu s-a terminat.

Recent, la un post local de televiziune, primarul Horia Tiseanu a făcut o afirmație incredibilă - "HidroPrahova nu ne lasă să asfaltăm Calea Doftanei și Bobâlna". După ce la una dintre ultimele ședințe ale CL Câmpina, primarul a anunțat că există acordul HidroPrahova pentru asfaltare, acum aflăm că nu mai există, că la documentația pentru certificatul de urbanism HidroPrahova a dat aviz negativ în privința lucrărilor la cele două străzi, că Hidro pune bețe în roate Câmpinei, că motivele ar putea fi inclusiv de natură politică de vreme ce acționarul majoritar al HidroPrahova este Consiliul Județean. Da, HidroPrahova este controlată de Consiliul Județean Prahova, iar conducerea acestei instituții este PSD. Pe de altă parte, directorul general al HidroPrahova e liberal, ca și primarul Câmpinei. Municipiul Câmpina este unul dintre acționarii HidroPrahova, minoritar, e adevărat. O fi politică aici, nu zicem nu, dar să ajungă Câmpina să ceară voie la HidroPrahova pentru asfaltarea unor străzi, asta este deja prea mult. Câmpina a intrat în Hidro pentru aceste lucrări de canalizare care, iată, nu se fac. Păi atunci, oare nu ar fi momentul ieșirii din HidroPrahova a municipiului Câmpina? Că dacă nu ieșim acum, nici nu mai ieșim vreodată! Nu este o situație simplă, dar este o situație care a fost lăsată să ajungă prea departe și administrația locală nu pare hotărâtă să ia o decizie importantă.
Prin urmare, nu se asfaltează nimic. Cât despre reparații, adică plombări, au fost efectuate astfel de lucrări pe străzile Orizontului, Drumul Taberei, Voila și Șoseaua Paltinu. După cum ne-a precizat viceprimarul Adrian Pițigoi, deocamdată nu se pot efectua lucrări similare pe Calea Doftanei și Bobâlna, deoarece aceste două străzi sunt incluse pe lista de investiții. Dacă se va decide la nivel de Executiv că investițiile prevăzute nu se pot realiza, atunci va fi posibilă plombarea.


21 May 2018 21:37 4345 vizualizari



Comentarii






  • 21.05.2018 22:20 Mitica Cimpina avea nevoie de un primar cu sange in instalatie, nu de un ..., de un ..., care se ascunde dupa cires, dupa hartii, dupa scuze de doi bani, care este cu ochii numai dupa ... si care demonstreaza ca este paranoic. Toata lumea are ceva cu el! Acum, si Hidro! De cind este in administratie, (plic)Tiseanu nu a luat niciodata o decizie categorica, prin care sa rupa pisica in doua, cum se spune in popor. Tot timpul a dat-o politicianist, sa nu supere pe unu si pe altul. Nu mai merge asa!
2530 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1389 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5080 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1126 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV