CONTACT

La Școala Gimnazială Centrală din Câmpina, "Petrecerea dovleacului" versus Halloween

- Social -

La Școala Gimnazială Centrală din Câmpina,

Elevii de la Școala Gimnazială Centrală Câmpina au sărbătorit toamna și bogățiile ei după preferințe: unii tradițional, alții au adoptat sărbătoarea Halloween.

Astfel, unii dintre cei mai mici elevi ai școlii, elevii de la clasa pregătitoare A, coordonați de prof. pentru învățământul primar Cristina Gavrilă, au desfășurat ateliere de sculptat și pictat dovlecii, au cântat și s-au distrat. Bineînțeles, că s-au înfruptat cu dovleac și alte bunătăți pregătite de părinții lor. A fost un prilej bun de a discuta despre consumul dovleacului în alimentație și beneficiile asupra sănătății.
Copiii de la clasa a III-a B, îndrumător profesor pentru învățământul primar Daniela Simona Dinu, s-au deghizat în personaje preferate de ei și au colindat, întreband “Trick or Treal?”(Păcăleală sau dulciuri?). În irlandeza veche, Halloween era o sărbătoare care marca “Sfârșitul verii”. Printre obiceiurile acestei sărbători sunt purtarea de costume specifice, colinda, sculptarea dovleceilor în formă de felinare, jucarea de farse sau vizitarea unor locuri bântuite etc. Din punct de vedere psihologic, deghizarea în roluri care-i înspăimântă, îi ajută să-și învingă temerile și fricile de întuneric, de fantome, de spirite, de vrăjitoare etc. Nu are vreo influență în modificarea personalității! Și în acest caz părinții le-au fost alături răsplătindu-i cu dulciuri.
Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental ca Sărbătoarea tuturor Sființilor!
”Indiferent de activitatea desfășurată, după tradiția românească sau după tradiția împrumutată, cert este că elevii s-au simțit minunat, au experimentat acțiuni care le-au oferit experiențe noi în mediul școlar, au socializat, și-au manifestat creativitatea, au adus lumina felinarelor de dovleac în sălile de clasă, s-au bucurat de activitate, pentru că, până la urmă, școala trebuie să însemne și bucurie”, ne-a declarat profesor Florentina Dumitrașcu, directorul Școlii Gimnaziale Centrale Câmpina.


31 Oct 2023 10:57 2608 vizualizari


Comentarii






1934 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1737 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4536 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1723 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV