CONTACT

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 5 septembrie

- Social -

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 5 septembrie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

5 septembrie...
1834 – Se năștea Eduard Kessler, viitor farmacist, dar și primar al Câmpinei, decedat la începutul anului 1900 și îngropat în Cimitirul Bobâlna. Detalii despre aeastă personalitate a Câmpinei într-un articol mai vechi de pe site-ul nostru - aici. (foto - mormântul lui Kessler din Cimitirul Bobâlna și bustul realizat de Oscar Spathe)
1850 – Se năștea, în orașul Roman, Constantin Istrati, fiul spătarului Ioan Istrati și al Mariei, fiica banului Vasile Capșa, care va deveni una dintre personalitățile de marcă ale Câmpinei.
1901 – Primăria Câmpina aproba un ”Regulament de folosire a apei și a modului de distribuire către abonați”.
1925 – Prin adresa nr. 82.803, Ministerul Instrucțiunii comunica directorului Anastase Scripcă aprobarea ca Școala Primară Urbană nr. 1 să poarte numele ”Pictor Grigorescu”.
1941 – Deceda pe câmpul de luptă, în timpul celui de-al doilea război mondial, sublocotenentul câmpinean Tănase Flamaropol. A făcut parte din Regimentul 2 Vânători de Gardă nr. 9. Între 1942 și 1946, Strada Muscelului de astăzi a purtat numele său.
1998 – Meci în Divizia B, Poiana Câmpina – Dacia Unirea Brăila 2-0, marcatori Diaconu și Orlando Gheorghe. Arbitrul jocului a fost Nicu Florescu, din Sibiu.
2009 – Meci internațional găzduit de stadionul Poiana, amicalul dintre primele reprezentative feminine, România – Belgia, scor 2-7, arbitru ploieșteanul Radu Danielenco.
2011 – Meci internațional amical găzduit de stadionul Poiana, România – Israel, selecționate under 18.

(Pentru documentarea acestui serial cu date din istoria Câmpinei am folosit mai multe surse - de la monografiile lui Stoica Teodorescu și Silviu Dan Cratochvil, la alte volume despre istoria Câmpinei ale unor autori precum Alin Ciupală, Șerban Băleanu, Eduard Iosifescu, Ion Șovăială, Simona Luncașu, Marian Dulă și până la diverse articole de presă.)


05 Sep 2020 09:49 3267 vizualizari


Comentarii






1933 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1737 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4536 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1723 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV