CONTACT

Sentința în procesul lui Horia Tiseanu, pe larg, explicată chiar de instanță. Întrebări rămase fără răspuns... încă...

- Actualitate -

Sentința în procesul lui Horia Tiseanu, pe larg, explicată chiar de instanță. Întrebări rămase fără răspuns... încă...

V-am prezentat de-a lungul mai multor episoade pasaje ample din sentința pronunțată de Tribunalul Prahova în procesul în care fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a fost acuzat de fapte de corupție.

Astfel, v-am prezentat mai întâi că ”infracțiunea de trafic de influență este dovedită dincolo de orice îndoială”, apoi că ”infracțiunea de abuz în serviciu este dovedită dincolo de orice îndoială”, apoi că ”forma de vinovăție este intenția directă, inculpatul (n.n. - Horia Tiseanu) cunoscând caracterul ilegal al acțiunilor sale” și, în fine, că ”acțiunile au fost comise pentru satisfacerea unor interese personale, prejudiciind bugetul”. Vă reamintim că instanța a oprit procesul, după ce a constatat prescrierea faptelor.
De asemenea, parcurgând sentința au rămas mai multe întrebări fără răspuns... încă... asupra cărora ne vom opri în rândurile următoare.
Instanța precizează chiar în mai multe locuri că faptele de care era acuzat Horia Tiseanu s-au prescris în cursul anului 2022. Întrebarea noastră este dacă instanța știa că aceste fapte s-au prescris anul trecut, de ce a mai fost nevoie de circul amânării pronunțării în acest an de nu mai puțin de 11 ori?
Rolul unei sentințe ar trebui să fie și acela de a oferi un exemplu tuturor celorlalți, pentru că - nu-i așa, Onorată instanță - nimeni nu e mai presus de lege. Un exemplu că dacă încalci legea vei fi pedepsit. Probabil că văzând această sentință, orice primar își râde în barbă și se gândește că dacă are sprijin ”de unde trebuie” orice ”hoție” a lor, dacă va fi prins, se va bucura de prelungiri ale termenelor până se va ajunge la prescrierea faptelor. Care este rolul educativ al sentinței pronunțată de Tribunalul Prahova în acest caz?
În acest caz există suspiciunea rezonabilă că ”s-a tras de timp” în mod intenționat, cu sprijin de la un nivel foarte înalt. Pentru că, vă reamintim, după administrarea probelor, o primă instanță era gata să se pronunțe - în octombrie 2021, când faptele nu erau prescrise - dar judecătorul a fost promovat, dosarul a fost preluat de un alt judecător și a continuat până la,,, prescriere. Cine și de ce are acces la un asemenea nivel al justiției pentru a stabili cine poate fi pedeapsit și cine scapă prin prescriere? Este aceasta o justiție sănătoasă?
Nu în ultimul rând, vrem să aducem în discuție și latura umană a meseriei de judecător. Și noi ne imaginăm, în baza acestor experiențe, că lucrurile stau cam așa: vine judecătorul la serviciu și are un teanc de dosare asupra cărora trebuie să se pronunțe în ziua respectivă. Ia primul dosar. ”Al cui e?” ”Aaa, domnul Tiseanu... Amânăm că trebuie să se prescrie faptele...” Alt dosar. ”Ăsta al cui e?” ”Popescu... nu știu cine e... ce a făcut? A furat o găină că n-avea ce mânca... nu a vorbit nimeni cu mine pentru el... Pușcărie, să-l dăm exemplu societății”. Bate cu ciocănelul și gata! Și se duce acasă și pune capul liniștit pe pernă, convins că a mai trecut o zi în care și-a făcut datoria. Nu generalizm, dar este evident că se întâmplă și așa... Iar întrebarea este ce suflet trebuie să ai să iei asemenea decizii cu bună știință?
Sigur, mai erau multe alte probleme, concrete, punctuale, dar ne oprim aici... Deocamdată...


04 Nov 2023 09:41 1849 vizualizari


Comentarii






  • 04.11.2023 18:02 Coco Channel Aici nu e vorba de suflet,stimata redactie.E vorba de bani.Atat.Jocul de glezne al justitiei nu s-a inventat acum.Dovada dosarul Revolutiei,Mineriadele,Godei,spitalele groazei.Au fost multi judecatori ''milosi''care au amanat totul pana la ridicol.E o practica deja curenta in Romania.Bosorogul libidinos s-a facut de rasul lumii.
2020 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2025 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
2237 vizualizari 01 May 2024 13:10 Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Primim de la cititori. Cum să oprești la semafor pe... contrasens?!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în centrul Câmpinei, la intersecția de la Blocul 7ABC.

citeste mai mult
2062 vizualizari 30 Apr 2024 21:58 Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

Mesaj RO-ALERT privind apariția unui urs la Cornu

În jurul orei 21.45 a zilei de marți, 30 aprilie, ISU Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru Cornu, zona Cornu de Jos, adică spre Câmpina, privind apariția unui urs într-o zonă publică.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV