Prima competiţie de atletism din anul 2018, la care au participat sportivi de la CSS "Constantin Istrati" Câmpina a adus primele medalii, dar şi primele noi recorduri personale, ceea ce demonstrează forma foarte bună în care se află sportivii pregătiţi de un colectiv tehnic condus de prof. Nicolae Pavel.
Accidentul a avut loc sâmbătă după-amiază, la intersecția străzilor Constantin Stere și Conductelor, o intersecție unde se produc frecvent astfel de evenimente nefericite. Două autoturisme au fost implicate în acest accident, iar trei persoane au ajuns la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal. Este vorba despre o femeie și doi bărbați care au suferit multiple traumatisme. Din fericire, viața nu le este pusă în pericol.
Sportul câmpinean se află în mare suferință, o știm cu toții. Nici măcar după schimbările legislative, care permit autorităților locale să aloce 5% din veniturile bugetare proprii pentru sport, nu s-a făcut nimic. A trecut multă vreme de când, la final de săptămână, nu știam ce să alegem în materie de competiție sportivă. Acum totul este simplu. Trist... de simplu ce e. Și de parcă nu era suficient acest regres, mai apar și lucruri penibile, menite să ne întristeze și mai mult.
Din punct de vedere sportiv, Câmpina se află de câțiva ani într-un mare regres, din păcate. Totuși, chiar și în contextul unei finanțări reduse și a unor condiții improprii de pregătire în unele cazuri, în 2017 s-au înregistrat câteva performanțe notabile. Munca acestor sportivi și a antrenorilor lor, precum și sprijinul important al părinților și, în unele situații, al sponsorilor, au făcut posibile aceste rezultate.
La nivelul județului Prahova, anul trecut au avut loc 1.099 incendii și arderi necontrolate, în urma cărora șase persoane și-au pierdut viața și 37 au fost rănite. La nivel național, în ultimii cinci ani, s-au produs în medie 6.200 de incendii la locuințe, evenimente nefericite soldate cu 190 de morți și 350 de răniți. Aceste date ne-au fost furnizate de Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova.
Se apropie de final vacanţa de iarnă pentru echipele de fotbal din Câmpina şi din împrejurimi, care activează în campionatele judeţene. Am realizat un tur de orizont şi vă prezentăm în rândurile următoare care sunt noutăţile din fiecare tabără.
Taxa de salubrizare a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016, este în cuantum de 20,64 lei/persoană pe lună (cu tot cu TVA) și ar trebui plătită de persoanele fizice din municipiul Câmpina, care nu au contract cu operatorul de salubrizare și refuză să încheie un astfel de contract. Anul trecut, Curtea de Conturi a constatat că Primăria Câmpina nu s-a ocupat de impunerea și încasarea acestei taxe și a dat ca termen 11 decembrie 2017 pentru găsirea unor soluții astfel încât problema să fie rezolvată.
Anunțurile ne sunt trimise de firmele și instituțiile publice care doresc să facă angajări. Valabilitatea apare la fiecare anunț în parte.
La 1 iulie 2017, odată cu intrarea în vigoare a Legii 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din Primăria Câmpina au crescut considerabil. Este un subiect despre care noi am scris pe larg la momentul respectiv. Ei bine, de la 1 ianuarie 2018, odată cu majorarea salariului minim brut pe economie de la 1.450 lei la 1.900 lei și cu reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, salariile din Primărie mai cresc puțin, cu procente cuprinse între 7% și 10%.
Marți, 9 ianuarie, a avut prima ședință din 2018 a Consiliului Local Câmpina. A fost o ședință extraordinară, cu un singur punct pe ordinea de zi - acoperirea deficitului de la secțiunea de dezvoltare din excendentul bugetar al municipiului. A fost doar o formalitate, ședința terminându-se în câteva minute, dar cu toate acestea, am consemnat o premieră: primarul Horia Tiseanu și-a cerut scuze în fața Consiliului Local.