După refuzul firmei Eliro de a fi partener alături de administraţia locală în generosul proiect de atragere a fondurilor comunitare pentru un transport local de nivel european, acum, mingea este în curtea Primăriei Câmpina. Instituţia condusă de Horia Tiseanu are ocazia să demonstreze dacă vrea cu adevărat să implementeze un astfel de proiect sau nu. Un proiect greu, este adevărat, care necesită multă implicare, multă muncă, alergătură, dar care ar putea fi cel mai mare proiect cu fonduri europene pentru municipiu.
Prima parte a campionatului Ligii A Prahova se apropie de final, în week-end fiind programate partidele penultimei etape. Sunt câteva jocuri interesante - la Văleni (unde poposeşte liderul) şi la Băneşti (unde are loc un derby local de tradiţie). Programul, avancronicile şi delegările etapei a 14-a:
La sfârșit de an, Primăria Câmpina a organizat procedura de achiziție publică pentru realizarea a două studii de fezabilitate. Străzile vizate sunt Siretului și Drumul Taberei. Banii pentru executarea lucrărilor ar putea fi incluși în bugetul anului viitor. Deocamdată se pregătește doar documentația aferentă.
Camera Deputaților a aprobat ieri, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege care modifică Legea 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici. Una dintre cele mai importante modificări este aceea că funcționarii publici trimiși în judecată își vor păstra funcțiile. Ba mai mult, cei deja suspendați în momentul trimiterii în judecată se vor întoarce la posturile lor în 30 de zile de la intrarea în vigoare a proiectului de lege aprobat ieri.
Conducerea Eliro Câmpina, societate care asigură în prezent transportul public pe traseele interne din municipiu, ne-a trasmis astăzi o adresă prin care anunță că nu va semna un nou contract cu Primăria și explică motivele pentru care a fost luată această decizie. Aveți în facsimil punctul de vedere al societății Eliro, același document fiind transmis, de altfel, Primăriei și Consiliului Local.
Strada Pictor Grigorescu era printre puținele străzi bune din municipiul Câmpina. Acum, nu mai este. A fost ciuruită toată în ultimul an. Sigur, au și peticit-o, dar în stilul caracteristic celor care execută aceste lucrări. Pe Pictor Grigorescu ai impresia acum că mergi... pe valuri. La primăvară, s-ar putea să ne ia și răul de mare.
Pe site-ul Primăriei Câmpina a fost publicat anunțul cu privire la lansarea, în dezbatere publică, a steagului localității. Sunt prezentate trei modele, iar cetățenii pot trimite în scris "sugestii, propuneri sau opinii cu valoare de recomandare", la registratura instituției, prin poștă, prin fax sau e-mail, până la 28 noiembrie 2017. Problema este că modelele prezentate pe site-ul Primăriei arată toate la fel, fiind scanate alb-negru. Noi am cerut Primăriei varianta color, astfel încât cititorii noștri să vadă diferența și să aleagă modelul, dacă doresc.
Asociaţiile profesionale ale medicilor de familie şi cele ale pacienţilor din întreaga ţară vor protesta împreună împotriva umilinței la care sunt supuși de un sistem parcă tot mai degradat. Mitingul va avea loc miercuri, 15 noiembrie, la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, chiar în faţa sediului Guvernului.
În apropierea intersecției străzilor Castanilor și Griviței se află un imobil părăsit, de pe fațada căruia au început să cadă bucăți mari de tencuială. Și cad direct pe trotuar, casa aflându-se la stradă.
Duminică, la Bucureşti, a avut loc Cupa "Athletic Star" la atletism, pentru copii şi juniori, la care CSS Constantin Istrati Câmpina a participat cu mai mulţi sportivi. Rezultatele obţinute ne îndreptăţesc să credem că atletismul câmpinean are viitor - 11 medalii, dintre care 4 locuri I, 4 locuri II şi 3 locuri III.