Premieră la Câmpina. Primul târg de joburi pentru Marea Britanie

Social (Categoria articolului)

În acest week-end, agenția de recrutare Workforce People Solutions Romania organizează la Casa Tineretului din Câmpina un târg de joburi pentru Marea Britanie. Este prima acțiune de acest gen care are loc în cel de-al doilea municipiu al județului. Se oferă locuri de muncă în domeniile sanitar, confecții-textile, auto și industria mobilei. Se cer calificare și experiență.

Sâmbătă, la deschiderea târgului, câteva zeci de persoane din Câmpina și împrejurimi s-au arătat interesate de condiţiile oferite și de variantele existente. Oamenii spun că se gândesc din ce în ce mai mult la varianta plecării în străinătate în căutarea unui loc de muncă din cauza dificultăţilor financiare pe care le au și a lipsei de soluții pe plan local. Au venit astăzi la târg persoane de toate vârstele, unele chiar trecute de 45-50 de ani.
La rândul lor, reprezentanţii firmei de recrutare le-au explicat celor prezenți tot ce au vrut să ştie despre cum se face angajarea, despre probele de lucru care se susțin la angajator, despre contracte etc. Le-au prezentat avantajele găsirii unui loc de muncă legal, printr-o firmă specializată de recrutare a forţei de muncă, dar şi condițiile încheierii unui contract de muncă în Marea Britanie, după ieşirea britanicilor din Uniunea Europeană.
„Am ales să organizăm la Câmpina acest târg de joburi pentru că am simţit că avem o soluţie pentru locuitorii de aici, o soluţie financiară mai bună. Suntem aici și pentru că oamenii din această zonă au potenţial, au calificările pe care noi le căutăm pentru clienţii noştri din Marea Britanie. Salariul oferit celor care vor trece de toate etapele și se vor angaja porneşte de la minimul pe economie din Marea Britanie, 7,5 lire pe oră, iar în funcţie de experienţă, de calificare, de cât de bine vorbeşte limba engleză, se poate ajunge şi la 15 lire sterline pe oră”, ne-a declarat Alex Cojorian, reprezentantul Workforce People Solutions Romania. (video)
Târgul de joburi pentru Marea Britanie este deschis la Casa Tineretului şi duminică, 11 februarie, între orele 9.00 – 17.00.

5747 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • STEFANESCU CAMELIA 11.02.2018 09:10 Este laudabila aceasta actiune ,care ar trebui sa se repete la intervale cat mai scurte de timp.Felicitari,si multa reusita in derularea acestei activitati ,cat mai mult timp.
  • Tudose 11.02.2018 12:12 Mi-as fi dorit sa fie firme din Campina sau din zona care sa faca angajari!
  • Ion Metea 11.02.2018 15:20 Vorbe ușoare in vânt iar ca sa ai un loc de munca in Anglia stabil îți trebuiesc documente pe care le Primești după cel puțin o luna de zile.Ce mănânci ?apa e o lira sticla !nu mai vorbim de cazier judiciar și cel puțin 5 ani referințe de la locurile de munca traduse in engleză iar chiria este destul de mare ca na doar nu dormim in Șanț sau pe sub poduri la părăseala .Usor de zis și ca sa rezisti aici îți trebuie răbdare .Asa ca dacă este cineva dispus sa riște sa își pregătească documentele din timp sa strângă cureaua sa aibă ceva bani la buzunar ca nu sunt câini cu covrigi in coada.
  • UK-UK 12.02.2018 10:04 Marea excrocherie numita UK se apropie de final,ei nu vor sa mai munceascaau alta ocupatie de baza,BAUTURICA. Si la noi a intrat acest virus adus din vest,o sa aducem in curand asiatici, trendul urmat de ei bogatii lumii.Cu 6 lire pe ora doar se respira ei au alte costuri ale vietii,1,5 ia agentia .Drama mare este nesansa sa avem o administratie locala INCOMPETENTA ,DE 20 DE ANI SA NU FACI NIMIC SA AJUTI ANGAJATORII,se vorbeste de Parc Industrial se aloca bani pt.ce?evaluare a prostiei?sunt cei drept parcuri de odihna nu si de munca.Sa ne uitam lung si bine la lista de investitii,ei nu cunosc orasul se pare dar nu intereseaza pe nimeni,salarii mari la bugetari ,consilieri interesati doar sa treaca timpul,ce lasa in urma lor, se vede in jurul nostru.

Social

2511 vizualizari
20 sep. 2018 22:08

"Insta Cafe", locul din Câmpina unde poţi să savurezi o cafea într-un cadru natural de poveste

Bulevardul Culturii a fost dintotdeauna locul preferat de promenadă al câmpinenilor, indiferent de anotimp. În Anul Centenar, doi tineri întreprinzători, Eduard Pîslaru şi Nathaniel Geană, au decis să redea unui colţişor din bulevard strălucirea de altădată. Aşa a apărut "Insta Cafe".

1861 vizualizari
20 sep. 2018 20:37

Câmpina, România 100. Pasajul de la Ceas, aşa cum arăta prin anii '70 şi azi

Pasajul de la Ceas, din zilele noastre, este - fără îndoială - kilometrul 0 al Câmpinei. De-a lungul acestui serial am prezentat în mai multe episoade diverse instantanee din zona care astăzi este cunoscută sub numele de Pasajul de la Ceas. Imaginea de arhivă din acest episod este ceva mai nouă, nu are decât ceva mai mult de 40 de ani, fiind realizată la sfârşitul anilor '70.

Alte stiri recente

2113 vizualizari
20 sep. 2018 19:48

Primarul Horia Tiseanu: „Trebuie să ne luăm adio de la vreun teren de la Jandarmerie!”

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc miercuri o întâlnire a reprezentanților administrației locale, tema fiind găsirea unei locații potrivite pentru construirea unei săli de sport. În cadrul acestei întâlniri despre care noi am scris AICI, primarul Horia Tiseanu a făcut o afirmație categorică legată de posibilitatea ca administrația câmpineană să obțină vreun teren de la fosta unitate de jandarmi, situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

2580 vizualizari
20 sep. 2018 19:12

Marș cu biciclete, role și trotinete. Elevii Şcolii Centrale Câmpina vor marca, astfel, "Săptămâna Europeană a Mobilităţii"

În perioada 16-22 septembrie se sărbătorește "Săptămâna Europeană a Mobilităţii". Este vorba, de fapt, despre o campanie europeană de promovare a formelor alternative de transport ecologic, de reliefare a faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în mediul urban, reducând poluarea. Elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina vor organiza vineri, 21 septembrie, o acțiune dedicată mobilității.