CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

De Ziua Educației, copiii de la Poiana Câmpina au mers în excursie la Bran și Brașov

- Social -

De Ziua Educației, copiii de la Poiana Câmpina au mers în excursie la Bran și Brașov

Aproximativ 200 de elevi de la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, însoțiți de cadre didactice, au mers pe 5 octombrie în excursie la Castelul Bran, la Poiana Brașov și la Brașov. Este al cincilea an consecutiv în care primarul Alin Moldoveanu organizează o astfel de excursie pentru copiii din comună.

"Țin foarte mult să păstrăm această tradiție și la fiecare început de an școlar să organizăm o excursie pentru toți elevii. Mă bucur că am reușit și în acest an și sper să reușim în continuare. Copiii știu foarte bine că eu îi iubesc, că sunt prietenul lor înainte de a fi primarul localității", a declarat Alin Moldoveanu, care a finanțat această excursie din propriul buzunar. (video)
"Este o zi specială pentru noi, pentru că este Ziua Internațională a Educației și pentru că este o zi pe care o vom petrece împreună, vizitând locuri frumoase. Îi mulțumesc acestui om cu suflet mare care este primarul Alin Moldoveanu, pentru că ne oferă un prilej de bucurie și relaxare și cred că am ales un traseu interesant și niște obiective turistice atractive", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu", profesor Elena Nițu. (video)  

S-a plecat cu cinci autocare, iar prima oprire a fost la Castelul Bran, cel cunoscut sub numele de Castelul lui Dracula, obiectiv vizitat de numeroși turiști din țară și străinătate și care reprezintă o atracție extraordinară pentru copii. Așa a fost, bineînțeles, și pentru copiii din Poiana Câmpina, pe care îi interesează mai puțin că nu există nicio legătură între castel și Dracula sau că mobilierul castelului nu este cel original. Copiii au fost încântați de tunelul secret cu scară de piatră, de culoarele strâmte și camerele întunecate, unde... își ținea Dracula victimele. Distracția a fost maximă în pofida aglomerației de nedescris de la intrare și din castel. Cât despre comuna Bran, locul chiar este foarte frumos și plin de turiști din toată lumea.
A urmat o plimbare prin stațiunea Poiana Brașov, o zona superbă nu doar iarna și unde copiii și-au făcut numeroase fotografii în locuri deosebite și au vizitat Biserica din lemn, cu hramul "Sfântul Ioan". Apoi s-a ajuns în Brașov, iar aici a fost o încântare prin Piața Sfatului, pe străduțele înguste și pavate cu piatră, pe la micile și cochetele magazine. La Brașov, copiii au vizitat Muzeul Judeețan de Istorie, Biserica Neagră, Prima școală românească (1790) din Șcheii Brașovului și Biserica Sfântul Nicolae, construită la 1495, în curtea căreia se află și mormântul marelui diplomat și om politic Nicolae Titulescu, cel supranumit "Ministrul Europei".
Ar fi multe de povestit din această excursie, iar părinții vor avea ocazia să afle despre asta zile în șir, probabil. Copiii sunt minunați, spun ce gândesc, se bucură sincer de ceea ce le place. Unii sunt năzdrăvani, nu-i poți scăpa din ochi. Alții sunt cuminți și nu se mișcă de lângă învățător sau profesor. Pentru toți a fost o zi de neuitat, obositoare, dar frumoasă.


06 Oct 2017 12:50 7707 vizualizari



Comentarii






  • 16.10.2017 19:43 As D-le primar,felicitari pentru actiunile intreprinse in folosul copiilor din comuna.Dar ganditi-va si la participantii la trafic ce tranziteaza comuna.Nu este posibil ca mai mult de doua luni sa blocati un drum important pentru un "amarat" de pod.Termenul de 20.10.2017,cu siguranta nu va fi respectat(dupa cum am constatat eu).Aceasta prelungire nejustificata nu va face mandrie.Justificarile nu sunt acceptate din punctul meu de vedere.Asadar,va rog mergeti mai mult pe teren si urmariti indeaproape derularea lucrarilor.Cu toate aceste impedimente,apreciez efortul dvs.pentru binele comunitatii.
  • 11.10.2017 17:27 Otilia Nicodim Felicitari domnului primar Alin Moldoveanu pentru aceasta frumoasa inititiva pe care a reusit sa o mentina de la inceputul primului sau mandat!
  • 07.10.2017 14:39 un nene foarte frumos ,la anul v-as recomanda domnule moldoveanu sa incercati sa ii duceti si la sighisoara
1510 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1641 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
873 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2938 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV