CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, în fiecare zi a Săptămânii Nonviolenței au avut loc acțiuni educative

- Social -

La Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina, în fiecare zi a Săptămânii Nonviolenței au avut loc acțiuni educative

Inspectoratul Școlar Județean Prahova și Biroul de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au inițiat, în perioada 29 ianuarie - 1 februarie 2024, Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar. Grădinița ”Iulia Hașdeu” Câmpina a desfășurat, în cadrul acestui proiect, activități specifice de prevenire a normelor de agresiune care se pot întâlni în unitățile de învățământ. 

Grădinița ”Iulia Hasdeu” derulează, în acest an școlar, programul ”Să fim prieteni - fără bullying”, în colaborare cu Organizația ”Salvați copiii” și parteneriatul cu Poliția municipiului Câmpina, intitulat ”Spune Nu violenței”. În fiecare zi a săptămânii, copiii au participat la activități interesante, interactive, care au susținut ideea de nonviolență, de bunătate, prietenie, toleranță, empatie. Luni, ursulețul prietenos, dăruit de către Organizația ”Salvați copiii”,  le-a ”vorbit” acestora despre importanța relațiilor de prietenie, acceptare, ajutor și despre efectul negativ pe care îl pot avea vorbele urâte, certurile dintre copii. Marți, consilierul școlar Alexandra Bucătaru, împreună cu educatoarele și cu copiii au realizat un frumos copac al prieteniei, în care aceștia și-au lăsat amprenta, alegând exemple de comportamente pozitive. După acest exercițiu frumos copiii au fost provocați să răspundă unor întrebări: cum se poate rezolva o neînțelegere, ce sunt conflictele și cum se pot evita.
Miercuri, copiii au avut oaspeți: agenți de poliție din cadrul Poliției municipiului Câmpina, care au discutat cu copiii din grupele mari despre importanța de a fi buni, să aibă un comportament frumos în grădiniță și societate, iar pe lângă foarte multe sfaturi utile, pe înțelesul lor, oaspeții i-au sfătuit pe copii să nu vorbească cu persoane necunoscute, să nu plece cu aceste persoane, să nu dea informații despre ei sau familia lor unor necunoscuți. Joi, fiecare grupă a realizat o lucrare – aplicație comună, care să ilustreze ideea de nonviolență, prietenie, bunătate. Aceste lucrări colective fac parte dintr-o frumoasă expoziție care se află la intrarea în Grădinița ”Iulia Hasdeu”.
Bullyingul poate fi fizic, verbal, social sau cyber-bullying și poate fi interpretat, deseori, de către copii, părinți sau profesori ca o formă de a glumi, fără a lua în calcul faptul că unii copii pot fi afectați emoțional și pot resimți repercusiuni chiar și în viața de adult. "Bullyingul poate fi evitat dacă se amprentează în sufletul și în comportamentul copiilor valori care fac cinste fiecărui om. Perioada preșcolară este esențială în formarea și dezvoltarea caracterului și personalității viitorului adult și noi, cadrele didactice din grădiniță, avem datoria morală de a consolida deprinderi de comportare civilizată, atitudini pozitive, valori în care nonviolența să nu existe”, ne-a precizat Mihaela Predea, directorul Grădiniței ”Iulia Hasdeu” Câmpina.


02 Feb 2024 07:11 2143 vizualizari


Comentarii






1925 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1732 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4526 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1719 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV