CONTACT

Crăciunul copilăriei mele, cu... părintele protoiereu Grigore Melnic

- Social -

Crăciunul copilăriei mele, cu... părintele protoiereu Grigore Melnic

Înaintea marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - Crăciunul copilăriei mele, în care diverse personalități ale Câmpinei vor povesti exact despre această mare sărbătoare creștină. 

În rândurile de față, a răspuns provocării noastre părintele protoiereu Grigore Melnic.
”Este interesantă provocarea dumneavoastră, mai ales în apropierea unui moment de o asemenea însemnătate pentru lumea creștină - Nașterea Domnului. Cu permisiunea dumneavoastră am să redau un pasaj din cartea mea, intitulată În viața mea. Este o întâmplare din copilăria mea...
Este debordantă o amintire pe care acum câțiva ani mi-a adus-o înaintea ochilor minții un prieten, amintire ce mă surprinde în simplitatea frumuseții ei și astăzi. Aveam cam cinci-șase anișori. ”Noi, mi-a amintit prietenul meu, cântam vestitul ”Foaie verde portocală, Noi suntem copii de școală...” și, imediat ce am terminat de colindat la o casă, v-am auzit pe voi. (eram eu, cu vărul meu Gabriel și tataie Aurică, epitropul bisericii de la Podu-Vadului). Nu știam ce cântați, dar eram fermecați de frumusețea versurilor și a cântării. V-am urmărit și pe loc am memorat cuvintele înmiresmate ale colindei voastre. Iar din acea seară, în fiecare an am cântat această minunată colindă: Astăzi S-a născut Hristos, Mesia chip luminos, lăudați și cântați și vă bucurați”. "Mai târziu - precizează preotul protoiereu Grigore Melnic - am realizat că acesta a fost primul moment în care cu adevărat L-am lăudat pe Dumnezeu, primul pas făcut pe cărarea anevoioasă, dar plină de întâmplări minunate, a preoției”.


24 Dec 2023 18:01 3031 vizualizari


Comentarii






1951 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1747 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4558 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1727 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV