CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Rezerviștii câmpineni i-au comemorat pe militarii germani căzuți în al doilea război mondial, la Câmpina

- Actualitate -

Rezerviștii câmpineni i-au comemorat pe militarii germani căzuți în al doilea război mondial, la Câmpina

Între asociațiile de rezerviști militari din Câmpina și Achern (Germania) există un acord de parteneriat care prevede inclusiv participarea la activități dedicate evocării evenimentelor istorice la cimitirele militare și monumentele istorice aflate pe teritoriul celor două țări.

Astfel, rezerviştii germani îi comemorează de Ziua Eroilor (Ziua Înălţării Domnului) pe militarii români din cimitirul Niederbuhl, de lângă Rastatt, în ţinuta militară, cu flori, se organizează și o slujbă de pomenire oficiată de un preot ortodox. Aşa au procedat și anul acesta, când au participat numeroşi rezerviști germani în ținută militară. "Reconciliere la morminte" se numește această acțiune de omagiere a soldaților căzuți în cel de-al doilea război mondial.
Duminică, 13 noiembrie 2022, rezerviștii câmpineni i-au comemorat pe soldații germani căzuți la Câmpina. ”Volks trauer tag este declarată sărbătoare națională în Germania. Ziua comemorării victimelor războiului și violenței este o zi de comemorare a victimelor războiului, ale opresiunii violente și dictaturii, precum și comemorarea soldaților armatei federale germane, căzuți în lupte. Comemorăm soldații germani, Rudolf Bick și pe cel ce a purtat matricola 963-A, care au căzut în luptele din cartierul Slobozia la 27 august 1944, după ce mai bine de trei ani fuseseră aliați cu militarii români din bateriile de artilerie antiaeriană din apărarea Rafinăriei și a Câmpinei”, a spus col. (ret) Marian Dulă, președintele Filialei Câmpina a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere ”Alexandru Ioan Cuza”. De asemenea, lt. cdor. Constantin Gînjoaie a vorbit despre dispunerea bateriilor de artilerie antiaeriană române și germane în zona Câmpina.
La comemorarea desfășurată în Cimitirul Eroilor din cadrul Cimitirului municipal din Strada Bobâlna au mai participat preotul Claudiu Cojanu de la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, o parte din membrii corului acestei biserici, precum și rezerviști militari câmpineni. A fost depusă câte o floare la mormintele eroilor germani și români, deopotrivă.


13 Nov 2022 21:31 2199 vizualizari


Comentarii






Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1860 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2031 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2027 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
2471 vizualizari 30 Apr 2024 18:08 Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Programul transportului public local de persoane, la Câmpina, în zilele de 1, 5 și 6 mai 2024

Societatea care asigură transportul public local de persoane în municipiul Câmpina ne-a transmis programul curselor locale în ziua de 1 Mai, precum și în prima și a doua zi de Paște, respectiv, 5 și 6 mai 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV