De Ziua Educației, copiii de la Poiana Câmpina au mers în excursie la Bran și Brașov

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 200 de elevi de la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, însoțiți de cadre didactice, au mers pe 5 octombrie în excursie la Castelul Bran, la Poiana Brașov și la Brașov. Este al cincilea an consecutiv în care primarul Alin Moldoveanu organizează o astfel de excursie pentru copiii din comună.

"Țin foarte mult să păstrăm această tradiție și la fiecare început de an școlar să organizăm o excursie pentru toți elevii. Mă bucur că am reușit și în acest an și sper să reușim în continuare. Copiii știu foarte bine că eu îi iubesc, că sunt prietenul lor înainte de a fi primarul localității", a declarat Alin Moldoveanu, care a finanțat această excursie din propriul buzunar. (video)
"Este o zi specială pentru noi, pentru că este Ziua Internațională a Educației și pentru că este o zi pe care o vom petrece împreună, vizitând locuri frumoase. Îi mulțumesc acestui om cu suflet mare care este primarul Alin Moldoveanu, pentru că ne oferă un prilej de bucurie și relaxare și cred că am ales un traseu interesant și niște obiective turistice atractive", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu", profesor Elena Nițu. (video)  

S-a plecat cu cinci autocare, iar prima oprire a fost la Castelul Bran, cel cunoscut sub numele de Castelul lui Dracula, obiectiv vizitat de numeroși turiști din țară și străinătate și care reprezintă o atracție extraordinară pentru copii. Așa a fost, bineînțeles, și pentru copiii din Poiana Câmpina, pe care îi interesează mai puțin că nu există nicio legătură între castel și Dracula sau că mobilierul castelului nu este cel original. Copiii au fost încântați de tunelul secret cu scară de piatră, de culoarele strâmte și camerele întunecate, unde... își ținea Dracula victimele. Distracția a fost maximă în pofida aglomerației de nedescris de la intrare și din castel. Cât despre comuna Bran, locul chiar este foarte frumos și plin de turiști din toată lumea.
A urmat o plimbare prin stațiunea Poiana Brașov, o zona superbă nu doar iarna și unde copiii și-au făcut numeroase fotografii în locuri deosebite și au vizitat Biserica din lemn, cu hramul "Sfântul Ioan". Apoi s-a ajuns în Brașov, iar aici a fost o încântare prin Piața Sfatului, pe străduțele înguste și pavate cu piatră, pe la micile și cochetele magazine. La Brașov, copiii au vizitat Muzeul Judeețan de Istorie, Biserica Neagră, Prima școală românească (1790) din Șcheii Brașovului și Biserica Sfântul Nicolae, construită la 1495, în curtea căreia se află și mormântul marelui diplomat și om politic Nicolae Titulescu, cel supranumit "Ministrul Europei".
Ar fi multe de povestit din această excursie, iar părinții vor avea ocazia să afle despre asta zile în șir, probabil. Copiii sunt minunați, spun ce gândesc, se bucură sincer de ceea ce le place. Unii sunt năzdrăvani, nu-i poți scăpa din ochi. Alții sunt cuminți și nu se mișcă de lângă învățător sau profesor. Pentru toți a fost o zi de neuitat, obositoare, dar frumoasă.

5642 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • un nene 07.10.2017 14:39 foarte frumos ,la anul v-as recomanda domnule moldoveanu sa incercati sa ii duceti si la sighisoara
  • Otilia Nicodim 11.10.2017 17:27 Felicitari domnului primar Alin Moldoveanu pentru aceasta frumoasa inititiva pe care a reusit sa o mentina de la inceputul primului sau mandat!
  • As 16.10.2017 19:43 D-le primar,felicitari pentru actiunile intreprinse in folosul copiilor din comuna.Dar ganditi-va si la participantii la trafic ce tranziteaza comuna.Nu este posibil ca mai mult de doua luni sa blocati un drum important pentru un "amarat" de pod.Termenul de 20.10.2017,cu siguranta nu va fi respectat(dupa cum am constatat eu).Aceasta prelungire nejustificata nu va face mandrie.Justificarile nu sunt acceptate din punctul meu de vedere.Asadar,va rog mergeti mai mult pe teren si urmariti indeaproape derularea lucrarilor.Cu toate aceste impedimente,apreciez efortul dvs.pentru binele comunitatii.

Social

2661 vizualizari
14 dec. 2017 12:44

Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

3101 vizualizari
14 dec. 2017 10:28

Câmpineanca Adela Tarpan s-a întors de la Marathon des Sables din Peru, unde a alergat pentru proiecte sociale destinate comunității locale

Adelaide Katerine Tarpan este o tânără câmpineancă, absolventă a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu", apoi a Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București. În prezent este director de dezvoltare la Romanian Angel Appeal, fundația care organizează, printre altele, Câmpina Open Montain Bike, competiție la face fondurile strânse sunt donate în beneficiul copiilor cu autism. De câteva zile, Adela s-a întors din Peru și ne-a împărtășit din experiența ei la maratonul din îndepărtatul deșert din America de Sud.

Alte stiri recente

2928 vizualizari
14 dec. 2017 11:55

Scările de pe Bulevardul Culturii, din zona Victor Babeș - Podului, au intrat în reparații

Lucrările au început zilele trecute și sunt executate de societatea Ortisar SRL Câmpina, cea care a câștigat selecția de oferte organizată de Primărie. Valoarea lucrării - 55.355 lei fără TVA.

5967 vizualizari
13 dec. 2017 21:20

Rămas bun, Majestate!

Printre sutele de români care au dorit să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai în timp ce convoiul funerar trecea prin localitățile lor, în drum spre Castelul Peleș, s-au numărat și câteva zeci de câmpineni. La marginea DN1, pe pasarela metalică sau pe podul spre Poiana Câmpina, oamenii au așteptat coloana de mașini cu flori și steaguri tricolore, în semn de respect și prețuire pentru cel care a fost Majestatea Sa Regele Mihai I al României.