CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Memoriu transmis de societățile Elsid și Electrocarbon primarului și consilierilor locali câmpineni

- Actualitate -

Memoriu transmis de societățile Elsid și Electrocarbon primarului și consilierilor locali câmpineni

După cum v-am informat în articolele precedente legate de acest subiect, Consiliul Local Câmpina a aprobat, la propunerea primarului Alin Moldoveanu, în ședința din 28 octombrie 2023, o hotărâre privind îndeplinirea procedurilor de radiere din Cartea Funciară a drepturilor de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea societăților Electrocarbon și Elsid, pentru mai multe terenuri de pe râul Doftana, acolo unde cele două societăți au o serie de investiții în domeniul energetic și unde administrația locală intenționează să realizeze centura de est a orașului. După aprobarea hotărârii, Electrocarbon și Elsid au apelat la instanță. Noi vă prezentăm în continuare un memoriu adresat primarului și consilierilor locali de către societățile menționate.

Este vorba despre un document prin care se fac o serie de precizări cu privire la "nelegalitatea Hotărârii Consiliului Local nr. 179/25 octombrie 2023 prin care s-a dispus radierea drepturilor din Cartea Funciară". Practic, este prezentat răspunsul primit de Electrocarbon și Elsid de la OCPI Prahova, care precizează că pentruradierea unui drept real este necesară fie convenția între cele două părți, fie o hotărâre judecătorească definitivă. Iată memoriul adresat administrației locale de Electrocarbon și Elsid, prin intermediul unei case de avocatură.

Stimate doamne și stimați domni,

Subscrisele ELSID S.A., societate de naționalitate română, cu sediul social în sat Snagov, comuna Snagov, str. Nufărului nr. 15 H, vila 11, cam. 4, parter, jud. Ilfov, având CIF RO 943038 și înregistrată la Registrul Comerțului sub nr. J23/2369/2016 și ELECTROCARBON S.A. cu sediul str. Nufărului nr. 15 H, vila 11, Camera 6, parter, Comuna Snagov, Jud. Ilfov, prin reprezentanți convenționali  S.C.P. DORU TRĂILĂ și Asociații – Societate civilă de avocați, înregistrată în Baroul București conform Deciziei nr. 1490 din 26 august 2013, cu sediul profesional în București, Calea Griviței Nr. 54, Sector 1, CIF RO 32180503, telefon: +40 (21) 303 05 42, fax: +40 (21) 303 05 40, e-mail: office@tamc.ro, formulează prezentul
MEMORIU
prin intermediul căreia înțelegem să facem o serie de precizări cu privire la nelegalitatea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Câmpina nr. 179 din 25 octombrie 2023, prin care s-a dispus aprobarea îndeplinirii procedurilor privind radierea drepturilor de superficie, uz și servitute ale subscriselor din cărțile funciare în care acestea erau înscrise, cu încălcarea drepturilor subscriselor. 

În acest sens, precizăm că subscrisele am trimis o serie de adrese la BCPI Câmpina, OCPI Prahova și, respectiv, ANCPI, prin care am înțeles să punem în discuție problema nelegalității radierii drepturilor reale ale subscriselor, pe baza Hotărârii Consiliului Local Câmpina. OCPI Prahova a răspuns prin adresa nr. 11039/298/21.11.2023, 11123/21.11.2023, 11084/301/2023, confirmând argumentele noastre juridice cu privire la motivele ce conduc la nelegalitatea Hotărârii Consiliului Local, în ceea ce privește posibilitatea radierii acestor drepturi din cartea funciară în baza Hotărârii Consiliului Local. Răspunsul primit de la OCPI Prahova este edificator și confirmă argumentele subscrisei cu privire la nelegalitatea demersului Primarului Municipiului Câmpina și a Consiliului Local al Municipiului Câmpina de radiere a drepturilor reale ale subscriselor.

Se arată, prin adresa menționată, faptul că: „Pentru radierea unui drept real, respectiv drept de superficie/uz/servitute, înscris în cartea funciară, este necesar ca persoana interesată să formuleze cerere în acest sens, cerere ce va fi însoțită de documentul justificativ (convenția părților (n. – sublinierea OCPI) sau hotărârea judecatorească), (...)”
Cu alte cuvinte, există doar două modalități prin care drepturi reale, ca cele deținute de subscrisa, să fie radiate din cartea funciară, anume convenția părților sau hotărârea judecătorească. În cazul de față, astfel cum am arătat anterior, nu există o convenție a părților cu privire la stingerea acestor drepturi, fiind o manifestare unilaterală a Primăriei Municipiului Câmpina și a Consiliului Local al Municipiului Câmpina. Așadar, inclusiv din perspectiva OCPI Prahova, demersul de radiere a drepturilor reale fără o convenție între părți sau o hotărâre judecătorească este nelegal.
De asemenea, sunt invocate prevederile Regulamentului de recepție și înscriere în evidențele de cadastru și de carte funciară, din 8 februarie 2023, aprobat prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 600/2023, care în art. 85 prevede că:
„Radierea dezmembrămintelor dreptului de proprietate constituite în folosul unui imobil se va putea face numai cu acordul titularilor acestor drepturi reale, dat prin înscris autentic notarial, fără întocmirea unei documentaţii cadastrale. Acest consimţământ nu este necesar dacă radierea s-a dispus printr-o hotărâre judecătorească definitivă sau dacă dreptul se stinge prin împlinirea termenului arătat în înscriere ori prin decesul sau, după caz, prin încetarea existenţei juridice a titularului, dacă acesta era o persoană juridică.”

Reiterăm faptul că aceste prevederi nu fac decât să confirme faptul că o eventuală radiere este imposibilă din perspectiva OCPI Prahova, având în vedere că nu există acordul titularilor de drepturi reale, în formă notarială, împrejurare ce dovedește nelegalitatea actului administrativ emis cu încălcarea unor dispoziții legale. Cu alte cuvinte, astfel cum am arătat anterior, pentru radierea acestor drepturi din cartea funciară era nevoie de consimțământul titularului dreptului (n.n. – a subscriselor), dat în formă autentică sau o hotărâre judecătorească definitivă, și nu un act administrativ. 
Concluzionând, precizăm că subscrisele își rezervă dreptul de a demara toate demersurile necesare pentru ocrotirea și conservarea drepturilor și recuperarea prejudiciilor cauzate de emiterea actului administrativ.

Cu aleasă considerație,
ELSID S.A.
ELECTROCARBON S.A.,

Prin avocat Doru Trăilă
Managing Partener
SCA DORU TRĂILĂ & Asociații
SOCIETATE CIVILĂ DE AVOCAŢI


24 Nov 2023 20:43 1702 vizualizari


Comentarii






  • 27.11.2023 17:49 Ilyn Noaptea minții! Și asta e doar una din palmele pe care urmează să le primească pe rând toți cei zece consilieri care votează tot ce le pune Moldoveanu sub nas. Unii cum ar fi Marcu fără să treacă prin filtrul gândirii, pentru că n-au nici creier, nici conștiință, nici scrupule, ci doar interese. Alții cu o determinare demnă de cauze mai bune, cum ar fi Briciu și Raț, marile dezamăgiri și totodată marii pierzători ai acestui mandat. Toți cei zece consilieri fac dovada unei totale incapacități de a produce efectiv ceva de capul lor și tocmai de aceea votează la foc automat ce le cere primarul. Să nu fi trecut prin administrația publică precum gâștele prin apă. Se iau de alții că nu vin la ședințe. Păi decât prezenți și să producă numai pagube, ca voi, mai bine lipsă. Abia aștept să îi văd cum dau cu subsemnatul.
  • 25.11.2023 10:09 diss Dacă cele două firme au dreptate, așa cum ar fi normal, atunci administrația locală este bună de plată.Rău este că tot cămpinenii vor plăti greșelile, aceasta este o greșeală gravă, celei mai slabe administrații pe care a avut-o Cămpina, ever.
1498 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2611 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2735 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1621 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV