De Ziua Educației, copiii de la Poiana Câmpina au mers în excursie la Bran și Brașov

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 200 de elevi de la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, însoțiți de cadre didactice, au mers pe 5 octombrie în excursie la Castelul Bran, la Poiana Brașov și la Brașov. Este al cincilea an consecutiv în care primarul Alin Moldoveanu organizează o astfel de excursie pentru copiii din comună.

"Țin foarte mult să păstrăm această tradiție și la fiecare început de an școlar să organizăm o excursie pentru toți elevii. Mă bucur că am reușit și în acest an și sper să reușim în continuare. Copiii știu foarte bine că eu îi iubesc, că sunt prietenul lor înainte de a fi primarul localității", a declarat Alin Moldoveanu, care a finanțat această excursie din propriul buzunar. (video)
"Este o zi specială pentru noi, pentru că este Ziua Internațională a Educației și pentru că este o zi pe care o vom petrece împreună, vizitând locuri frumoase. Îi mulțumesc acestui om cu suflet mare care este primarul Alin Moldoveanu, pentru că ne oferă un prilej de bucurie și relaxare și cred că am ales un traseu interesant și niște obiective turistice atractive", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu", profesor Elena Nițu. (video)  

S-a plecat cu cinci autocare, iar prima oprire a fost la Castelul Bran, cel cunoscut sub numele de Castelul lui Dracula, obiectiv vizitat de numeroși turiști din țară și străinătate și care reprezintă o atracție extraordinară pentru copii. Așa a fost, bineînțeles, și pentru copiii din Poiana Câmpina, pe care îi interesează mai puțin că nu există nicio legătură între castel și Dracula sau că mobilierul castelului nu este cel original. Copiii au fost încântați de tunelul secret cu scară de piatră, de culoarele strâmte și camerele întunecate, unde... își ținea Dracula victimele. Distracția a fost maximă în pofida aglomerației de nedescris de la intrare și din castel. Cât despre comuna Bran, locul chiar este foarte frumos și plin de turiști din toată lumea.
A urmat o plimbare prin stațiunea Poiana Brașov, o zona superbă nu doar iarna și unde copiii și-au făcut numeroase fotografii în locuri deosebite și au vizitat Biserica din lemn, cu hramul "Sfântul Ioan". Apoi s-a ajuns în Brașov, iar aici a fost o încântare prin Piața Sfatului, pe străduțele înguste și pavate cu piatră, pe la micile și cochetele magazine. La Brașov, copiii au vizitat Muzeul Judeețan de Istorie, Biserica Neagră, Prima școală românească (1790) din Șcheii Brașovului și Biserica Sfântul Nicolae, construită la 1495, în curtea căreia se află și mormântul marelui diplomat și om politic Nicolae Titulescu, cel supranumit "Ministrul Europei".
Ar fi multe de povestit din această excursie, iar părinții vor avea ocazia să afle despre asta zile în șir, probabil. Copiii sunt minunați, spun ce gândesc, se bucură sincer de ceea ce le place. Unii sunt năzdrăvani, nu-i poți scăpa din ochi. Alții sunt cuminți și nu se mișcă de lângă învățător sau profesor. Pentru toți a fost o zi de neuitat, obositoare, dar frumoasă.

5311 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • un nene 07.10.2017 14:39 foarte frumos ,la anul v-as recomanda domnule moldoveanu sa incercati sa ii duceti si la sighisoara
  • Otilia Nicodim 11.10.2017 17:27 Felicitari domnului primar Alin Moldoveanu pentru aceasta frumoasa inititiva pe care a reusit sa o mentina de la inceputul primului sau mandat!

Social

2705 vizualizari
16 oct. 2017 10:06

Curățenia de toamnă, la Câmpina. Iată graficul de ridicare a deșeurilor vegetale de la populație și agenți economici

Primăria Câmpina anunță că, în perioada 16 octombrie - 17 noiembrie, de pe domeniul public vor fi ridicate deșeurile vegetale rezultate în urma curățeniei de toamnă și face apel la populație și agenți economici să respecte graficul stabilit pentru fiecare stradă. Deșeurile vegetale vor fi ridicate de Floricon Salub în baza unui program stabilit împreună cu administrația locală și pe care vi-l prezentăm în continuare.

3015 vizualizari
14 oct. 2017 18:32

"Avem viaţa în sânge", a şasea ediţie, un nou succes

Casa Tineretului a găzduit sâmbătă, 14 octombrie, cea de-a şasea ediţie a campaniei "Avem viaţa în sânge" organizată de Asociaţia "Roata de Foc" din Câmpina, în colaborare cu Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine.

Alte stiri recente

3431 vizualizari
16 oct. 2017 17:49

Zonele de sud și est ale Câmpinei nu vor avea apă potabilă miercuri, 18 octombrie 2017. Iată străzile afectate

HidroPrahova anunță că va sista furnizarea apei potabile miercuri, 18 octombrie, între orele 5.00 - 17.00, pentru o mare parte a municipiului Câmpina. Se va lua această măsură pentru branșarea abonaților de pe Calea Doftanei la conducta nouă de alimentare cu apă, lucrarea fiind executată de societatea Fluid Development SRL în cadrul contractului "Proiectare și execuție lucrări de reabilitare conductă de aducțiune, conductă de transport și rețele de distribuție apă potabilă în municipiul Câmpina".

1603 vizualizari
16 oct. 2017 11:55

Aleile de la Casa Tineretului din Câmpina intră în reparații pentru prima dată în 35 de ani

În cei 35 de ani de existență ai Casei Tineretului din Câmpina, fațadele și aleile nu au fost reparate niciodată. Anul acesta, le-a venit rândul. La începutul lunii octombrie au demarat lucrările de reabilitare la fațade, valoarea acestora fiind de 257.000 lei cu tot cu TVA, iar termenul de execuție - 120 zile. Pe măsură ce înaintează reabilitarea fațadelor, vor începe și lucrările de reparații la alei.