Fiecare muzeu are propriile comori, mai mult sau mai puţin ştiute. Dacă la marile muzee este exploatat orice detaliu pentru a se crea o poveste menită să atragă vizitatori, la noi, din păcate, lucrurile nu se prea întâmplă așa. De exemplu, oare câtă lume ştie că la Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu" din Câmpina există o ediţie a "Momentelor" lui I.L. Caragiale, datată 1901, cu o dedicaţie superbă din partea autorului către marele pictor? Un document excepțional, dar care nu este expus și nu poate fi văzut de public.
De la 1 septembrie 2018, CSS "Constantin Istrati" Câmpina are un nou profesor coordonator, Mihaela Marin. Numirea a venit la finalul sezonului de vară şi înaintea începerii pregătirilor pentru sezonul de iarnă, astel încât noul coordonator să poată începe în forţă activitatea.
Începând de vineri şi până duminică sunt programate jocurile etapei a 9-a din Liga A Prahova, la fotbal. Cel mai interesant meci al rundei pare a fi cel de la Băneşti, unde se întâlnesc FC Băneşti şi CS Cornu, nu numai într-un derby local, ci şi într-un meci al marilor orgolii. Iată programul, avancronicile şi delegările arbitrilor şi observatorilor:
În urmă cu puține minute, la Poiana Câmpina s-a produs un accident de circulație, soldat cu rănirea unei fetițe în vârstă de 9 ani.
În anul 1925, pentru Câmpina, la solicitarea administrației locale de atunci, sculptorul brezean Gheorghe Tudor a realizat Monumentul Soldatului Necunoscut, care a fost amplasat în apropierea locului unde mai târziu, prin 1933, a funcționat prima benzinărie din oraş. Astăzi, locul respectiv ar fi intersecţia Bulevardului Carol I cu Strada Republicii.
UPDATE 23.00 - Traficul a revenit la normal pe DN1.
UPDATE 22.00 - Victima avea 67 de ani și era din orașul Comarnic, după cum informează IJP Prahova. Din primele cercetări se confirmă faptul că este vorba despre o traversare neregulamentară a DN1.
UPDATE 21.40 - Inspectoratul Județean de Poliție Prahova anunță că traficul rutier pe sensul Ploiești - Brașov este deviat prin satul Urleta din comuna Bănești.
În această seară, în urmă cu puţine minute, pe DN1, în apropiere de Băneşti, s-a produs un accident de circulaţie în care un bărbat şi-a pierdut viaţa.
În țara asta, Tudorel este vedetă. Cu el ne culcăm, cu el ne trezim. Tudorel Toader, ministrul Justiției. E pe toate canalele de știri, e în toată presa centrală. Tudorel despre protocoale, Tudorel despre CSM, Tudorel despre DNA, Tudorel despre DIICOT, Tudorel despre Comisia de la Veneția, Tudorel despre... orice. Punct și de la capăt. Parlamentul îl cheamă pe Tudorel, Dragnea îl evaluează pe Tudorel, CSM avizează propunerea lui Tudorel, nuntă mare în familia lui Tudorel, cum a votat Tudorel la referendum. Cu tot respectul pentru funcția pe care o deține și pentru pregătirea sa profesională, dar mi se pare prea mult.
În noaptea de sâmbătă spre duminică, şase tineri din Mărginenii de Jos, sat aparţinând comunei Filipeştii de Târg, s-au întâlnit la un grătar. Udat din belşug cu alcool, "grătarul" a degenerat într-o ceartă şi apoi într-o bătaie în toată regula. Doi tineri au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgență Ploieşti, iar unul dintre ei, în vârstă de 25 de ani, a murit în noaptea de duminică spre luni, în urma loviturii puternice pe care a primit-o în cap cu o lopată.
Ion Câmpineanu s-a născut în anul 1798 și a fost unul dintre boierii progresiști ai Țării Românești, cu preocupări culturale, dar și politice, susținător și participant la Revoluția de la 1848. A fost unul dintre cei mai iluştrii locuitori ai acestor meleaguri, descendent al unei vechi familii boierești din care a făcut parte și Vasile Câmpineanu, ucis din ordinul lui Mihnea Vodă, în anul 1659. Încă de atunci, familia Câmpineanu deţinea moşia Câmpina, care se întindea nu doar pe actualul teritoriu al Câmpinei, ci şi în multe dintre localităţile din jur.
Zilele trecute, în municipiul Câmpina a avut loc recepția tehnică a lucrării de reabilitare a trotuarelor de pe Strada Constantin Istrati din Cartierul Câmpinița, precum și a aleii care face legătura între Constantin Istrati și Rahovei. Lucrările au fost executate de Atelierul de Infrastructură Urbană din cadrul Primăriei Câmpina, banii alocați, în jur de 20.000 lei, fiind folosiți pentru achiziționarea materialelor necesare.