CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Cosmin Raț, candidat POL la Primăria Câmpina: ”Voi propune întâlniri informale periodice între consilieri și Executiv”

- Politică -

Cosmin Raț, candidat POL la Primăria Câmpina: ”Voi propune întâlniri informale periodice între consilieri și Executiv”

Candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina la alegerilor locale din 9 iunie este Cosmin Raț, actual consilier local. După ce a prezentat cel mai important proiect pe care îl va realiza ca primar, dar și care va fi relația primarului Cosmin Raț cu cetățenii, în rândurile următoare, candidatul POL a vorbit despre relația pe care o va avea ca primar cu Consiliul Local.

”Consider - a spus Cosmin Raț - că primarul - ca și viceprimarul - ar trebui să aibă o relație strânsă cu Consiliul Local, indiferent de structura politică a acestuia. De aceea consider absolut necesare și voi propune întâlniri informale periodice (în afara ședințelor de consiliu) în care să se discute strategii de dezvoltare economice, sociale etc. După cum știți, la sfârșitul anului trecut, am promovat și anul acesta a intrat în vigoare hotărârea de consiliu local prin care plata indemnizației lunare (maximum 10% din indemnizația primarului) să se facă în funcție de prezența efectivă la ședințele de comisie și de plen. Am dorit și introducerea obligativității privind inițierea unui număr minim de proiecte, dar nu ne permite cadrul legal. Prin această măsură s-a asigurat prezența 100% la ședințele din luna ianuarie, față de aproximativ 72% în luna anterioară. Consider că acesta este un pas important în schimbarea mentallității consilierilor care vor veni din luna octombrie pentru că deja se știe clar că nu-și vor mai lua indemnizația integral decât dacă participă la toate ședințele. Următorul pas logic este ca aceștia să aibă și inițiative în Consiliul Local, dar și în afara acestuia. De aceea cred că sunt necesare întâlniri informale între consilieri și Executiv deoarece pe lângă discutarea inițiativelor sunt multe probleme de rezolvat. Și am să dau câteva exemple. Proceduri și reguli de informare a cetățenilor și a consilierilor despre problemele care se ivesc în Câmpina și împrejurimi. Reguli clare în privința metodei și a timpului de rezolvare a unor probleme ridicate de cetățeni - pe lângă problemele fiecăruia există, de exemplu, o discrepanță clară între obligațiile persoanelor fizice și a celor juridice în ceea ce privește lucrările efectuate pe domeniul public. De ce să nu știm concret termenul de rezolvare a unei situații precum asfaltare totală sau parțială (groapă, etc), timpul de rezolvare a problemelor legate de rețelele de utilități - HidroPrahova, Romgaz, a unei avarii, inclusiv asfaltarea ulterioară și exemplele ar mai putea continua. Toate acestea trebuie discutate și convenite de către Executiv (primar, viceprimar, secretar general) împreună cu membrii Consiliului Local, inclusiv la propunerea cetățenilor”, a mai adăugat Cosmin Raț, candidatul Partidului Oamenilor Liberi la funcția de primar al municipiului Câmpina.


09 Apr 2024 18:27 857 vizualizari


Comentarii






908 vizualizari 02 May 2024 20:11 Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

Alegeri locale la Câmpina. Opt candidați la funcția de primar și 148 la Consiliul Local

S-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie 2024. La Câmpina, s-au înscris în cursa electorală opt candidați la funcția de primar din partea a tot atâtea partide politice și alianțe, precum și 148 candidați la Consiliul Local din partea a zece formațiuni politice și un independent.

citeste mai mult
1045 vizualizari 02 May 2024 18:58 Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

Suspiciuni privind posibile fraude electorale, semnalate de Partidul Câmpina Curată

În cadrul unei declarații de presă, pe care au susținut-o joi, 2 mai, liderii Partidului Câmpina Curată au făcut o serie de declarații pe mai multe subiecte, cel mai ”fierbinte” fiind cel al unei posibile fraude electorale în perspectiva alegerilor locale din 9 iunie 2024.

citeste mai mult
1791 vizualizari 01 May 2024 15:30 Partidul SOS România, ultimul care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale la Câmpina

Partidul SOS România, ultimul care și-a depus candidaturile pentru alegerile locale la Câmpina

Cu numai câteva ore înaintea termenului limită, care a expirat la miezul nopții de marți spre miercuri, la Biroul Electoral Câmpina s-au înregistrat ultimele candidaturi.

citeste mai mult
1665 vizualizari 01 May 2024 10:43 10 proiecte pentru viitorul Câmpinei, prezente în programul electoral al Irinei Nistor

10 proiecte pentru viitorul Câmpinei, prezente în programul electoral al Irinei Nistor

În cadrul unui eveniment care a adunat zeci de participanți (și despre care noi am scris AICI), Irina Mihaela Nistor, candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, a lansat oficial programul său electoral, un plan ambițios menit să aducă un nou început pentru oraș. Discursul de lansare, bazat pe trei piloni fundamentali - Oameni, Prezent și Viitor - a trasat viziunea Irinei Nistor pentru un oraș revitalizat și adaptat nevoilor cetățenilor săi.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV