De Ziua Educației, copiii de la Poiana Câmpina au mers în excursie la Bran și Brașov

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 200 de elevi de la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, însoțiți de cadre didactice, au mers pe 5 octombrie în excursie la Castelul Bran, la Poiana Brașov și la Brașov. Este al cincilea an consecutiv în care primarul Alin Moldoveanu organizează o astfel de excursie pentru copiii din comună.

"Țin foarte mult să păstrăm această tradiție și la fiecare început de an școlar să organizăm o excursie pentru toți elevii. Mă bucur că am reușit și în acest an și sper să reușim în continuare. Copiii știu foarte bine că eu îi iubesc, că sunt prietenul lor înainte de a fi primarul localității", a declarat Alin Moldoveanu, care a finanțat această excursie din propriul buzunar. (video)
"Este o zi specială pentru noi, pentru că este Ziua Internațională a Educației și pentru că este o zi pe care o vom petrece împreună, vizitând locuri frumoase. Îi mulțumesc acestui om cu suflet mare care este primarul Alin Moldoveanu, pentru că ne oferă un prilej de bucurie și relaxare și cred că am ales un traseu interesant și niște obiective turistice atractive", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu", profesor Elena Nițu. (video)  

S-a plecat cu cinci autocare, iar prima oprire a fost la Castelul Bran, cel cunoscut sub numele de Castelul lui Dracula, obiectiv vizitat de numeroși turiști din țară și străinătate și care reprezintă o atracție extraordinară pentru copii. Așa a fost, bineînțeles, și pentru copiii din Poiana Câmpina, pe care îi interesează mai puțin că nu există nicio legătură între castel și Dracula sau că mobilierul castelului nu este cel original. Copiii au fost încântați de tunelul secret cu scară de piatră, de culoarele strâmte și camerele întunecate, unde... își ținea Dracula victimele. Distracția a fost maximă în pofida aglomerației de nedescris de la intrare și din castel. Cât despre comuna Bran, locul chiar este foarte frumos și plin de turiști din toată lumea.
A urmat o plimbare prin stațiunea Poiana Brașov, o zona superbă nu doar iarna și unde copiii și-au făcut numeroase fotografii în locuri deosebite și au vizitat Biserica din lemn, cu hramul "Sfântul Ioan". Apoi s-a ajuns în Brașov, iar aici a fost o încântare prin Piața Sfatului, pe străduțele înguste și pavate cu piatră, pe la micile și cochetele magazine. La Brașov, copiii au vizitat Muzeul Judeețan de Istorie, Biserica Neagră, Prima școală românească (1790) din Șcheii Brașovului și Biserica Sfântul Nicolae, construită la 1495, în curtea căreia se află și mormântul marelui diplomat și om politic Nicolae Titulescu, cel supranumit "Ministrul Europei".
Ar fi multe de povestit din această excursie, iar părinții vor avea ocazia să afle despre asta zile în șir, probabil. Copiii sunt minunați, spun ce gândesc, se bucură sincer de ceea ce le place. Unii sunt năzdrăvani, nu-i poți scăpa din ochi. Alții sunt cuminți și nu se mișcă de lângă învățător sau profesor. Pentru toți a fost o zi de neuitat, obositoare, dar frumoasă.

6023 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • un nene 07.10.2017 14:39 foarte frumos ,la anul v-as recomanda domnule moldoveanu sa incercati sa ii duceti si la sighisoara
  • Otilia Nicodim 11.10.2017 17:27 Felicitari domnului primar Alin Moldoveanu pentru aceasta frumoasa inititiva pe care a reusit sa o mentina de la inceputul primului sau mandat!
  • As 16.10.2017 19:43 D-le primar,felicitari pentru actiunile intreprinse in folosul copiilor din comuna.Dar ganditi-va si la participantii la trafic ce tranziteaza comuna.Nu este posibil ca mai mult de doua luni sa blocati un drum important pentru un "amarat" de pod.Termenul de 20.10.2017,cu siguranta nu va fi respectat(dupa cum am constatat eu).Aceasta prelungire nejustificata nu va face mandrie.Justificarile nu sunt acceptate din punctul meu de vedere.Asadar,va rog mergeti mai mult pe teren si urmariti indeaproape derularea lucrarilor.Cu toate aceste impedimente,apreciez efortul dvs.pentru binele comunitatii.

Social

2564 vizualizari
20 sep. 2018 22:08

"Insta Cafe", locul din Câmpina unde poţi să savurezi o cafea într-un cadru natural de poveste

Bulevardul Culturii a fost dintotdeauna locul preferat de promenadă al câmpinenilor, indiferent de anotimp. În Anul Centenar, doi tineri întreprinzători, Eduard Pîslaru şi Nathaniel Geană, au decis să redea unui colţişor din bulevard strălucirea de altădată. Aşa a apărut "Insta Cafe".

1871 vizualizari
20 sep. 2018 20:37

Câmpina, România 100. Pasajul de la Ceas, aşa cum arăta prin anii '70 şi azi

Pasajul de la Ceas, din zilele noastre, este - fără îndoială - kilometrul 0 al Câmpinei. De-a lungul acestui serial am prezentat în mai multe episoade diverse instantanee din zona care astăzi este cunoscută sub numele de Pasajul de la Ceas. Imaginea de arhivă din acest episod este ceva mai nouă, nu are decât ceva mai mult de 40 de ani, fiind realizată la sfârşitul anilor '70.

Alte stiri recente

2125 vizualizari
20 sep. 2018 19:48

Primarul Horia Tiseanu: „Trebuie să ne luăm adio de la vreun teren de la Jandarmerie!”

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc miercuri o întâlnire a reprezentanților administrației locale, tema fiind găsirea unei locații potrivite pentru construirea unei săli de sport. În cadrul acestei întâlniri despre care noi am scris AICI, primarul Horia Tiseanu a făcut o afirmație categorică legată de posibilitatea ca administrația câmpineană să obțină vreun teren de la fosta unitate de jandarmi, situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

2600 vizualizari
20 sep. 2018 19:12

Marș cu biciclete, role și trotinete. Elevii Şcolii Centrale Câmpina vor marca, astfel, "Săptămâna Europeană a Mobilităţii"

În perioada 16-22 septembrie se sărbătorește "Săptămâna Europeană a Mobilităţii". Este vorba, de fapt, despre o campanie europeană de promovare a formelor alternative de transport ecologic, de reliefare a faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în mediul urban, reducând poluarea. Elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina vor organiza vineri, 21 septembrie, o acțiune dedicată mobilității.