CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Florin Constantinescu: ”Doar după realizarea dotărilor impuse de ADI Deșeuri, factura la serviciul de salubritate a crescut”

- Actualitate -

Florin Constantinescu: ”Doar după realizarea dotărilor impuse de ADI Deșeuri, factura la serviciul de salubritate a crescut”

Factura la serviciul de salubritate a crescut la Câmpina, ceea ce a generat o reacție în rândul oamenilor. Pentru a lămuri lucrurile, dar și pentru a afla explicațiile direct de la sursă, am discutat cu directorul general al societății Floricon Salub SRL, operatorul de salubritate pentru zona Câmpina, Florin Constantinescu.

”Nu știu alții cum au făcut, dar noi nu am crescut factura la salubritate până nu am realizat dotările solicitate de ADI Deșeuri”
”Conform legislației care a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024, s-a mărit taxa pe economia circulară de la 80 lei la 160 lei per tonă. Iar noi ca operator de salubritate trebuie să o încasăm. Noi doar o încasăm și o virăm mai departe către societatea care administrează rampa de gunoi și de aici către Fondul de Mediu. Am fost nevoiți să adăugăm această taxă în factură. S-a modificat și sistemul de colectare tot de la începutul acestui an. Noi am început deja colectarea celei de-a cincea fracții, pentru care am împărțit lunar cetățenilor câte doi saci. Va fi alternativ - o săptămână colectare deșeuri biodegradabile, o săptămână deșeuri reziduale. În același timp, trebuie să știe toată lumea că firma a făcut un efort destul de mare, pentru că a trebuit să dotăm localitățile cu containere de culoare maro, saci pentru populație, precum și două mașini pentru colectarea deșeurilor, mașini pe care toată lumea le va vedea cât de curând pe stradă. Nu știu alții cum au făcut, dar noi nu am crescut factura la salubritate până nu am realizat dotările solicitate de ADI Deșeuri”, ne-a declarat Florin Constantinescu. 
Factura la salubritate va avea 15 rubrici
Ținând cont de o serie de modificări legislative, directorul general al operatorului local de salubritate, Florin Constantinescu, ne-a vorbit șli despre noul sistem de facturare: ”Conform legislației, factura se va face diferit față de cum s-a făcut până acum. Odată cu colectarea celei de-a cincea fracții, se va face un alt mod de calcul al facturii. Va fi foarte detaliată, ca la celelalte utilități, iar factura la salubritate va avea 15 rubrici - de la colectare deșeuri pe diverse categorii, la depozitare, tratare, transport, taxe etc”, a mai spus Constantinescu.
Deșeurile biodegradabile nu mai pot fi transformate în compost în gospodăriile proprii
”Cea mai importantă problemă este că deja m-au întrebat din teritoriu foarte mulți oameni de colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor biodegradabile, pe care mulți oameni îl transformă în compost în propria gospodărie. Am întrebat la ADI Deșeuri, iar răspunsul a fost foarte clar că aceste tarife sunt pentru toată lumea, nu se poate face compost în curtea proprie, pentru că atunci persoana respectivă ar trebui să aibă autorizații speciale pentru acel compostor, inclusiv de la Garda de Mediu. Deci, deșeurile biodegradabile vor fi achitate de toată lumea, chiar dacă nu vor depune astfel de deșeuri. Sunt niște fluxuri gândite la nivel național și nu putem să ne abatem de la ele”, a explicat Florin Constantinescu.
Cantitatea de deșeuri colectate din Câmpina a crescut
Florin Constantinescu ne-a mai precizat că ”la nivelul municipiului Câmpina, cantitatea de deșeuri colectate a crescut, iar la nivelul zonei 7, Câmpina și împrejurimi, deservită de operatorul local de salubritate, colectarea selectivă este la un procent destul de mic, de aproape 13%”. Din păcate, există în continuare o problemă pentru care nu s-a găsit o rezolvare: se plătește la cantitatea totală de deșeuri colectate și nu la cantitatea efectivă de gunoi pe care o ”produce” fiecare câmpinean. Dacă la case, situația este mai aproape de adevăr, în schimb, la blocuri sunt în continuare probleme mari privind colectarea pe categorii de deșeuri.
Bani înapoi pentru localitățile care colectează selectiv
”Noi vom face raportări separate pe fiecare localitate în parte pentru deșeurile reciclabile. Când primim banii pe aceste deșeuri, noi, firma Floricon, vom diminua factura lunii următoare cu acea valoare. Adică, fiecărui cetățean i se va cuveni o valoare. Cred că este un lucru îmbucurător, care va stimula colectarea selectivă și atunci se va vedea destul de clar ce localitate este mai interesată de această colectare selectivă, iar oamenii vor avea și ei de câștigat, inclusiv financiar”, a mai precizat managerul operatorului de salubritate din zona Câmpina, Florin Constantinescu.


20 Mar 2024 21:13 2358 vizualizari


Comentarii






1375 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2583 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2702 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1568 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV