CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Revoltă la Bobolia din cauza întârzierii lucrărilor care blochează DJ101P

- Social -

Revoltă la Bobolia din cauza întârzierii lucrărilor care blochează DJ101P

Scandal mare, astăzi, 31 octombrie, pe drumul județean 101P, la km 23, pe raza comunei Poiana Câmpina, între satele Pietrișu și Bobolia. Mai mulți locuitori din Bobolia au venit să ceară socoteală reprezentanților Consiliului Județean și firmei constructoare pentru întârzierea lucrărilor la podețul care trece pe sub drumul județean. În loc de 20 octombrie, așa cum a promis inițial firma executantă, lucrările nu se vor termina mai devreme de 15 decembrie, după cum spune acum patronul aceleiași firme.

În luna august a acestui an, circulaţia între Poiana Câmpina şi satul Bobolia era blocată de o lucrare realizată de Consiliul Judeţean la un podeţ de la km 23+010, termenul de finalizare a lucrării, anunțat de autoritățile județene, fiind 20 octombrie 2017. La presiunea autorităţilor locale, constructorul acestei lucrări – SC Construcţii Feroviare, Drumuri şi Poduri SRL din Cotu Ciorii, judeţul Buzău – a promis că va face tot posibilul să termine lucrarea chiar și mai devreme de această dată, dacă va fi posibil. 
Dincolo de faptul că termenul asumat de constructor a fost cu mult depăşit, din cauza unei greşeli de proiectare, oamenii sunt revoltaţi de faptul că nu se lucrează zile în şir. „Vinerea ei strâng de pe la orele 12.00 – 13.00, sâmbăta nu se lucrează, duminica normal că nu. Uitaţi-vă şi acum la cei 5-6 muncitori prezenţi, că stau şi se uită!”, spune revoltat un localnic. Blocarea acestui drum judeţean a creat numeroase probleme locuitorilor din satul Bobolia. Ei sunt nevoiţi să ocolească mai bine de 30 km, prin Măgureni – Floreşti – DN1 – Băneşti, pentru a ajung la Câmpina. Prin grija Primăriei Poiana Câmpina a fost amenajat un drum temporar, paralel cu drumul judeţean blocat, dar vremea rea și traficul greu l-au stricat. În plus, copiii care trebuie să ajungă la şcoală în Poiana Câmpina sau în Câmpina trebuie să plece cu o oră mai devreme de acasă. Toate aceste nemulţumiri s-au adunat, iar în momentul în care s-a aflat că lucrarea nu va fi finalizată nici la 28 noiembrie, oamenii au ieşit efectiv în stradă. Astăzi, au profitat de prezenţa la locul lucrării a reprezentanţilor Consiliului Judeţean Prahova (beneficiarul lucrării), a constructorului, a dirigintelui de şantier, a proiectantului, pentru a afla concret cât mai durează această lucrare. Oamenilor li s-au alăturat viceprimarul Sergiu Constanda şi mai mulţi consilieri locali.

Din păcate, reacţia reprezentanţilor Consiliului Judeţean și firmei constructoare a fost una arogantă, sfidătoare, forţând mult limita bunului simţ şi răbdarea oamenilor. Astfel, mai întâi, reprezentanta Consiliului Judeţean le-a spus oamenilor că „nu avem ca face” şi s-a arătat foarte deranjată în momentul în care a remarcat că este filmată, uitând probabil că se află la o lucrare de pe domeniul public, că lucrează la o instituţie publică unde este plătită din bani publici. Apoi, le-a spus oamenilor că lucrarea va fi gata până la 28 noiembrie. Dar a venit apoi patronul firmei constructoare, care a întrebat cu nonșalanță „Ce este la 28 noiembrie?!”. Atitudinea acestui om a incitat şi mai mult spiritele: „Nu sunt dator să vă dau niciun fel de explicaţie. Oamenii mei nu pot lucra pentru că aţi blocat şantierul!” (video
În cele din urmă, locuitorii din Bobolia s-au convins că nu prea au cu cine discuta, dar le-au promis reprezentanţilor constructorului şi beneficiarului că pe 28 noiembrie vor reveni, în număr mult mai mare. 

Comunicatul trimis presei de CJ Prahova în data de 22 august 2017: "În vederea executării unor lucrări de specialitate care constau în refacerea podețului de pe DJ 101 P, km 23+010, comuna Poiana Câmpina, sat Bobolia, în perioada 28.08.2017 - 20.10.2017, circulația autovehiculelor se întrerupe în acest punct, conform avizului nr. 195483/17.08.2017, emis de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova - Servicul Rutier". 


31 Oct 2017 20:12 12084 vizualizari



Comentarii






  • 04.11.2017 16:28 Stoica Ionut Toata lucrarea aceasta este facuta fara cap , dupa parerea mea .De ce nu s-au inceput lucrarile vara cand copii erau in vacanta , si drumul nu era chiar asa de intens circulat , au ales sa inceapa toata mascarada cu putin timp inaintea inceperii anului scolar , cand mai este foarte putin si vine iarna si iarasi le este greu sa lucreze din cauza conditiilor meteo .... dar na asta este,cum spunea si domnul din comentariul precedent .... traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul ..... rusine !!!
  • 31.10.2017 23:17 Tudor stefan Este o lucrare de maxim 30 zile care se poate realiza realist. Dacă ceva nu este in regula cu proiectul constructorul trebuie sa anunțe proiectantul și sa remedieze de urgentă problema dar chiar și așa termenul de finalizare nu se schimba. Ca și costuri acest proiect nu depășește suma de 60000-80000€ maxim. Dacă contractul este semnat pe o alta suma nu pot spune decât ca trăim in România și asta ne ocupa tot timpul ne meritam soarta.
1684 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1642 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
875 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2941 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV