În această după-amiază, un incident rutier mai puțin obișnuit a avut loc la Șotrile, în satul Lunca Mare. Un bărbat de 31 de ani a fost prins sub o autoutilitară și a fost nevoie de intervenția pompierilor de la descarcerare pentru a fi scos.
Din 2008 încoace, de când Horia Tiseanu a obținut al doilea mandat de primar, nu s-a întâmplat ca un proiect privind rectificarea bugetului local să fie respins de Consiliul Local. Chiar a fost o lovitură de teatru! Un proiect banal, la prima vedere, fără mutări spectaculoase de sume, dar consilierii opoziției locale au profitat de absența a doi consilieri PNL, s-au abținut la vot, iar rectificarea a fost astfel respinsă cu opt voturi pentru (PNL și PMP) și opt abțineri (PSD și ALDE).
Românii îl cunosc pe Octavian Paler mai ales ca scriitor, dar și ca unul dintre cei mai puternici critici ai clasei politice în ultimii săi ani de viață. Octavian Paler are, însă, și o legătură frumoasă cu Câmpina.
După sistematizarea urbană de la începutul anilor '80, zona centrală a Câmpinei arată în mare parte ca în zilele noastre. Din păcate, multe dintre clădirile istorice, unele de o frumusețe remarcabilă, s-au pierdut atunci, au fost demolate, lăsând loc blocurilor, multe dintre ele cu spații comerciale la parter.
Agenția Națională pentru Locuințe va construi la Câmpina, pe Strada Uniunea Europeană, un bloc cu 27 de unități locative (apartamente cu una, două sau trei camere). Este vorba despre un bloc cu locuințe prin credit ipotecar, pentru persoane de peste 18 ani. Solicitanții vor trebui să depună un avans și să contracteze un credit ipotecar de la una dintre băncile partenere ANL.
Primăria Câmpina anunță că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare a Străzii Bobâlna, lucrări care presupun reabilitarea trotuarelor și carosabilului până la stratul de uzură. "În aceste condiții, rugăm cetățenii cu domiciliul pe Strada Bobâlna, persoanele juridice, dar și furnizorii de utilități, să se organizeze pentru execuția lucrărilor de introducere, înlocuire sau reparații la rețele, cât mai repede posibil", se menționează în comunicatul remis de Primărie.
La rectificarea bugetară supusă aprobării Consiliului Local Câmpina, în ședința de joi seară, unul dintre puncte viza suplimentarea cu 70.000 lei a sumei alocate spectacolului de Revelion și focului de artificii aferent. Proiectul nu a fost, însă, aprobat, consilierii PSD și ALDE abținându-se la vot, iar de la PNL și PMP au fost doar 8 voturi, în condițiile în care doi consilieri au absentat. Discuția legată de Revelion a fost, totuși, interesantă.
Vă amintiți în mod cert de cazul familiei Șoldan, din satul Melicești, comuna Telega, căreia focul i-a distrus casa. Au reușit să salveze actele și câteva haine. O încercare grea, care i-a zdruncinat teribil pe acești oameni. Trei generații - Viorica și Cristian Șoldan, fiul lor și bătrânii. Acum, trebuie să o ia de la capăt, să construiască o casă nouă, într-o altă zonă, acolo unde au fost relocați, deoarece zona în care locuiau era predispusă și alunecărilor de teren. Începutul este greu, dureros. Și au nevoie de ajutor.
Ziua Armatei Române a fost marcată astăzi, la Câmpina, la Troița Eroilor din Cartierul Slobozia. Aici s-au desfășurat acțiunile tradiționale: alocuțiuni, ceremonial religios, depuneri de coroane, momente artistice și defilarea detașamentelor de elevi de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina și Colegiului Național Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.
Eduard Kessler, cel care în 1860 a înființat prima farmacie din Câmpina, iar în 1899 a fost primar al localității, și-a pus puternic amprenta asupra acestor meleaguri. O personalitate de excepție, recunoscută și apreciată la nivel național.