CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Investigații medicale de top la SanConfind - ecografie digitală și osteodensitometrie

- Sănătate -

Investigații medicale de top la SanConfind - ecografie digitală și osteodensitometrie

Imagistica SanConfind cuprinde o mulțime de procedee capabile de a crea imagini ale corpului uman în scop clinic, fiind extrem de importantă în diagnosticarea, confirmarea şi evaluarea în mod corect a unei afecțiuni, precum şi în stabilirea celei mai bune conduite de tratament. Departamentul Imagistică Medicală SanConfind este dotat cu echipamente şi aparatură ultraperformante, realizate de producători de renume mondial, precum Siemens şi General Electric.

La Centrul Medical SanConfind pacienţii pot beneficia de o paletă variată de investigaţii din domeniul radiologiei şi imagisticii medicale: imagistică prin rezonanţă magnetică (IRM); tomografie computerizată (CT); osteodensitometrie (DEXA); mamografie cu tomosinteză şi puncţie stereotaxică; ecografie digitală și radiologie digitală.
Vă prezentăm ]n continuare aparatul pentru ecografii digitale și aparatul DEXA din dotarea spitalului aflat în Poiana Câmpina.

Ecografia digitală SanConfind

Ecografia este o metodă de examinare imagistică ce utilizează ultrasunetele reflectate în corpul omenesc. Spre deosebire de celelalte proceduri imagistice, care au avut o dezvoltare treptată în interiorul domeniului medicinei, printre celelalte specialități medicale, originile ecografiei sunt acceptate unanim ca fiind nemedicale. Ecografia a fost folosită în scop medical pentru prima dată în 1956, în Glasgow. Denumită și ultrasonografie, ea este rezultatul dezvoltării tehnologiei sonarelor în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, dar mai ales, după a doua conflagrație mondială. Un dispozitiv portabil pus în contact cu pielea pacientului produce unde ultrasonore de frecvență înaltă și receptează ecourile trimise de către organele interne. Un avantaj important al ecografiei constă în faptul că se evită efectele nocive ale razelor X. Un dezavantaj constituie faptul că nu sunt obținute imagini foarte clare. Deși a fost utilizată pentru prima dată în anii '50 ai secolului trecut, această metodă de obținere a imaginilor clinice s-a folosit mai ales după dezvoltarea calculatoarelor, atunci când a apărut, de aștfel, ecografia digitală. Ecografia nu se utilizează la examinarea oaselor și plămânilor, dar se folosește foarte mult în obstetrică, unde imaginile pot fi utilizate pentru localizarea placentei și stabilirea vârstei, poziției și dezvoltării fătului. De asemenea, imaginile ecografice se folosesc și în alte domenii medicale, contribuind la stabilirea unui diagnostic rapid. Ecograful General Electric de la SanConfind este de ultimă generație și oferă o rezoluție foarte bună.
Ecografia și mamografia sunt complementare în depistarea cancerului de sân.
Până la vârsta de 35 de ani, este indicată cu prioritate ecografia mamară, fiindcă țesutul dens mamar la grupa de vârstă 20-35 ani nu oferă date relevante la mamografie. În plus, se evită, astfel, expunerea la radiații X a femeilor în perioada fertilă. Nu se recomandă investigații mamografice pentru femeile însărcinate, întrucât mamografia este o examinare cu raxe X a sânului, chiar dacă această procedură folosește o doză mica de radiații röntgen. De aceea, se poate spune că ecografia digitală şi mamografia digitală sunt investigaţii care se completează în depistarea afecţiunilor oncologice. Ecografia are numeroase avantaje, iar printre ele amintim faptul că este o investigație noninvazivă, deci nu este dureroasă și nu necesită tăieturi și înțepături ale pielii.

Osteodensitometria SanConfind
Osteodensitometria este investigatia paraclinică de măsurare a densității osoase prin care se poate pune diagnosticul de osteoporoză. Osteodensitometria DEXA este cea mai modernă și folosește raze X de densități diferite ce străbat osul, permițând aprecierea gradului de reducere a densității osoase.  Aparatul DEXA permite, de asemenea, diagnosticarea osteopeniei, o afecțiune mai puțin gravă a densității osoase, care apare înaintea osteoporozei. Cele două afecțiuni sunt abordate în mod diferit din punct de vedere terapeutic. Investigațiile DEXA se recomandă tuturor femeilor dupa instalarea menopauzei. Și bărbații pot suferi de osteoporoză, în special fumătorii și cei cu boli cronice ce primesc tratament cortizonic. Screeningul densității osoase se face cu ajutorul aparatului denumit  DEXA. Cele patru litere reprezintă  acronimul expresiei din limba engleză: Dual-Energy X-ray Absorptiometry. Pentru ușurința exprimării, denumirea acestei proceduri imagistice este DEXA. Este o investigație rapidă și nedureroasă, care durează câteva minute de scanare a întregului schelet, pentru a se calcula riscul de demineralizare osoasă. Deoarece nu doare și acționează pe nevăzute, osteoporoza este descoperită, de multe ori, târziu. Boala determină treptat pierderea masei osoase și scăderea densității țesutului osos, ceea ce face să scadă calitatea osului și rezistența acestuia la forțele mecanice, crescând astfel foarte mult riscul producerii fracturilor. Osteodensitometrul SanConfind este fabricat de General Electric și folosește doze mici de raze X, depistând cu mare acuratețe orice formă de osteoporoză. (P)


03 Aug 2021 10:30 4462 vizualizari


Comentarii






2089 vizualizari 26 Apr 2024 07:45 Operație în premieră la Spitalul SanConfind

Operație în premieră la Spitalul SanConfind

La spitalul SanConfind din Poiana Câmpina s-a efectuat recent, cu succes, prima operație de tiroidectomie totală. Este o premieră demnă de remarcat pentru chirurgia SanConfind. Operația a fost efectuată de medicul chirurg Mihai Gornea.

citeste mai mult
684 vizualizari 24 Apr 2024 21:16 Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.

citeste mai mult
1881 vizualizari 29 Feb 2024 20:11 Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

citeste mai mult
2321 vizualizari 03 Feb 2024 19:15 Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV