UPDATE 2 - Poliția Prahova anunță că la ora 8.45 traficul a fost restabilit pe DN1. Totuși, din cauza coloanelor de mașini formate pe ambele sensuri ale drumului național, circulația este în continuare îngreunată.
UPDATE 1 - Potrivit IJP Prahova, cauza probabilă a producerii acestui tragic accident a fost nepăstrarea distanței în mers. Mașinile implicate au intrat una în spatele celeilalte, după ce prima dintre ele a frânat brusc.
Un nou accident grav de circulație s-a produs în această dimineață pe DN1, pe raza localității Băicoi. Au fost implicate trei mașini în care se aflau în total șase persoane. Din păcate, două persoane au decedat. Este vorba despre două femei de 45, respectiv 73 ani. O altă victimă a accidentului, un bărbat de 77 de ani, a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Ploiești cu traumatism cranio-cerebral, fractură de piramidă nazală și hematom parietal drept, potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Prahova.
Bulevardul Culturii a fost dintotdeauna locul preferat de promenadă al câmpinenilor, indiferent de anotimp. În Anul Centenar, doi tineri întreprinzători, Eduard Pîslaru şi Nathaniel Geană, au decis să redea unui colţişor din bulevard strălucirea de altădată. Aşa a apărut "Insta Cafe".
Alături de Constantin I. Istrati și Nicolae Grigorescu, savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu întregește triada celor mai importante personalități care și-au legat numele de Câmpina. Totuși, spre deosebire de Istrati și Grigorescu, Hasdeu s-a stabilit la Câmpina în urma unei mari tragedii - moartea fiicei sale, Iulia.
Tragicul accident produs duminică pe DN1, la km 94, pe raza localității Cornu, a avut drept cauză pătrunderea pe contrasens, după cum informează Inspectoratul Județean de Poliție Prahova. Vă reamintim că trei autoturisme au fost implicate în acest accident, în aceste mașini aflându-se în total, 12 persoane, dintre care două au murit (doi cetățeni olandezi), iar șase au fost grav rănite și transportate la UPU Ploiești. Patru persoane au scăpat nevătămate. Un accident cumplit, la care intervenția a reprezentat o adevărată desfășurare de forțe.
În această după-amiază, în jurul orei 16.00, pe Strada I.H. Rădulescu din municipiul Câmpina a avut loc un accident de circulaţie soldat, din fericire, doar cu pagube materiale.
Despre pitorescul zonei centrale a Câmpinei de până la începutul anilor '80 am mai scris. Dar o vom mai face ori de câte ori apar imagini noi, care să prezinte atmosfera de acum 40 de ani a micului nostru târg, crescut între timp la pretenţiosul titlu de municipiu.
Referendumul național pentru revizuirea Constituţiei s-a încheiat. După două zile cu secțiile de vot deschise 28 de ore, în total, prezenţa la vot a fost una care ar trebui să dea serios de gândit iniţiatorilor. Și nu doar lor. Astfel, duminică, la ora 21.00, la nivel naţional prezenţa la vot a fost de 20,41%, la nivelul judeţului Prahova - 18,40%, iar în municipiul Câmpina - 18,21%. În Diaspora, până la ora 21.00 votaseră 121.118 persoane. Pentru validarea referendumului, prezența la vot la nivel național trebuia să fie de minum 30%.
Mai sunt câteva ore până la închiderea urnelor pentru referendumul privind revizuirea Constituţiei, prima consultare publică organizată pe parcursul a două zile. Pentru ca acest referendum să fie validat, la urne trebuie să se prezinte 30% dintre alegătorii înscriși în listele electorale permanente. Devine din ce în ce mai clar că acest lucru nu se va întâmpla, având în vedere că la ora 16.00, când s-a făcut ultima raportare oficială a Biroului Electoral Central, prezența la vot, la nivel național, era de 15,21%. Cu alte cuvinte, până la ora 16.00, votaseră 2.781.918 alegători dintre cei 18.278.496 alegători înscriși pe listele electorale permanente. Rezultatul care se prefigurează este dezastruos în primul rând pentru Biserica Ortodoxă Română (BOR), cea care s-a implicat foarte mult în această consultare publică. Un rezultat care ar trebui să dea de gândit mai-marilor BOR, dar și partidelor politice, în special PSD, care a modificat inclusiv legislația privind referendumul în speranța că va ieși așa cum "trebuie".
UPDATE 5 - La ora 18.00, traficul rutier a fost reluat pe DN1.
UPDATE 4 - Din primele cercetări reiese că accidentul ar fi fost provocat de autoturismul Daewoo Nubira, cu numărul de înmatriculare B-27-ZME, care mergea spre munte și în care se aflau cei patru cetățeni olandezi. Probabil din neatenție, conducătorul auto a acroșat autoturismul Volkswagen Passat (B-57-REK), care venea din sens opus, Nubira fiind apoi proiectată într-un autoturism Opel (PH-16-TWJ), care, de asemenea, se deplasa în sens opus, adică spre Ploiești. Impactul a fost extrem de puternic... Cercetările continuă în acest caz. Cert este un lucru, dacă pe DN1, în zona Cornu, ar fi existat separatoare de sens, acest accident nu ar fi avut loc.
UPDATE 3 - Șase victime ale accidentului sunt urcate pe rând în ambulanțe și transportate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Este vorba despre: o tânără de 20 de ani, cu traumatism cranio-facial, fracturi ale ambelor brațe și ale piciorului drept; un tânăr de 20 de ani cu traumatism cranio-cerebral și traumatism la bazin; un bărbat de 49 de ani cu traumatism cranio-cerebral minor, cu traumatism abdominal, traumatism la bazin și fractură la picior; o altă tânără de 20 de ani cu traumatism cranio-facial; un bărbat de 50 de ani cu traumatism la bazin, la picioare și un traumatism toraco-abdominal.
UPDATE 2 - Două dintre persoanele implicate în accident au fost declarate decedate. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, este vorba despre doi bărbați, unul de 39 de ani și unul în vârstă de 45 de ani.
UPDATE 1 - Dintre cele opt victime ale accidentului, patru sunt cetățeni străini, olandezi. Pompierii militari intervin în continuare pentru descarcerarea celor trei victime rămase între fiarele contorsionate ale mașinilor.
În urmă cu puţine minute, în jurul orei 15.35, pe DN1, în dreptul localităţii Cornu s-a produs un grav accident de circulaţie în care au fost implicate trei autoturisme.
Ziua a doua a referendumului pentru revizuirea Costituţiei nu a adus nici la nivel naţional, nici la nivel judeţean, nici în Câmpina, un număr semnificativ de electori la urne. Astfel, conform datelor oficiale ale Biroului Electoral Central, la ora 13.00, la nivelul municipiului Câmpina votaseră 12,71% dintre alegători. Spre comparaţie, la nivelul judeţului Prahova, prezenţa era de 11,50%, iar la nivel naţional - 11,67%.