O terasă din Câmpina a fost amendată de Poliția Locală pentru nerespectarea Legii Antifumat

Actualitate (Categoria articolului)

În ultimele două săptămâni, Poliția Locală Câmpina a efectuat controale la mai mulți operatori economici din municipiu cu privire la respectarea prevederilor Legii 349/2002, republicată. Este vorba despre așa-numita Lege Antifumat, cu modificările și completările ulterioare. Din cei peste 20 de agenți economici verificați, la unul s-a constatat încălcarea legii și i s-a aplicat o sancțiune contravențională de 5.000 lei.

Este vorba despre noua terasă închisă de la Milia, o construcție cu caracter provizoriu, tip "terasă acoperită, cu sistem de închidere panouri transparente PVC", după cum reiese din autorizația de construire eliberată de Primăria Câmpina la 28 noiembrie 2017. În această locație se fumează, pe toate mesele sunt amplasate scrumiere, iar administratorul firmei consideră că nu încalcă Legea Antifumat deoarece terasa nu are pereți, ci un sistem de închidere format din panouri detașabile.
Poliția Locală nu este de aceeași părere și i-a aplicat sancțiunea prevăzută de lege - amendă contravențională de 5.000 lei la prima abatere, urmând ca, la a doua abatere, amenda să crească la 10.000 lei și activitatea să fie suspendată temporar până la intrarea în legalitate. Cel mai probabil, administratorul firmei va contesta în instanță sancțiunea. Dacă se va ajunge la un proces, va conta foarte mult cine va reprezenta Poliția Locală în instanță și cum își va face treaba. Spunem asta pentru că, în cazul în care se pierde un astfel de proces, se va crea un precedent, iar Câmpina se va umple de astfel de construcții provizorii, în care fumatul va fi permis. Este cunoscut faptul că, de la intrarea în vigoare a Legii Antifumat, mulți agenți economici au pierderi financiare semnificative.

Potrivit Legii 349/2002, modificată și completată prin Legea 15/2016, "se interzice fumatul în toate spațiile publice închise, spațiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii". Prin spațiu public închis se înțelege "orice spațiu accesibil publicului sau destinat utilizării colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperiș, plafon sau tavan și care este delimitat de cel puțin doi pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent".
Conform aceleiași legi, prin perete se înțelege "orice element de construcție așezat vertical sau puțin înclinat, care limitează, separă sau izolează:
- încăperile unei clădiri/construcții între ele și care susțin planșeele, etajul și acoperișul
- anumite spații ale unui sistem tehnic sau sistemul tehnic de spațiul înconjurător".

Poliția Locală Câmpina va continua controalele pe tot parcursul lunii ianuarie, urmând să fie verificate și stațiile de transport în comun, în aceste locații fiind în curs de montare plăcuțe cu mențiunea "Fumatul interzis".

6540 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Yoyo 10.01.2018 12:35 Dar soferii ( se stiu ei care ) de fumeaza in maxi si autobuz,asculta manele la maxim si numara bani si vorbesc la telefon in timpul condusului nu trebuie amendati.Primaria va mai pierde pe banda niste procese,si nu numai
  • Corina Popescu 10.01.2018 12:41 Fumatul ca fumatul, eu nu inteleg cum a primit autorizatie de la primarie pentru o astfel de constructie care nu se incadreaza sub nicio forma cu zona. E centrul orasului, buricul targului, o zonă deosebita, cum i s-a permis sa amplaseze asa ceva acolo???
  • Bogdan 10.01.2018 16:33 Cand am vazut poza, am crezut ca este vorba despre vreo bomba de pe o strada de la periferie. Pe bune, cineva a dat autorizatie pentru constructia unei astfel de mizerii in centrul orasului?! Cat despre fumat, foarte bine ca au fost amendati....
  • Nic 10.01.2018 19:47 Imi pare rau sa o spun, dar cineva in Primaria asta nu are nici un pic de bun gust. Este foarte urata terasa este închisă. Mergea o construcție numai din geamuri de sticla de jos pana sus, frumos,elegant. Uitati-va in Brasov...
  • George Petre 10.01.2018 20:48 Multiplicati in tot centrul astfel de constructii......si in acest fel orasul va arata ca in vis....
  • George 10.01.2018 21:42 Foarte bine, dar pe "ascuns" se fumeaza si in alte locuri mai ales seara tarziu, cand stiu ca nu mai vin controale. Ar fi interesant niste raiduri dupa 21:30, 22 in localuri deoarece in foarte multe e plin de minori neansotiti, iar multi fumeaza si consuma bauturi alcoolice. In Campina, prezenta la ore tarzii a minorilor in localuri e la ordinea zilei, pesemne cu acordul tacit al autoritatilor, altfel e greu de explicat situatia. Nici in Bucuresti nu am vazut asa ceva. Cand mama naibii va treziti sa va faceti treab?
  • Ilie de la sularie 10.01.2018 22:12 @Yoyo - Politistii au dat tarcoale pe acolo de zeci de ori pana s-au hotarat sa faca ceva in adevaratul sens al cuvantului. Cu alte cuvinte, cineva stie pe cineva care are un var al carui prieten e mare ... in politie si o sa-i scoata (Transport sau patron) @Corina / Bogdan / Nic - Gusturile nu se discuta si e clar ca aceasta constructie a fost facuta pe baze economice si nu estetice. Fara legatura: Sunt curios cat costa tot procesul asta de instalare/dezinstalare a ... de craciun impreuna cu toata puterea electrica folosita si la ce altceva, cu adevarat constructiv, s-ar fi putut folosi banii.

Actualitate

196 vizualizari
19 oct. 2018 11:49

Salariile angajaților de la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina

V-am prezentat recent salariile angajaților de la Spitalul Municipal Câmpina, conform datelor postate pe site-ul instituției în conformitate cu Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acum este rândul Spitalului de Psihiatrie Voila, unitate sanitară de monospecialitate, unde sporurile sunt semnificative. Ne referim aici în special la sporul pentru condiții deosebit de periculoase, cuprins între 50% și 65% din salariul de bază și de care beneficiază absolut toți angajații de la Spitalul Voila, de la cadre medicale până la personalul TESA și muncitori. (facsimile)

3326 vizualizari
18 oct. 2018 10:07

Razie a Poliției pe DN1, la Comarnic, Nistorești, Bănești și Florești

UPDATE - La acțiunea de astăzi au fost controlate 94 de autovehicule și s-au aplicat 61 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.927 lei. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru nerespectarea vitezei legale - 48.

La această oră, Poliția desfășoară o razie de amploare pe DN1, în mai multe zone dificile din punct de vedere al traficului, la Comarnic, Nistorești, Bănești și Florești.

Alte stiri recente

1061 vizualizari
19 oct. 2018 09:46

Câmpina, România 100. Foto Olteanu, din perioada interbelică, un atelier de tapițerie din anii '70, șantierul de la Soldat, de azi

Câmpina se mândrea, în perioada interbelică și chiar și în anii de până la cutremurul din 1977, cu o serie de clădiri frumoase situate pe bulevardul central, magazine simbol, cele mai multe fiind cunoscute după activitatea prestată și după numele proprietarului. 

2482 vizualizari
18 oct. 2018 21:25

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Ion Bălu

Câmpina s-a mândrit multă vreme cu statutul de oraș cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori. Nu știe nimeni cât de actuală mai este această statistică, dar toată lumea cunoaște și recunoaște că în Câmpina au fost și încă mai sunt dascăli de mare valoare. Unul dintre aceștia este profesorul Ion Bălu.