CONTACT

Aici a fost Turnătoria Centrală Orion Câmpina. După demolarea construcțiilor și instalațiilor, terenul este scos la vânzare cu 44 euro/mp

- Actualitate -

Aici a fost Turnătoria Centrală Orion Câmpina. După demolarea construcțiilor și instalațiilor, terenul este scos la vânzare cu 44 euro/mp

După cum am scris la momentul respectiv, în toamna anului 2020, o societate cu capital italian din județul Bacău - Edil Center SRL cumpăra de la lichidatorul judiciar activele (terenuri și construcții) aparținând Turnătoriei Centrale Orion Câmpina, societate aflată în faliment. Valoarea contractului era de aproximativ 15 milioane lei fără TVA. La scurt timp după aceea, fosta turnătorie a fost preluată de Lias Enterprises 2020 SRL, o firmă a aceluiași acționar, care a demolat instalațiile și clădirile de pe terenul TCO. Terenul de 20 hectare este scos la vânzare.

Pe site-urile de specialitate a apărut, în primăvara anului trecut, anunțul inițial privind vânzarea terenului fostei turnătorii, precizându-se că terenul poate fi vândut întreg sau poate fi dezmembrat în funcție de cerințele clienților, prețul fiind 40 euro/mp discutabil. Acum, anunțul a fost revizuit, prețul cerut fiind de 44 euro/mp, în total 8,8 milioane euro, păstrându-se posibilitatea ca terenul să fie lotizat și vândut pe bucăți.
Trebuie să recunoaștem că imaginea cu terenul pe care nu se mai află nimic este destul de deprimantă, mai ales că aici, la turnătorie, au lucrat de-a lungul timpului mii de oameni, iar societatea era un simbol al Câmpinei. 
Ridicată în anii 1972-1973, Întreprinderea de Piese Turnate (IPT) Câmpina a fost mulți ani singurul producător din România de cămăși și pompe de extracție pentru industria extractivă. La începuturile sale, avea câteva mii de angajați, atât din Câmpina, cât și din localitățile limitrofe. A venit revoluția, iar la finalul anilor '90, uzina a fost trecută pe lista unităților care urmau să fie lichidate. În anul 2000, societatea a fost cumpărată de familia Ștefana și Mihai Vasiliu, a devenit Turnătoria Centrală Orion, iar în 2008-2009 ajunsese la o cifră de afaceri anuală de 15 milioane euro și producea anual 8.000 tone de piese turnate pentru automobile, vagoane și vapoare, din care 40% pentru export. A urmat o nouă criză care a pus Turnătoria pe butuci, a intrat în lichidare judiciară, apoi în faliment. Acum, fosta TCO mai înseamnă doar un teren mare, scos la vânzare.


(Foto - terenul fostei TCO, după demolarea construcțiilor și instalațiilor)


23 May 2023 08:23 5250 vizualizari


Comentarii






  • 24.05.2023 14:22 diss ”Băieții deștepți ” și-au făcut datoria!
231 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
1242 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație, soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
2648 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2079 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV