În luna martie 2018, la împlinirea a 130 de ani de la nașterea lui Alexei Mateevici, cel supranumit poetul "Limbii noastre", Primăria Zaim (Republica Moldova) și Muzeul Memorial "Alexei Mateevici" din Zaim au lansat o medalie în onoarea celui mai reprezentativ scriitor născut în Basarabia. Săptămâna trecută, la Zaim, chiar în curtea casei în care a trăit Mateevici, medalia onorifică i-a fost oferită primarului comunei Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu.
În această după-amiază, liftul din blocul P1, de pe Bulevardul Carol I, din municipiul Câmpina, s-a blocat, în interior aflându-se doi bătrâni. Au fost alertați pompierii militari, care au intervenit imediat.
Apa potabilă va fi sistată în municipiul Câmpina și în comuna Poiana Câmpina (satele Poiana, Pietrișu, Răgman) de marți, 4 septembrie 2018, de la ora 23.00, până miercuri seară, la ora 22.00. Motivul îl constituie executarea unor lucrări de cuplare a conductelor de apă de pe străzile Calea Doftanei, Ecaterina Teodoroiu și B.P. Hasdeu.
În urmă cu puțin timp, pe DN1, pe raza localității Cornu, s-a produs un accident de circulație. Din primele informații, din apelul la Serviciul de Urgență 112, în accident au fost implicate două autoturisme.
Comuna Poiana Câmpina este înfrățită cu două localități din Basarabia - Zaim (Raionul Căușeni) și Negrești (Raionul Strășeni). Pe parcursul săptămânii trecute, o delegație din Poiana a fost prezentă în Republica Moldova pentru a participa la sărbătorile care au avut loc la finalul lunii august - Ziua Independenței (27 august), Ziua Limbii Române (31 august), iar între cele două mari evenimente, pe 30 august, la Zaim a marcată Ziua Diasporei intitulată sugestiv "ACASĂ, la Zaim".
Noaptea care a trecut, în jurul orei 2.20, pompierii militari au fost alertați, fiind semnalat un incendiu la o casă particulară situată în cartierul Voila din municipiul Câmpina.
În anul 1972, un echipaj al Cercului de Turism de la Casa Pionierilor din Câmpina participa la Expediţiile Cutezătorii. Sub numele "Getica", echipajul câmpinean, condus de profesoara de istorie Silvia Brezan, participa la o expediţie în Munţii Căliman şi reuşea să câştige Marele Premiu "Busola de Aur". Grupul era format din următorii elevi: Mircea Marinescu, Valerian Radu, Mirel Ţariuc, Samoilă, Călin Miulescu, Narcis Stoica, Gabriela Dorovici, Florenţa Zaharia, Alexandru Bobocel şi Gabriel Grădinaru. Din păcate, ultimii doi nu se mai află printre noi. Fabuloasa poveste a expediţiei câmpinene ne-a relatat-o chiar unul dintre participanţi, medicul Călin Miulescu (video).
Despre Liceul de fete "Iulia Hasdeu" de ieri şi Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" de azi am mai scris în acest serial, dar acum vă prezentăm o imagine mai puţin cunoscută cu aripa Mărăşeşti a liceului după bombardamentele din cel de-al doilea război mondial.
În urmă cu puţine minute, pompierii de la ISU Prahova au fost solicitaţi pentru deblocarea unei uşi la un apartament dintr-un bloc de pe Strada Alexandru Odobescu (foto), din Câmpina.
Jumătate dintre meciurile etapei a 3-a din Liga A Prahova au avut loc sâmbătă după-amiază, inclusiv derby-ul de la Păuleşti. Celelalte meciuri ale rundei au avut loc duminică dimineaţă. S-au înscris 29 de goluri, într-o etapă în care gazdele nu au decât o victorie şi o remiză.