CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Regina Maria a României

- Social -

100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. Regina Maria a României

Până la construirea actualei şosele care leagă Bucureştiul de Braşov, DN1, traficul din Capitală spre Sinaia, spre munte, se derula prin Câmpina. Pe aici, prin Câmpina, trecea inclusiv Familia Regală a României în drum spre Castelul Peleș. Iar Regina Maria a României se oprea deseori în micul nostru târg de provincie.

Poate mai puţină lume ştie că Regina Maria vizita des vila familiei Crăciun, de pe Câmpinița (fosta casă a Pionierilor de mai târziu), locul unde descoperise splendide costume populare lucrate la atelierul de cusături de soţia librarului Crăciun și apoi de fiicele acestuia - Irina, Maria și Olimpia. Cum Regina Maria adoptase portul naţional românesc, de multe ori costumele purtate de regină proveneau din mâinile iscusite ale doamnei Crăciun din Câmpina. Mai mult, Principesa Ileana, mezina Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, se împrietenise cu fetele familiei Crăciun și și-a petrecut multe vacanțe la Câmpina, la vila Crăciun.
Regina Maria a României s-a născut pe 29 octombrie 1875, la Kent, Anglia. Era fiica ducelui de Edinburgh şi a ducesei Rusiei, precum şi nepoata reginei Victoria a Marii Britanii. S-a căsătorit pe 29 decembrie 1892 cu Ferdinand I, principe moştenitor al tronului României, iar în anul 1914 a fost încoronată regină a României, alături de soţul său. S-a implicat activ în timpul primului război mondial, ca soră de caritate în spitalele militare, iar după război a depus o intensă activitate diplomatică pentru recunoaşterea noului stat român, de la a cărui naştere se împlinește în acest an un secol. După venirea la putere a fiului său, Carol al II-lea, Regina Maria a fost îndepărtată din viaţa politică, retrăgându-se la Balcic şi la Bran. A murit pe 18 iulie 1938, la Pelişor, la Sinaia.

"100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina" este o nouă rubrică dedicată Câmpinei în Anul Centenarului. Și până la 8 ianuarie 2019, de Ziua Câmpinei, vă vom prezenta personalități de ieri și de azi, din toate domeniile, și vom descoperi împreună legătura lor cu orașul nostru.

Citiți și: 100 de personalităţi ale României şi legătura lor cu Câmpina. George Enescu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Bogdan Petriceicu Hasdeu
100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Dr. Constantin I. Istrati


13 Oct 2018 23:39 5169 vizualizari



Comentarii






1629 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
867 vizualizari 17 Apr 2024 20:13 Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

citeste mai mult
2937 vizualizari 12 Apr 2024 21:29 Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

citeste mai mult
1796 vizualizari 07 Apr 2024 22:10 Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV