Primăria nu reușește să-i convingă pe câmpinenii care locuiesc în blocurile cu bulină roșie să se mute în blocul de necesitate pentru a le putea fi consolidate imobilele.
UPDATE - Potrivit SAJ Prahova, copilul de 10 ani a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conștiență. Cealaltă victimă a accidentului, o femeie de 60 de ani, a suferit tot un traumatism cranio cerebral. Ambele victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Ploiești.
Un grav accident rutier s-a produs în jurul orei 18.15 pe DN1, la Nistorești, pe sensul de mers spre Brașov. În accident au fost implicate un TIR încărcat cu alimente și o dubiță încărcată cu legume. Două persoane sunt rănite, este vorba despre o femeie de 60 de ani și un băiat de 10 ani, cărora li se acordă asistență medicală la fața locului, iar apoi, cel mai probabil, vor fi transportate la spital. Din primele cercetări efectuate de polițiști, cauza probabil a accidentului este pătrunderea pe contrasens.
Un nou accident rutier s-a produs astăzi, în jurul orei 11.15, pe DN1, la Nistorești. Au fost implicate două mașini în care se aflau, în total, șase persoane dintre care trei copii. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, o femeie în vârstă de 38 de ani și un băiețel de 6 ani sunt răniți și au fost transportați cu ambulanțele la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.
Într-o conferință de presă care a avut loc astăzi la Primăria Câmpina, primarul Horia Tiseanu a anunțat că este în curs de pregătire licitația pentru asfaltarea Străzii Bobâlna. Va fi o lucrare de reabilitare a trotuarelor și a carosabilului până la stratul de uzură. În ceea ce privește Calea Doftanei, strada va fi doar plombată în acest an, în zonele cele mai deteriorate.
Până la termenul limită de 28 iunie 2018, nicio firmă de construcții nu și-a depus oferta pentru continuarea proiectului privind extinderea rețelelor de canalizare la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte, motiv pentru care HidroPrahova va trebui să reia licitația. Acest lucru înseamnă că nu mai există nicio șansă ca lucrările să poată începe în 2018.
Anul acesta mai mult s-a stat decât să se lucreze la Cimitirul "Lumina", o investiție de aproape 1,5 milioane lei finanțată printr-un credit bancar. Lucrările au început în iulie 2016, sunt executate de societatea Bivasim Construct SRL Ploiești, iar termenul de finalizare este de 36 luni. Deci trei ani, pentru un cimitir.
În baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, pe 7 iunie 2018 am transmis Primăriei Câmpina și Ministerului Dezvoltării Regionale câte o adresă prin care solicitam să ni se spună dacă au intervenit probleme în derularea a două proiecte cu fonduri europene. Este vorba despre două proiecte aflate încă de anul trecut în faza de contractare, dar se întârzie foarte mult cu semnarea contractelor de finanțare. Ministerul ne-a răspuns după mai puțin de o săptămână. Astăzi, după aproape o lună, am primit răspuns și de la Primăria Câmpina. Ministerul spune că a fost suspendată contractarea proiectelor din cauza unei corecții la Calea Dacia. Primăria Câmpina spune că, de fapt, au apărut unele "mici impedimente".
Când o partea a presei atrăgea atenția asupra faptului că modificările la Codul Penal protejează infractorul și nu victima, cealaltă parte a presei striga că e manipulare. Când opoziția atrăgea atenția că România riscă să devină "Penalistan", că statul de drept se va transforma în "statul de Dragnea", puterea venea cu argumentul suprem - vechiul Cod Penal încălca drepturi și libertăți fundamentale, noi reparăm nedreptățile. Haideți să vedem ce "nedreptăți" au reparat PSD și ALDE, cu sprijinul minorităților.
Da, știm cu toții, Calea Doftanei are nevoie în primul rând de asfalt, pentru că este din ce în ce mai degradată, iar nemulțumirile locuitorilor și celor care tranzitează zona sunt tot mai mari. Dar până când administrația câmpineană va rezolva problemele cu HidroPrahova și va găsi banii necesari asfaltării, un consilier local s-a gândit să aducă puțină culoare pe Calea Doftanei, în parcarea de lângă "aleea- tobogan".
Ministerul Educației a publicat astăzi rezultatele la prima sesiune a bacalaureatului. La nivelul municipiului Câmpina, rata de promovabilitate este oarecum dezamăgitoare, de 67,14%, cea mai mică din ultimii patru ani. În cifre absolute, situația este următoarea: 598 elevi s-au înscris la bacalaureat, 38 nu s-au mai prezentat la examen, 184 au fost respinși (având media generală sub 6), iar 376 elevi au promovat examenul. Vă prezentăm în continuare situația pentru fiecare liceu în parte.