Terenul de 3.800 mp de pe Strada Uniunea Europeană aparține administrației locale. Pe acest teren (situat lângă FilSam) se află o clădire veche, dezafectată, aflată într-un stadiu avansat de degradare. Aici a fost cândva, din 1973 și până la începutul anilor '90, o fermă agro-zootehnică, mai exact o fermă de porci. Zilele acestea a început demolarea clădirii pentru că, pe acest teren, Primăria Câmpina intenționează să construiască o grădiniță, cu fonduri europene.
Subiectul privind solicitarea de sprijin financiar de la Consiliul Județean Prahova pentru realizarea unor investiții la Câmpina a fost discutat în ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local. Inițiativa i-a aparținut consilierului Elena Albu, iar primarul Horia Tiseanu a fost de acord cu această idee, pasând cumva mingea spre consilierii PSD și ALDE care ar putea susține cauza Câmpinei la CJ. Pe de altă parte, însă, președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, spune că nu e normal ca municipiul Câmpina să înregistreze excedent bugetar la final de an, adică să nu-și cheltuie proprii bani, iar apoi să ceară fonduri de la bugetul județului.
Accidentul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 9.00. Microbuzul firmei Ave Diana era deja în sensul giratoriu și urma să intre pe Strada Oituz când a fost izbit de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare IF-38-GIL. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită, înregistrându-se doar pagube materiale.
Casa de Cultură Raională Câmpina a fost construită în anul 1961, deși un prim aviz de la Ministerul Educației și Culturii s-a primit în 1958, când autoritățile locale de atunci au prezentat un proiect de realizare a unei săli de festivități la Câmpina. A inclus încă de la început o sală de spectacole cu 770 locuri, o sală de ședințe, manifestări culturale și manifestări științifice cu 150 locuri (la etaj), anexe și alte utilități.
În urma ploilor torențiale din această după-amiază, în mai multe localități din județ s-au înregistrat probleme. Potrivit datelor furnizate de ISU Prahova, în comuna Bănești au fost inundate mai multe curți pe Strada Aurel Vlaicu. Pompierii militari au intervenit cu motopompele pentru evacuarea apei.
Efectele codului galben de vreme severă s-au făcut resimțite din nou la Poiana Câmpina, satele cele mai afectate fiind și de această dată Bobolia și Pietrișu. Șase gospodării au fost inundate, dar o cantitate mare de apă a inundat și drumul principal, DJ 101P. A plouat torențial, iar apa de pe versanți s-a scurs pe drumul județean. Autoritățile locale au intervenit în sprijinul populației.
Numărul donatorilor de sânge scade cu aproape 25% în perioada verii. Este perioada concediilor, dar este și perioada muncilor agricole, când donatorii din mediul rural sunt foarte puțini. Prin urmare, spitalele se confruntă vara cu o criză acută de sânge, fapt care se întâmplă și în această perioadă, inclusiv în Prahova. Pentru a mai reduce din deficitul de sânge de la unitățile medicale din județ, la Câmpina va avea loc o acțiune de donare de sânge organizată de Protoierie, Spitalul Municipal și Fundația Medis, cu sprijinul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine.
"Deșteaptă-te, române" a fost un cântec drag românilor încă din 1848. A fost cântat în momente grele ale istoriei (Revoluția de la 1848, Războiul de Independență, cele două războaie mondiale, revolta de la Brașov din 1987, Revoluția din 1989), iar din 1990 este Imnul Național al României. Anul acesta se împlinesc nu doar 100 de ani de la Marea Unire, ci și 170 de ani de când "Deșteaptă-te, române" a fost cântat pentru prima dată - pe 29 iulie 1848, la o manifestare organizată la Râmnicu Vâlcea, în locul unde astăzi se află Parcul Zăvoi.
Casa Venețiană a fost, probabil, una dintre cele mai frumoase clădiri din câte au existat în Câmpina vreodată. Era cea mai impunătoare și elegantă clădire din centrul localității, cu o fațadă bogat decorată în stil venețian (de unde și denumirea), cu arcade, coloane și reliefuri. La parter funcționau o cofetărie și o farmacie, iar etajele erau ocupate de familii înstărite ale vremii. Ale vremii interbelice.
În cadrul rectificării bugetare aprobate de Consiliul Local Câmpina în sedința de joi seară, a fost modificată suma alocată modernizării Parcului de la Soldat. Și asta nu pentru că ar fi nevoie de o suplimentare de bani pentru această lucrare, ci pentru că suma prevăzută până acum în bugetul local, la capitolul investiții, era greșită. "O eroare făcută, probabil, de ADPP", a spus primarul Horia Tiseanu. Da, dar o eroare pe care nu a văzut-o nimeni din Primărie și din Consiliul Local de la începutul anului, când s-a aprobat bugetul local și până acum, la finalul lunii iulie.