O casă superbă, în centrul Câmpinei, chiar pe Bulevardul Carol I, la intersecția cu Aleea Rozelor. O casă care a scăpat, ca prin minune, de demolare în perioada în care a fost reconfigurată zona centrală a urbei, în acea perioadă de sistematizare urbană, cum a fost denumită oficial. Îi spunem de multă vreme "Casa cu lei", dar numele corect este "Vila Dr. Gheorghiu", așa cum i-a spus inclusiv cel care a proiectat-o și construit-o - celebrul arhitect Toma T. Socolescu.
UPDATE - Persoanele rănite au primit asistență medicală la locul accidentului și nu se impune transportarea lor la spital, după cum informează IJP Prahova. Traficul pe DN1 se desfășoară îngreunat pe ambele sensuri. Pentru că, vă reamintim, pe sensul de mers spre Ploiești se află în continuare răsturnată betoniera implicată în accidentul de la ora 18.00, din zona pasajului suprateran de la Câmpina.
Cele trei ceasuri rele dintr-o zi de marţi par să se fi consumat pe DN1, astfel că, după accidentul de la intrarea în Comarnic şi după răsturnarea unei betoniere în apropierea pasajului suprateran de la Câmpina, în urmă cu puţine minute s-a produs un nou accident de circulaţie la Băneşti, pe DN1, chiar în apropierea fostului post de control, pe sensul de mers spre Brașov.
Două mașini au intrat în coliziune pe DN1, la Comarnic, în această seară, în jurul orei 19.00, unul dintre vehicule răsturnându-se pe carosabil. În cele două mașini se aflau în total nouă persoane, șapte adulți și doi copii, potrivit datelor furnizate de ISU Prahova. Patru persoane sunt rănite, printre care și un copil în vârstă de trei ani și jumătate.
UPDATE ora 22.00 - Betoniera a fost ridicată de pe carosabil, traficul se desfășoară normal.
UPDATE ora 18.20 - Circulația a fost reluată pe DN1. Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, se circulă pe banda de accelerare din zona pasajului de la Câmpina.
Șoferul unei betoniere a pierdut controlul volanului și vehiculul s-a răsturnat pe DN1, blocând complet sensul de mers spre Ploiești. La locul accidentului se află echipaje de la Poliție și Ambulanță, dar, din fericire, nicio persoană nu este rănită. Zona este asigurată de pompierii militari de la ISU Prahova.
Încă din anii '20, în Câmpina a existat o echipă de fotbal numită Venus, după numele mult mai celebrei echipe din Bucureşti, campioană a României în mai multe ediţii. Venus Câmpina juca partidele de acasă pe un teren care astăzi nu mai există şi despre care puţină lume îşi mai aduce aminte.
"Manifest life" este o convenție de fitness desfășurată în premieră în Câmpina în anul 2013. Este proiectul Asociației Frizzly condusă de Clara Leica, profesor de limbi străine și instructor de aerobic fitness. O inițiativă care s-a dovedit a fi extrem de inspirată și foarte bine primită la Câmpina, având în vedere numărul mare de participanți. "Manifest life" a ajuns, iată, la cea de-a VI-a ediție, care se va desfășura în Parcul Soceram de pe platoul Muscel, pe 26 august și 2 septembrie 2018.
Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.
În anii '40 - '60, o mulțime de meseriași aveau în Câmpina ateliere proprii. Printre ei, neamțul Aurel Kraus, despre care se spunea că este un om cu mâini de aur. Avea un atelier mecanic, o tocilărie, unde repara aproape orice și unde ascuțea de toate - de la cuțite și foarfeci, până la coase și topoare. Era vestit Aurel Kraus și căutat nu doar de câmpineni, ci și de locuitori din comunele vecine.
Poate știați sau poate nu, Legea 215 a administraţiei publice locale are un capitol aparte dedicat iniţiativei cetăţeneşti. La Câmpina nu a existat niciodată o iniţiativă cetăţenească prin care să se promoveze un proiect de hotărâre a Consiliului Local, să se strângă semnăturile necesare pentru ca proiectul să intre în dezbaterea Consiliului Local Câmpina pentru aprobare. Acum, odată cu înfiinţarea Asociaţiei Câmpina Civică, poate nu ar fi rău să existe și o astfel de inițiativă, un proiect de larg interes public, dorit de cetățeni, dar pe care administraţia locală ezită sau nu îl are în vedere pentru promovare. Poate fi un început spre un real exerciţiu democratic, un exerciţiu de civism.
Cândva i se spunea "strada de pe mal" pentru că, în cea mai mare parte, era situată pe versantul vestic al terasei Câmpina. Apoi i s-a spus Bulevardul Elisabeta. Astăzi este Bulevardul Culturii. Întotdeauna, un loc drag câmpinenilor. Cele mai importante amenajări ale bulevardului au fost realizate în perioada interbelică, în perioada în care primar al orașului era Victor Rădulescu.