CONTACT

Fundația Zamolxes, în al doilea an de acreditare în domeniul proiectelor Eramus+

- Social -

Fundația Zamolxes, în al doilea an de acreditare în domeniul proiectelor Eramus+

Fundația Zamolxes se pregătește de al doilea an de implementare a proiectului de acreditare în domeniul tineretului Erasmus+, Proiecte de mobilitate, aprobată de Agenția Națională pentru Proiecte Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, cu numărul 2023-1-RO01-KA151-YOU-000137243.

Proiectul se va desfășura în iunie 2023 – august 2024, timp în care fundația va implementa o mobilitate a lucrătorilor de tineret și două mobilități de tineri. Câmpina va redeveni gazdă pentru tinerii din Europa în lunile octombrie 2023, martie și mai 2024.
Acreditarea Erasmus+ în domeniul tineretului reprezintă o ocazie perfectă de dezvoltare atât la nivel organizational cât și la nivel local și european, prin implicarea unui număr de peste 100 de tineri din 12 țări europene.
În timpul mobilităților, participanți vor fi implicați în diverse sesiuni de lucru bazate pe metode de educație non-formală precum jocuri de cunoaștere, discuții de grup, dezbateri, focus grup, jocuri de rol, activități în aer liber, seri educative de schimb cultural sau înâlniri și interacțiuni cu comunitatea locală. Scopul principal al sesiunilor este să dezvolte un set de competențe cu relevanţă crescută în dezvoltarea personală a individului, contribuind deopotrivă la participarea activă în societate şi incluziunea pe piața muncii.
Principalele rezultate finale ale proiectului preconizate vor fi:
- trei întâlniri cu autoritățile locale din Câmpina;
- șase activități comune cu tinerii din comunitate prin activități desfășurate în cadrul liceelor locale;
- minim 40 de activități de diseminare realizate în comunitatea locală de către Fundația Zamolxes și partenerii acesteia;
- minim 600 de beneficiari indirecți reprezentați de tinerii și lucrători de tineret ca participanți la activitățile de diseminare și acțiuni de follow-up;
- minim 16 proiecte/activități locale/regionale/naționale/europene implementate în comunitățile din care provin cei peste 100 de tineri participanți, ca rezultat al activităților de follow-up și pornind de la ideile tinerilor participanți;
- o broșură de bune practice identificate în urma implementării celor 3 mobilități.
Mai multe detalii despre proiectele și activitățile Fundației Zamolxes puteți găsi pe https://zamolxes.ro/acasa sau pe paginile de Facebook și Instagram.


07 Oct 2023 13:36 1354 vizualizari


Comentarii






1971 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1755 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4576 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1736 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV