CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Proprietarii din blocurile cu risc seismic nu vor mai da bani pentru consolidare, cu condiția să nu vândă apartamentele timp de 25 de ani

- Social -

Proprietarii din blocurile cu risc seismic nu vor mai da bani pentru consolidare, cu condiția să nu vândă apartamentele timp de 25 de ani

Clădirile cu bulină roșie vor fi consolidate cu bani de la bugetul de stat. Proprietarii nu vor trebui să mai contribuie cu niciun leu, dar nici nu le vor putea vinde timp de 25 de ani, în cazul persoanelor fizice și 10 ani, în cazul persoanelor juridice. Anunțul a fost făcut marți, 4 ianuarie 2022, de ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila.

"Practic, programul prevede finanţarea integrală din bugetul de stat a consolidărilor de risc seismic, astfel încât să nu mai avem discuţia referitoare la proprietarii care nu pot să suporte, pentru că nu au posibilităţi financiare şi aşa mai departe. Acest lucru este legat în mod categoric de interdicţie de vânzare pentru proprietar, pentru că este o creştere a valorii apartamentului prin consolidare de risc seismic, care este o finanţare de la stat. Vom avea o interdicţie de vânzare, respectiv în perioada interdicţiei de vânzare proprietarul poate să-şi vândă apartamentul, dar atunci trebui să restituie statului cota parte din investiţia de consolidare de risc seismic. Vorbim de un proiect de lege cu care vom merge în Parlament, nu de o ordonanţă de urgenţă", a afirmat ministrul Cseke Attila.
Prin aceast proiect care modifică Programul Național de consolidare a clădirilor cu risc seismic se încearcă, pe de o parte, o deblocare a situației existente, în care proprietarii nu sunt de acord cu consolidarea imobilelor, ținând cont de faptul că trebuie să constribuie financiar. Pe de altă parte, interdicția de vânzare vizează și scoaterea din circuit a samsarilor imobiliari, care înainte de consolidare ar fi putut cumpara imobilele la prețuri mici pentru a le vinde ulterior la sume mult mai mari, având în vedere că valoarea ar crește după consolidare.

 


05 Jan 2022 10:12 4124 vizualizari


Comentarii






Vremea
http://www.spitalcampina.ro/
http://floricon.ro/
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
1909 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1728 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4522 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1716 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV