CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Vinovatul moral pentru tragedia de la Colectiv, Cristian Popescu - Piedone, candidează din nou la funcția de primar

- Social -

Vinovatul moral pentru tragedia de la Colectiv, Cristian Popescu - Piedone, candidează din nou la funcția de primar

La începutul lunii noiembrie a anului trecut, la trei zile după tragedia de la Clubul Colectiv, în urma căreia 64 de tineri au murit, Cristian Popescu - Piedone demisiona din funcția de primar. Mii de oameni au ieșit atunci în stradă și i-au cerut să plece, considerându-l vinovatul moral pentru drama de la Colectiv. De ce? Pentru că Primăria Sectorului 4, condusă de Piedone, a emis autorizație de funcționare pentru Clubul Colectiv fără avizul ISU privind securitatea la incendii. 

Piedone și-a asumat vina morală pentru tragedia de la Colectiv. DNA a declanșat urmărirea penală împotriva primarului Sectorului 4 pentru abuz în serviciu și fals intelectual. Ulterior, ancheta a fost extinsă, procurorii descoperind că au fost emise și alte autorizații cu nerespectarea prevederilor legale privind apărarea împotriva incendiilor. 
"Aici se încheie cariera mea politică. Mă retrag. Nu o să mai fiu nici primarul Piedone, nici politicianul Piedone", scria Cristian Popescu pe pagina de Facebook, la o lună după tragedia de la Colectiv. Astăzi, la cinci luni și jumătate de la acea tragedie, tot pe Facebook, Cristian Popescu - Piedone anunță că și-a depus candidatura ca independent pentru un nou mandat de primar al Sectorului 4. Mai spune chiar că nu i-a fost deloc ușor în ultimele luni. 

Emoționant până la lacrimi acest Piedone. Dar lacrimile nu sunt pentru el, sunt pentru tinerii care au murit la Colectiv. 64 de tineri. Oare lor cum le-a fost în foc sau pe patul de spital, până s-au stins? Le-o fi fost ușor? Dar părinților care și-au dus copiii la groapă, oare cum le-a fost? Oare cum le este acum când se duc cu flori la mormântul propriilor copii? Dar fraților, colegilor, prietenilor celor care au ars de vii la Colectiv, oare cum le-a fost? Victimelor care de peste cinci luni se chinuie prin spitale și duc o luptă cumplită pentru viață, oare cum le-a fost în aceste ultime cinci luni și jumătate în care lui Piedone nu i-a fost "deloc ușor"?

În sectorul în care tu ești primar din 2008 se întâmplă cea mai cumplită tragedie de după revoluție. Mor 64 de oameni, 64 de tineri cu cariere extraordinare, 64 de oameni buni. Categoric, ești unul dintre vinovații morali ai dezastrului și recunoști asta. Ba mai ești și cercetat și urmărit penal, ba se descoperă că semnatura ta este și pe alte autorizații date cu încălcarea legii. Iar acum vii și spui că vrei din nou la Primărie și le ceri oamenilor să te voteze?! Te mai poți uita în oglindă, Piedone?
Un minim de respect pentru memoria tinerilor morți la Colectiv și pentru suferința familiilor, asta ar trebui să aibă Cristian Popescu - Piedone. Și atunci, îl credeam că este și el om și că nu i-a fost deloc ușor.


13 Apr 2016 18:10 4120 vizualizari



Comentarii






1515 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1641 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
873 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2938 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV