CONTACT

La Câmpina, s-au pus bazele unui parteneriat pentru prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere

- Social -

La Câmpina, s-au pus bazele unui parteneriat pentru prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere

După reușita acțiunii din parcarea Kaufland cu utilizarea unui simulator de impact frontal, precum și a ochelarilor de realitate virtuală, la Câmpina, la inițiativa primarului Alin Moldoveanu a avut loc o întâlnire pentru a se pune bazele unui parteneriat între mai multe autorități, scopurile principale fiind prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere.

La întâlnirea găzduită de Casa Tineretului din Câmpina au fost prezenți reprezentanți ai Corpului Național al Polițiștilor, ai Fundației Siguranța Auto Copii, ai Agenției Naționale Antidrog, ai Poliției municipiului Câmpina, ai conducerilor liceelor din localitate, ai Comitetelor de Părinți de la licee, precum și reprezentanți ai asociațiilor care s-au implicat în viața tinerilor, în special, a comunității, în general. De asemenea, au fost prezenți și consilierii locali Cosmin Raț și Costel Filip.
Discuțiile s-au axat pe două teme majore - prevenirea consumului de droguri și creșterea siguranței rutiere. S-a dezbătut mult, s-a venit și cu soluții concrete, dra și cu exemple. Consilierul Cosmin Raț a propus și o responsabilizare a părinților - ”să solicităm acordul părinților pentru teste inopinate în școli”, în vreme ce consilierul Costel Filip a nuanțat și a propus varianta ”să dăm teste părinților acasă, să-și testeze copiii”. De asemenea, s-a insistat și pe o mai bună colaborare între poliție, autorități și conducerile școlilor. ”Nu cred că un profesor care își cunoaște elevii nu remarcă faptul că unul dintre copiii are pupilele mărite, un comportament aparte, iar în astfel de cazuri nu vă cerem să intervenți în vreun fel, ci doar să ne anunțați”, a spus comandatul Poliției municipiului Câmpina, comisar-șef Iulian Stanciu.
Cam la fel s-au desfășurat discuțiile și pe marginea unei alte teme sensibile - creșterea siguranței rutiere. S-a vorbit despre situații concrete, despre acțiuni și măsuri care se impun, dar și despre necesitatea ca toate acestea să ajungă și în școli, la copii și tineri.
Primarul Alin Moldoveanu a fost cel care a asigurat că va discuta și la nivelul conducerii Inspectoratului Școlar Județean pentru implicarea în viitorul prteneriat și a acestei instituții. De asemenea, s-a stabilit un termen de două săptămâni pentru centralizarea ideilor și schițarea unei propuneri de parteneriat, iar în aproximativ o lună deja să demareze primele acțiuni, astfel încât parteneriatul să-și dovedească eficiența.


22 May 2022 08:22 8068 vizualizari


Comentarii






  • 23.05.2022 14:47 Ispas Doru @Cami.Fumatori erau și acum 30 ani când poate dv erați eleva. Numai ca cei care conduc liceele din Câmpina au mentalități comuniste și elevii sunt hăituiti.Daca se poate sa fie exmatriculați ar face orele și cu 5 elevi. La Petrol profesorul de servici face panda la toaleta sa ii amendeze ca încalcă ROI, la Energetic sunt fugăriți în parculetul Institutului, ce pretenții de Grigorescu sau de Mec 2 care abia termina CL 12 cu o promoție zi plus Sam cu 15 elevi, Turnatoria e istorie asa ca industrie ioc, Ira la fel. Sa mai vb de culoarea carnetului de partid a celor care au condus școlile generale și liceele din 90 și pana în prezent. Ii dau diploma celui care nu a fost membru de partid. Și de ce tinerii capabili fug din viitorul sat Câmpina și un nr mic se baga în troaca numita politica, sa ajungă la beciu domnesc...
  • 22.05.2022 13:35 Cami Politia comunitara poate sa treacă sa verifice zona str. Mihai Eminescu în timpul pauzelor de la liceul Grigorescu, prin parcarea interioara și la scările blocurilor sa vadă cati elevi fumează și altele și fac mizerie crunta.
1950 vizualizari 28 Apr 2024 16:10 Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

Câștigătorii concursului ”Umbrela verde”, Câmpina 2024

După cum v-am informat deja, joi, 26 aprilie 2024, a avut loc jurizarea Concursului Național ”Umbrela verde”, ajuns la ediția a XI-a și organizat de Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, din Câmpina.

citeste mai mult
1746 vizualizari 27 Apr 2024 13:59 Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Zece cadre didactice din Dâmbovița au vizitat Grădinița ”Iulia Hasdeu” Câmpina

Grădinița ”Iulia Hasdeu” a participat la schimbul de experiență interjudețean Dâmbovița - Prahova, în cadrul C.R.E.D.

citeste mai mult
4557 vizualizari 26 Apr 2024 18:17 ”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

”Umbrela verde”, concursul de la Câmpina care a cuprins lucrări ale elevilor din 37 județe

Reluat după pandemie, concursul național ”Umbrela verde”, organizat la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, a fost prilej de mari emoții, dar și de bucurii, cuprinzând lucrări ale elevilor din 37 județe ale României.

citeste mai mult
1727 vizualizari 17 Apr 2024 20:49 Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV