CONTACT

Clubul municipalității câmpinene beneficiază de gratuități de aproape zece ori mai mari decât un club cu performanțe internaționale!

- Sport -

Clubul municipalității câmpinene beneficiază de gratuități de aproape zece ori mai mari decât un club cu performanțe internaționale!

Pe tema cheltuielilor de la bazinul didactic de înot din Câmpina, administrat de clubul municipalității, nu se discută prea mult. Pentru administrația locală pare un subiect tabu... Dar oamenii s-au săturat să tacă, mai ales în condițiile în care președintele clubului municipalității trateză cu superioritate și dispreț pe oricine încearcă să-i demonstreze că este departe de ceea ce se pretinde a fi.

Am scris în urmă cu câteva săptămâni despre subiectul încasărilor de la bazinul didactic, despre care președintele CSC susține că este aproape de a se autosusține, dar, în continuare, bugetul clubului este unul uriaș ținând cont de performanțele sportivilor de aici.
Și vom face o comparație pentru a se înțelege foarte clar cum stau lucrurile.
În anul 2023, CS Câmpina a beneficiat de o susținere gratuită, care cuantificată în bani ar fi însemnat 237.600 lei/an. Suma este compusă din 172.800 lei (totalul taxelor de intrare pentru fiecare sportiv, pe care CSC nu le plătește) și 64.800 lei (taxa de culoar pentru fiecare sportiv al CSC, pe care, de asemenea, clubul municipalității nu o plătește).
În schimb, clubul Corona Brașov, prin sportivii proveniți de la Baracuda Câmpina, a beneficiat în același an de o gratuitate pentru sportivii de performanță însumând 28.800 lei (sumă compusă din 14.400 lei taxa de intrare și 14.400 taxa de culoar). Ce performanțe au sportivii de la Corona (Baracuda), care beneficiază de aceste facilități acordate de Câmpina, orașul pe care ei îl reprezintă în lume - Darius Coman (medaliat european, component al lotului național al României), Iarina Cojocaru (recordmenă națională, componentă a lotului național al României), Ștefan Cojocaru (vicecampion național), Alexandru Nistorescu (campion național). Adică, performanțe la care sportivii de la CSC doar visează! În schimb, clubul municipalității primește o gratuitate de aproape zece ori mai mare pentru sportivi ale căror performanțe nici nu pot fi comparate cu cele ale sportivilor de la Baracuda. O fi corect?!
”Atâta vreme cât vor exista cluburi susținute din bani publici, performanța în România va fi mediocră! Ar trebui creată o competiție între cluburile private! De ce cluburile finanțate din bani publici nu pot fi obligate să se comporte ca un club privat: să plătească taxe, intrări, să nu mai există această inegalitate și această dublă măsură între stat și privat!”, a afirmat Gabriel Cojocaru, președintele clubului Baracuda Câmpina, clubul cu cele mai bune performanțe în natație din Câmpina. Îi poate răspunde cineva?!


25 Feb 2024 08:52 2427 vizualizari


Comentarii






  • 26.02.2024 05:58 Dobre Asta pt ca se funcționează pe principiul ile cunoștințe și relațiile PCR deci bani aruncați pe geam
  • 25.02.2024 16:54 A G Ajungem la vorbele lui Mircea Hagianu..Sportul și performanță nu sunt gratuite Stoican ascute creioane altora,urmează și Dna Nistor.Nu era conflict de interese că Frățilă în calitate de consilier local fiind inițiator la înființarea CSC sa voteze bugetul clubului?
  • 25.02.2024 14:12 xxx De ce nu gasiti vreun bazin in Brasov ? Si ei sigur nu or sa va ia niciun ban
1829 vizualizari 01 May 2024 21:01 Liga A Prahova, etapa a 27-a. Programul și delegările

Liga A Prahova, etapa a 27-a. Programul și delegările

În Vinerea Mare au loc jocurile contând pentru etapa a 27-a a Ligii A Prahova, competiție care se apropie cu pași repezi de finiș. Iată programul și delegările:

citeste mai mult
1996 vizualizari 28 Apr 2024 18:39 CS Câmpina a pierdut finala cu Rapid, dar s-a calificat la turnul final. ”Suntem în lumea mare a handbalului”, a conchis antrenorul Daniel Vasile

CS Câmpina a pierdut finala cu Rapid, dar s-a calificat la turnul final. ”Suntem în lumea mare a handbalului”, a conchis antrenorul Daniel Vasile

În a doua zi a turneului semifinal al junioarelor IV de la București, CS Câmpina a jucat finala turneului în fața mult mai titratei echipe Rapid București, partida având loc chiar în sala Rapid.

citeste mai mult
1662 vizualizari 28 Apr 2024 17:19 Superliga B1 Prahova, Seria Nord. CS Cornu II - Sportul Câmpina 1-3

Superliga B1 Prahova, Seria Nord. CS Cornu II - Sportul Câmpina 1-3

Duminică după-amiază, la Cornu, Sportul Câmpina a obținut o nouă victorie, care o menține pe podium, la un singur punct de ocupanta primului loc.

citeste mai mult
2183 vizualizari 28 Apr 2024 13:26 Liga A Prahova, etapa a 26-a. Rezultate și clasament

Liga A Prahova, etapa a 26-a. Rezultate și clasament

Primele jocuri din etapa a 26-a din Liga A Prahova, la fotbal, au avut loc sâmbătă, iar runda s-a încheiat duminică. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV