De Ziua Educației, copiii de la Poiana Câmpina au mers în excursie la Bran și Brașov

Social (Categoria articolului)

Aproximativ 200 de elevi de la Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina, însoțiți de cadre didactice, au mers pe 5 octombrie în excursie la Castelul Bran, la Poiana Brașov și la Brașov. Este al cincilea an consecutiv în care primarul Alin Moldoveanu organizează o astfel de excursie pentru copiii din comună.

"Țin foarte mult să păstrăm această tradiție și la fiecare început de an școlar să organizăm o excursie pentru toți elevii. Mă bucur că am reușit și în acest an și sper să reușim în continuare. Copiii știu foarte bine că eu îi iubesc, că sunt prietenul lor înainte de a fi primarul localității", a declarat Alin Moldoveanu, care a finanțat această excursie din propriul buzunar. (video)
"Este o zi specială pentru noi, pentru că este Ziua Internațională a Educației și pentru că este o zi pe care o vom petrece împreună, vizitând locuri frumoase. Îi mulțumesc acestui om cu suflet mare care este primarul Alin Moldoveanu, pentru că ne oferă un prilej de bucurie și relaxare și cred că am ales un traseu interesant și niște obiective turistice atractive", a afirmat directorul Școlii Gimnaziale "Învățător Ion Mateescu", profesor Elena Nițu. (video)  

S-a plecat cu cinci autocare, iar prima oprire a fost la Castelul Bran, cel cunoscut sub numele de Castelul lui Dracula, obiectiv vizitat de numeroși turiști din țară și străinătate și care reprezintă o atracție extraordinară pentru copii. Așa a fost, bineînțeles, și pentru copiii din Poiana Câmpina, pe care îi interesează mai puțin că nu există nicio legătură între castel și Dracula sau că mobilierul castelului nu este cel original. Copiii au fost încântați de tunelul secret cu scară de piatră, de culoarele strâmte și camerele întunecate, unde... își ținea Dracula victimele. Distracția a fost maximă în pofida aglomerației de nedescris de la intrare și din castel. Cât despre comuna Bran, locul chiar este foarte frumos și plin de turiști din toată lumea.
A urmat o plimbare prin stațiunea Poiana Brașov, o zona superbă nu doar iarna și unde copiii și-au făcut numeroase fotografii în locuri deosebite și au vizitat Biserica din lemn, cu hramul "Sfântul Ioan". Apoi s-a ajuns în Brașov, iar aici a fost o încântare prin Piața Sfatului, pe străduțele înguste și pavate cu piatră, pe la micile și cochetele magazine. La Brașov, copiii au vizitat Muzeul Judeețan de Istorie, Biserica Neagră, Prima școală românească (1790) din Șcheii Brașovului și Biserica Sfântul Nicolae, construită la 1495, în curtea căreia se află și mormântul marelui diplomat și om politic Nicolae Titulescu, cel supranumit "Ministrul Europei".
Ar fi multe de povestit din această excursie, iar părinții vor avea ocazia să afle despre asta zile în șir, probabil. Copiii sunt minunați, spun ce gândesc, se bucură sincer de ceea ce le place. Unii sunt năzdrăvani, nu-i poți scăpa din ochi. Alții sunt cuminți și nu se mișcă de lângă învățător sau profesor. Pentru toți a fost o zi de neuitat, obositoare, dar frumoasă.

5966 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • un nene 07.10.2017 14:39 foarte frumos ,la anul v-as recomanda domnule moldoveanu sa incercati sa ii duceti si la sighisoara
  • Otilia Nicodim 11.10.2017 17:27 Felicitari domnului primar Alin Moldoveanu pentru aceasta frumoasa inititiva pe care a reusit sa o mentina de la inceputul primului sau mandat!
  • As 16.10.2017 19:43 D-le primar,felicitari pentru actiunile intreprinse in folosul copiilor din comuna.Dar ganditi-va si la participantii la trafic ce tranziteaza comuna.Nu este posibil ca mai mult de doua luni sa blocati un drum important pentru un "amarat" de pod.Termenul de 20.10.2017,cu siguranta nu va fi respectat(dupa cum am constatat eu).Aceasta prelungire nejustificata nu va face mandrie.Justificarile nu sunt acceptate din punctul meu de vedere.Asadar,va rog mergeti mai mult pe teren si urmariti indeaproape derularea lucrarilor.Cu toate aceste impedimente,apreciez efortul dvs.pentru binele comunitatii.

Social

1050 vizualizari
24 iun. 2018 10:36

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. 878 contestații depuse în Prahova, dintre care 37 la Câmpina

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost postate sâmbătă, pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În total, la nivel național au fost 23.761 contestații, dintre care 12.372 la română, 10.958 la matematică și 431 la limba și literatura maternă. Potrivit Ministerului Educației, în urma recorectării lucrărilor au fost mărite 14.747 note, iar 7.541 note au fost scăzute. În Prahova au fost depuse 878 contestații (434 la română și 444 la matematică), iar la Câmpina au fost 37 de contestații, dintre care 13 la română și 24 la matematică.

2326 vizualizari
24 iun. 2018 09:20

Incendiu la Breaza. O casă de vacanță a ars în totalitate

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit noaptea trecută la Breaza, la o casă de vacanță situată într-o zonă mai izolată, lângă pădure. Pompierii militari de la ISU Prahova (detașamentele din Câmpina și Sinaia) au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raluca Vasiloae, la sosirea pompierilor arderea era generalizată.

Alte stiri recente

3099 vizualizari
23 iun. 2018 17:47

Locuri de muncă în Câmpina şi împrejurimi la 22 iunie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

3019 vizualizari
23 iun. 2018 07:32

Anunțuri de angajare la firmele din Câmpina și împrejurimi

Anunțurile ne sunt trimise de firmele care doresc să facă angajări. În general, valabilitatea apare la fiecare anunț în parte.