CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

- Sănătate -

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

”Pot să vă spun că Spitalul SanConfind este mult mai bine dotat, din toate punctele de vedere, mai confortabil  și mai sigur decât un spital privat din Irlanda. Siguranța pacientului este unul dintre punctele forte ale spitalului, deoarece există aici niște circuite care se respectă cu mare rigoare. Blocul-operator al Secției Chirurgie are dotări de excepție, ai tot ce îți trebuie pentru orice operație de chirurgie generală”, ne spunea medicul Sebastian Grădinaru, la începuturile colaborării sale cu SanConfind. Astăzi, dorința dr. Grădinaru este aceea ca la SanConfind să poată funcționa un centru de excelență în chirurgia sânului.

Cadru didactic de 25 de ani
Dr. Sebastian Grădinaru este conferențiar universitar la Facultatea de Medicină a Universității ”Titu Maiorescu” și cadru universitar de peste 25 de ani. Înainte vreme, a predat la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București. A lucrat tot 25 de ani în Spitalul Universitar de Urgență București, dar recent, odată cu schimbarea universității în care predă, și-a schimbat și locul de muncă, alegând să lucreze la Spitalul Clinic de Urgență Județean Ilfov. ”Am și la SanConfind o istorie destul de îndelungată, în sensul că am cunoscut acest spital înainte să se deschidă aici activitatea chirurgicală, la sala de operație. Am cochetat cu ideea de a veni și de a opera în Câmpina, pentru că am fost impresionat de spital, de locație și mai ales de dotările acestui spital”, spune dr. Grădinaru.

Un personal medical cu mare experiență
”Am numai cuvinte de laudă pentru personalul spitalului, are o mare experiență în activitatea chirurgicală și este dedicat actului medical. Majoritatea asistentelor au experiență profesională deosebită, au coordonat pe unde au lucrat activitatea din sălile de operație. Sunt foarte încântat de personalul SanConfind, altfel, vă dați seama, nici nu aș avea curajul să-mi las pacienții aici, ținând cont de faptul că eu sunt, de regulă, la 100 de kilometri distanță. În principiu, coordonez activitatea de acolo, venind la SanConfind ori de câte ori este necesar, am venit și ziua, am venit și noaptea, oricând a fost nevoie; au fost și perioade în care am stat aici în spital, urmărind pacienții, zile întregi, uneori poate și mai mult de o săptămână. Aș vrea să mai menționez că în Spitalul SanConfind se pot face intervenții multidisciplinare. Am intrat de multe ori în echipă mixtă cu ginecologia, de exemplu, operând paciente cu patologii la graniță: fie cancere genitale, fie afecțiuni de dinamică perineală. Așa-numitele rupturi vechi de perineu, cu cistocel, cu rectocel, cu incontinență urinară, prolapsuri vaginale, multe astfel de cazuri le-am rezolvat în echipă mixtă, cu intervenții în care am acționat atât laparoscopic, cât și transvaginal”, explică dr. Sebastian Grădinaru.

Cancere depistate precoce
”Mă bucur că am avut și continuăm să avem destul de multe paciente cu cancer mamar diagnosticat precoce. Este foarte important, și un mare avantaj pentru acest spital, faptul că aici se pot face ecografii și mamografii, uneori chiar în aceeași zi, și ulterior, pacientele care necesită biopsie pot fi biopsiate în cabinetul de chirurgie sau în cabinetul de ecografie, sub ghidaj ecografic. Cum vă spuneam, am diagnosticat destul de multe cancere de sân în fază precoce, beneficiind de aportul deosebit al doamnei doctor Uță, dânsa face mamografiile și tomografiile în acest spital. Practic, pacientele diagnosticate de doamna doctor vin să fie confirmate prin puncții biopsie și ulterior tratate oncologic, atât prin chirurgie, cât și prin oncologie medicală, radioterapie etc. La SanConfind am avut multe operații de chirurgia sânului, am făcut reconstrucții, mastectomii, chirurgie oncologică asociată cu reconstrucție imediată, bineînțeles într-o echipă mixtă, cu plasticieni.”

SanConfind, spital de top
”Putem încadra SanConfind în categoria spitalelor de top, având în vedere că aici se rezolvă cazuri dificile, cazuri diverse, nemaivorbind că au fost destule intervenții în premieră pentru Câmpina și Prahova. Lângă cea menționată mai devreme, aș putea adăuga un caz de rezecție pluriviscerală laparoscopică a unei tumori voluminoase de corp și coadă de pancreas, în care, pe lângă rezecția de corp și coadă de pancreas împreună cu splină, am rezecat și o bună porțiune din stomac, o porțiune destul de mare din colonul stâng, rinichiul stâng și glanda suprarenală stângă. Toate acestea au fost făcute asistat laparoscopic. În încheiere, aș mai adăuga faptul că m-aș bucura să afle cât mai mai multă lume de acest spital, m-aș bucura să știe cât mai mulți pacienți despre performanțele realizate la SanConfind, succesele chirurgicale pe care le-am avut, și nu numai. Sunt convins că sunt multe lucruri demne de a fi menționate pe tot palierul de specialități medicale pe care acest spital le poate acoperi. Mi-aș dori, de asemenea, să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”, conchide domnul doctor Sebastian Grădinaru. (P)


03 Feb 2024 19:15 2205 vizualizari


Comentarii






1681 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
422 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1743 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
1946 vizualizari 02 Nov 2023 09:48 SanConfind, siguranță deplină pentru viitoarele mămici și servicii medicale performante

SanConfind, siguranță deplină pentru viitoarele mămici și servicii medicale performante

Centrul Medical SanConfind, cea mai mare unitate spitalicească privată din județul Prahova, se numără printre spitalele din România în care nu s-au întâmplat cazuri de infecții nosocomiale (intraspitalicești). Este, de asemenea, tot mai cunoscută Maternitatea SanConfind, care reprezintă nu doar una dintre cele mai moderne din țară, ci și una dintre cele mai sigure, în care nașterile se efectuează în absolută siguranță, cu multă grijă și empatie din partea personalului unității pentru fiecare pacientă. În rândurile care urmează veți putea afla cum a ajuns la spitalul din Poiana Câmpina dr. Roxana Dumitru, medic specialist obstetrică-ginecologie, care lucrează de aproape patru ani la SanConfind, ce sfaturi are pentru femeile însărcinate și de ce le recomandă cu toată căldura să vină la SanConfind pentru consultații. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV