În urmă cu câteva zile, Andreea Ioana Dumitran a împlini 17 ani. 17 ani de viață și 9 ani de luptă pentru viață. Iar lupta ei continuă. Haideți să fim alături de ea și să-i facem cadou câte un SMS la 8828, cu textul "Andreea". Fiecare SMS înseamnă 2 euro, iar Andreea are nevoie de bani pentru a-și continua tratamentul în Germania.
Romanian Angel Appeal (RAA) este o fundație prin care se derulează numeroase proiecte cu caracter umanitar, inclusiv Câmpina Open MTB, cunoscuta competiție organizată anual pentru cicliștii amatori și profesioniști. Tinerii din Câmpina și împrejurimi, care doresc să se implice în proiectele RAA, se pot înscrie până pe 5 august pentru a intra în echipa de voluntari a fundației.
Piatra de temelie a policlinicii din Câmpina (denumită pe atunci Casa de Asigurări Sociale) a fost pusă la 1 august 1935, în timpul Regelui Carol al II-lea. A fost o întreagă ceremonie la care au participat miniștri, secretari generali din ministere, deputați, președintele Casei Centrale a Asigurărilor Sociale, conducerea societății Astra Română, preoți din localitate etc. Și, bineînțeles, primarul de atunci al Câmpinei, Ion Gh. Ionescu.
La propunerea primarului Alin Moldoveanu, Consiliul Local al comunei Poiana Câmpina a aprobat în această seară, în unanimitate, în cadrul unei rectificări bugetare, ca banii alocați pentru spectacolul din 15 august să fie folosiți pentru lucrări la infrastructura afectată de inundații și viituri. Astfel, se renunță la organizarea Zilei Comunei, banii fiind direcționați spre alt capitol bugetar.
V-am prezentat luni, 30 iulie, imagini cu inundațiile din satele Bobolia și Pietrișu, dar să știți că probleme au fost în toate zonele comunei Poiana Câmpina. Nu atât de grave ca la Bobolia, unde apele de pe versanți au ajuns pe drumul județean și în curțile oamenilor. Ape murdare, nămol, crengi și chiar trunchiuri de copaci, toate cărate de apă cu o viteză uluitoare.
În toate cele 104 localități din Prahova au fost activate Unitățile Locale de Sprijin pentru implementarea Planului de măsuri privind suravegherea, prevenirea și controlul pestei porcine africane pe teritoriul județului. Prefectura Prahova a anunțat suspendarea temporară a târgului de animale de la Mizil și interzicerea comercializării de animale vii în incinta și zonele adiacente târgurilor de la Vălenii de Munte, Băicoi, Starchiojd, Urlați, Drăgănești, Măneciu și Aluniș. Sunt măsuri de prevenire pentru că, din fericire, până la această oră, în Prahova nu s-au înregistrat cazuri de pestă porcină. În țară, în schimb, e dezastru, iar tot mai multe voci susțin că este un sabotaj la adresa economiei naționale.
În această dimineață, la ora 7.00, trei angajați ai Serelor Municipale, care aparțin Primăriei Câmpina, au venit să taie doi copaci ornamentali de pe Strada Soarelui. Și la ora aceea au pornit drujba spre marea nemulțumire a locatarilor de la blocurile din zonă. Oamenii au apelat la noi pentru a transmite Primăriei un mesaj - acela că și ei, locatarii, dar și copacii căzuți sub drujbă ar fi meritat mai mult respect.
Prima și singura stație de carburant din Câmpina, din perioada interbelică, se afla pe strada principală a localității. O stație la care nu era niciodată coadă, normal, pentru că numărul automobilelor era redus. Dacă în toată țara, în 1926, erau înregistrate 11.308 autoturisme, vă dați seama că la Câmpina nu putea fi decât, poate, câteva zeci. Totuși, benzinăria de la Câmpina nu se putea plânge de lipsa clienților, pentru că aici opreau mulți dintre bucureștenii care mergeau spre Sinaia, inclusiv membrii Familiei Regale.
Două zile cumplite pentru locuitorii satului Bobolia, comuna Poiana Câmpina. Inundații duminică, inundații luni la prânz, un adevărat dezastru luni seară. Cu toții știm ce înseamnă o ploaie torențială, dar ceea ce s-a întâmplat în ultimele două zile la Poiana Câmpina (și nu numai) depășește cu mult această noțiune. Parcă și termenul de potop nu este sufiecient pentru a descrie situația.
Cele patru gospodării inundate în urma potopului de duminică seară au avut din nou de suferit astăzi (luni), din cauza ploilor torențiale din jurul orei 13.00. Curțile s-au umplut cu apă, iar de această dată a fost nevoie de intervenția pompierilor de la ISU Prahova pentru evacuarea apei.