Premieră la Câmpina. Primul târg de joburi pentru Marea Britanie

Social (Categoria articolului)

În acest week-end, agenția de recrutare Workforce People Solutions Romania organizează la Casa Tineretului din Câmpina un târg de joburi pentru Marea Britanie. Este prima acțiune de acest gen care are loc în cel de-al doilea municipiu al județului. Se oferă locuri de muncă în domeniile sanitar, confecții-textile, auto și industria mobilei. Se cer calificare și experiență.

Sâmbătă, la deschiderea târgului, câteva zeci de persoane din Câmpina și împrejurimi s-au arătat interesate de condiţiile oferite și de variantele existente. Oamenii spun că se gândesc din ce în ce mai mult la varianta plecării în străinătate în căutarea unui loc de muncă din cauza dificultăţilor financiare pe care le au și a lipsei de soluții pe plan local. Au venit astăzi la târg persoane de toate vârstele, unele chiar trecute de 45-50 de ani.
La rândul lor, reprezentanţii firmei de recrutare le-au explicat celor prezenți tot ce au vrut să ştie despre cum se face angajarea, despre probele de lucru care se susțin la angajator, despre contracte etc. Le-au prezentat avantajele găsirii unui loc de muncă legal, printr-o firmă specializată de recrutare a forţei de muncă, dar şi condițiile încheierii unui contract de muncă în Marea Britanie, după ieşirea britanicilor din Uniunea Europeană.
„Am ales să organizăm la Câmpina acest târg de joburi pentru că am simţit că avem o soluţie pentru locuitorii de aici, o soluţie financiară mai bună. Suntem aici și pentru că oamenii din această zonă au potenţial, au calificările pe care noi le căutăm pentru clienţii noştri din Marea Britanie. Salariul oferit celor care vor trece de toate etapele și se vor angaja porneşte de la minimul pe economie din Marea Britanie, 7,5 lire pe oră, iar în funcţie de experienţă, de calificare, de cât de bine vorbeşte limba engleză, se poate ajunge şi la 15 lire sterline pe oră”, ne-a declarat Alex Cojorian, reprezentantul Workforce People Solutions Romania. (video)
Târgul de joburi pentru Marea Britanie este deschis la Casa Tineretului şi duminică, 11 februarie, între orele 9.00 – 17.00.

5381 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • STEFANESCU CAMELIA 11.02.2018 09:10 Este laudabila aceasta actiune ,care ar trebui sa se repete la intervale cat mai scurte de timp.Felicitari,si multa reusita in derularea acestei activitati ,cat mai mult timp.
  • Tudose 11.02.2018 12:12 Mi-as fi dorit sa fie firme din Campina sau din zona care sa faca angajari!
  • Ion Metea 11.02.2018 15:20 Vorbe ușoare in vânt iar ca sa ai un loc de munca in Anglia stabil îți trebuiesc documente pe care le Primești după cel puțin o luna de zile.Ce mănânci ?apa e o lira sticla !nu mai vorbim de cazier judiciar și cel puțin 5 ani referințe de la locurile de munca traduse in engleză iar chiria este destul de mare ca na doar nu dormim in Șanț sau pe sub poduri la părăseala .Usor de zis și ca sa rezisti aici îți trebuie răbdare .Asa ca dacă este cineva dispus sa riște sa își pregătească documentele din timp sa strângă cureaua sa aibă ceva bani la buzunar ca nu sunt câini cu covrigi in coada.
  • UK-UK 12.02.2018 10:04 Marea excrocherie numita UK se apropie de final,ei nu vor sa mai munceascaau alta ocupatie de baza,BAUTURICA. Si la noi a intrat acest virus adus din vest,o sa aducem in curand asiatici, trendul urmat de ei bogatii lumii.Cu 6 lire pe ora doar se respira ei au alte costuri ale vietii,1,5 ia agentia .Drama mare este nesansa sa avem o administratie locala INCOMPETENTA ,DE 20 DE ANI SA NU FACI NIMIC SA AJUTI ANGAJATORII,se vorbeste de Parc Industrial se aloca bani pt.ce?evaluare a prostiei?sunt cei drept parcuri de odihna nu si de munca.Sa ne uitam lung si bine la lista de investitii,ei nu cunosc orasul se pare dar nu intereseaza pe nimeni,salarii mari la bugetari ,consilieri interesati doar sa treaca timpul,ce lasa in urma lor, se vede in jurul nostru.

Social

3068 vizualizari
20 feb. 2018 19:11

A blocat trotuarul cu mașina, fix în centrul Câmpinei

2 comentarii

Întâlnim din ce în ce mai des și la Câmpina cazuri de conducători auto care-și lasă mașinile unde le este lor mai ușor, fără să le pese de ceilalți participanți la trafic. În multe situații, pietonii sunt cei care au de suferit, pentru că mașinile sunt parcate pe trotuar sau în zone exclusiv pietonale, cum a fost cazul șoferilor care au parcat direct în Pasajul de la Ceas (despre care am scris la momentul respectiv).

2318 vizualizari
20 feb. 2018 13:04

Locuitorii de pe Strada Buciumului au venit la ședința CL Câmpina. Au obținut promisiunea unei... pietruiri

2 comentarii

La ședința extraordinară de luni seară a Consiliului Local Câmpina, ședință în cadrul căreia a fost aprobat bugetul pentru 2018, au fost prezenți și locuitori de pe Strada Buciumului din Cartierul Voila. Este vorba despre acea stradă care nu a fost asfaltată niciodată și despre care noi am scris de mai multe ori în ultima vreme. 

Alte stiri recente

2157 vizualizari
20 feb. 2018 11:44

Detectoare de fum și instalații de avarii pentru ca Școala Centrală Câmpina să obțină, în sfârșit, autorizație ISU

Școala Centrală Câmpina este cea mai nouă și mai modernă instituție de învățământ din municipiu și, culmea, singura fără autorizație de la ISU pentru securitate la incendii. Am scris de mai multe ori despre această situație. Școala Centrală a fost dată în folosință în anul 2007, iar până acum nu s-a reușit obținerea autorizației ISU fie din motive de dotare, fie din motive de dosar incomplet.

3014 vizualizari
20 feb. 2018 10:36

Străzile distruse din Câmpina nu vor fi asfaltate nici în 2018

5 comentarii

Este cea mai proastă veste posibilă pe care o primim la început de an. Poate că nu aveam așteptări prea mari, dar undeva exista o doză de speranță că lucrurile se vor îmbunătăți și măcar Calea Doftanei și Bobâlna vor si asfaltate în acest an. Nu se va întâmpla acest lucru în primul rând pentru că nu sunt bani.