CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Concursul de pictură ”Câmpina 24h” aproape de final. Duminică au loc vernisajul expoziției și premierea câștigătorilor

- Eveniment -

Concursul de pictură ”Câmpina 24h” aproape de final. Duminică au loc vernisajul expoziției și premierea câștigătorilor

La Câmpina este în plină desfășurare concursul de pictură ”Câmpina 24h”, un concurs reluat după o întrerupere de patru ani și la care participă zece artiști plastici din întreaga țară. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina.

Cei zece artiști plastici pot fi văzuți în aceste zile prin diverse puncte ale Câmpinei, în încercarea lor de a surprinde pe pânzele de pe șevalet unghiuri inedite ale unor locuri din urbea noastră. Fie că au fost pe dealul Muscel, în apropiere de punctul numit ”Observator”, fie că au fost în curțile unor biserici - Biserica de la Brazi sau chiar Capela Hernea, fie că au fost în curtea Muzeului ”Nicolae Grigorescu”, poate în căutarea inspirației ilustrului pictor, care a ales să-și trăiască ultimii ani ai vieții în Câmpina pictând, în general, mesteceni și chipuri.
”Câmpina 24h” a fost la început o inițiativă privată. Grupul de firme Neptun, în colaborare cu Casa de Cultură ”Geo Bogza”, organiza în septembrie 2006 prima ediție a concursului de pictură ”Câmpina 24h”. Un concurs de pictură ad-hoc, unic în România la acea vreme. "Câmpina 24h" s-a desfășurat până în anul 2017, apoi nu a mai avut loc. Acum, în septembrie 2021, concursul de pictură ”Câmpina 24h” a revenit și sperăm să aibă viață cât mai lungă.
Duminică, 5 septembrie 2021, ediția din acest an a concursului se încheie cu vernisajul expoziției, care va avea loc la ora 12.00 și la care vor putea fi văzute toate pânzele realizate la Câmpina în aceste zile. De asemenea, va avea loc și premierea câștigătorilor. De la bugetul local a fost alocată pentru acest concurs suma de 12.000 lei.


04 Sep 2021 19:11 4927 vizualizari


Comentarii






Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
670 vizualizari 20 May 2024 12:58 Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Forestier Câmpina, o întoarcere în timp... în pași de dans

Balul Bobocilor de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la Casa Tineretului. Cele șapte perechi participante, alături de trainerii lor, au pregătit un spectacol minunat, inițiat și organizat de Denisa Bunghez (elevă în clasa a XI-a), împreună cu reprezentanți ai Consiliului Școlar al Elevilor: Adela Popa, Ștefania Mihalache, Aida Ardeleanu, Daria Grigore și Antonio Ion.

citeste mai mult
1630 vizualizari 19 May 2024 10:24 Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Aproape 100 persoane au vizitat Muzeul Schițelor lui Grigorescu, de la Câmpina, în ”Noaptea muzeelor”

Cel mai nou, dar - din păcate - și cel mai puțin mediatizat muzeu din Câmpina este Muzeul Schițelor lui Nicolae Grigorescu. Acesta se află la etajul Casei Căsătoriilor, pe Bulevardul Culturii, una dintre cele mai frumoase zone ale Câmpinei.

citeste mai mult
1182 vizualizari 19 May 2024 09:38 1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

Sâmbătă, 18 mai, pe întregul continent european a fost ”Noaptea muzeelor”. Cel mai vizitat obiectiv din Câmpina inclus în acest program a fost, fără îndoială, ca întotdeauna, Castelul ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
2822 vizualizari 13 May 2024 21:43 Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

UPDATE - La puțin timp după apariția articolului, am fost anunțați că și Expoziția schițelor lui Nicolae Grigorescu, de la Casa Căsătoriilor, va fi deschisă pe 18 mai, între orele 18.00 și 22.00. 

Sâmbătă, 18 mai 2024, are loc evenimentul ”Noaptea muzeelor”, unul care a prins foarte bine la publicul din România, care are ocazia să viziteze gratuit o serie întreagă de muzee, seara, la ore târzii, când totul are o altă aură.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV