La Câmpina, eroii au fost comemoraţi pe o ploaie torențială

Actualitate (Categoria articolului)

Acţiunile de comemorare a Eroilor Neamului s-au desfăşurat la Câmpina pe o ploaie sâcâitoare, care a mai scurtat durata lor. Evenimentul principal a avut loc la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna, unde au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei locale, ai asociaţiilor de rezervişti din MAI şi MApN şi foarte mulţi elevi, de la aproape toate unităţile de învăţământ din localitate.

Jandarmi, pompieri militari, precum şi elevi de la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza şi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina au asigurat fundalul desfăşurării acţiunii de cinstire a Eroilor Neamului. Acţiunile s-au desfăşurat după tipicul obişnuit - intonarea Imnului Naţional, depuneri de coroane, ceremonial religios şi alocuţiunea primarului Câmpinei, mulţi dintre cei prezenţi arătându-se interesaţi mai degrabă dacă la Ziua Eroilor de anul viitor se vor depune coroane de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut, ceea ce se va întâmpla doar dacă administraţia locală va reuşi să mute acest monument din zona centrală aici, lăsând loc astfel modernizării Parcului "La Soldat" şi apariţiei unui nou monument. Deocamdată, nu se știe exact unde va fi mutat Monumentul Soldatului Necunoscut pentru că, din câte se pare, Direcția Județeană de Cultură și Patrimoniu nu permite amplasarea lui în Cimitirul Eroilor.

4276 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2013 vizualizari
23 mai. 2018 11:56

Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care soția administratorului public Remus Bădulescu a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

Un proces mai puțin obișnuit se află pe rolul Secției civile de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Prahova. O fostă angajată a Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" a dat în judecată Primăria Câmpina, solicitând anularea procesului verbal prin care i-a fost respins dosarul de concurs, precum și anularea concursului pentru ocuparea postului vacant de bibliotecar gradul IA. În urma concursului respectiv, postul a fost ocupat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al Primăriei Câmpina, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

1852 vizualizari
23 mai. 2018 10:10

HidroPrahova a demarat licitația pentru desemnarea unui nou constructor care să continue lucrările de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte

Pe SEAP a fost publicat, zilele trecute, anunțul privind extinderea rețelelor de canalizare la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte. Este vorba despre continuarea lucrărilor sistate în toamna lui 2015, după rezilierea contractului de către firma constructoare Cast SRL Bănești. Se dorește desemnarea unui nou antreprenor care să continue aceste lucrări finanțate 85% din fonduri europene (POIM 2014-2020) și 15% de la bugetul de stat și bugetul județean.

Alte stiri recente

619 vizualizari
23 mai. 2018 16:21

Liga A, etapa a 28-a. Avancronici

Eşalonul de elită al fotbalului judeţean şi-a desemnat deja campioana, inclusiv din punct de vedere matematic, iar la finalul acestei săptămâni sunt programate jocurile etapei a 28-a, una fără miză. Iată programul şi avancronicile:

2104 vizualizari
23 mai. 2018 10:22

Pieton accidentat mortal în timp ce traversa DN1, în zona Bisericii Călătorului

Accidentul s-a produs în urmă cu puțin timp, pe DN1, la km 81+400m, în zona Bisericii Călătorului, pe sensul de mers Câmpina - Ploiești. Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Florești, a încercat să traverseze drumul național și a fost lovit de un autoturism.