CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Prin GAL ”Dealurile Sultanului”, la Provița de Sus a avut loc lansarea rețelei mediului de afaceri local și un târg de joburi

- Social -

Prin GAL ”Dealurile Sultanului”, la Provița de Sus a avut loc lansarea rețelei mediului de afaceri local și un târg de joburi

De aproximativ doi ani, la Provița de Sus se derulează un amplu proiect al Grupului de Acțiune Locală (GAL) ”Dealurile Sultanului” de dezvoltare locală prin furnizarea de servicii intregrate, proiect în care au fost implicate și Primăria comunei Provița de Sus, dar și Școala Gimnazială ”Mitropolit Pimen Georgescu” Provița de Sus.

Printre cele mai importante lucruri concrete derulate în acest proiect amplu s-a numărat și ”organizarea unor cursuri de formare și calificare pentru meseriile de agenți de securitate, lucrător comercial, lucrător în alimentație, lucrători finisori în construcții și îngrijitori bătrâni la domiciliu”, după cum ne-a declarat Ana Popescu, coordonator ocupare în cadrul proiectului derulat de GAL ”Dealurile Sultanului”.
La finalul cursului absolvit de 99 locuitori ai comunei Provița de Sus, s-a organizat un târg al locurilor de muncă, la care au participat firme din Provița de Sus, dar și din localitățile limitrofe, oferind locuri de muncă, inclusiv în domeniile în care au avut loc cursurile de formare.
De asemenea, în cadrul aceluiași eveniment a avut loc lansarea mediului de afaceri local, care a inclus și șase firme, care au depus planuri de afaceri și au câștigat finanțarea lor pentru a perioadă de doi ani. ”Sunt șase astfel de noi firme înființate prin acest program în Provița de Sus, care asigură și câteva locuri de muncă, contribuind la dezvoltarea localității. Aceste firme noi funcționează în domeniile două dintre acestea sunt fast-food-uri (cu specific alimentar diferit – o șaormerie amplasată lângă Căminul Cultural Provița de Sus și o pizzerie mobilă), o firmă de construcții, un cabinet stomatologic, o firmă de intervenții în construcții care deține un buldo-excavator, un salon de înfrumusețare împărțit în frizerie și cosmetică. Firmele au fost înființate în urma contractelor de subvenție semnate in data de 19 mai 2022, fiecare dintre acestea are câte doi angajați, iar în acest moment deși sunt noi pe piața mediului de afaceri toate au încasări și sunt bine cotate din punct de vedere al profitului.”, ne-a precizat Fabian Rotaru, managerul Grupului de Acțiune Locală ”Dealurile Sultanului”.
La toate aceste evenimente a fost prezent și Ovidiu Movileanu, primarul comunei Provița de Sus, care a avut cuvinte de laudă pentru partnerii din cadrul acestui proiect și a detaliat și celelalte acțiuni: ”În afara cursurilor de formare profesională și a finanțării planurilor de afaceri pentru cele șase firme, în cadrul acestui proeict, la Provița de Sus se mai derulează și alte activități: servicii educaționale pentru 25 de copii prin autorizarea și funcționarea unui program școală după școală, precum și creșterea coeziunii sociale și toleranță prin activități de animare socială și parteneriat la care vor participa minim 250 de persoane, timp de 30 luni”, a adăugat primarul Ovidiu Movileanu.
La finalul evenimentelor care au reunit târgul de joburi și lansarea mediului de afaceri local a avut loc și un scurt moment artistic susținut de un grup de dansuri al Școlii Gimnaziale ”Mitropolit Pimen Georgescu” din Provița de Sus.
Bugetul proiectului ”Dealurile Sultanului - dezvoltare locală prin furnizarea de servicii integrate în comuna Provița de Sus” are o valoare de peste 4,4 milioane lei lei.
Sunt lucruri importante pentru o comunitate mică, așa cum este cea din comuna Provița de Sus, prin fiecare dintre acțiunile din cadrul acestui proeicte existând șansa pentru o viață mai bună celor implicați, membrii ai comunității din Provița de Sus.


13 Oct 2023 20:42 2802 vizualizari


Comentarii






1854 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1719 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4499 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1707 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV