Lacul Curiacul este un lac natural, cu 10.700 mp luciu de apă, situat într-o zonă frumoasă, dar neglijată mult prea multă vreme. De-a lungul timpului, lacul a trecut prin momente grele, fiind sufocat de gunoaie, fiind poluat cu reziduuri petroliere, ba chiar și cu mizeria din canalizări. Se spune că aici, pe malurile lacului și chiar în apele sale, au fost aduse și cantități mari de moloz de la clădirile demolate în urma cutremurului din 1977. Ecosistemul lacului a avut mult de suferit în timp, Curiacul arătând ani la rând ca o adevărată mlaștină.
Vinerea este una dintre cele mai aglomerate zile pentru traficul pe DN1. Poate şi pe acest fond, în decurs de mai puţin de două ore, s-au produs două accidente care au îngreunat şi mai mult traficul şi aşa aglomerat. În urma acestor accidente, patru persoane au ajuns la spital.
Nu reprezintă o surpriză pentru nimeni faptul că modernizarea Parcului de la Soldat nu este gata în termenul contractual de patru luni. Constructorul a anunțat încă de luna trecută că nu se va încadra în termen, că nu va termina lucrarea până la 24 august 2018, invocând, în general, vremea nefavorabilă (zilele ploioase din iunie și iulie). Și a făcut asta, vă reamintim, în cadrul unei "ședințe de lucru" la care au participat și reprezentanții beneficiarului, adică reprezentanții Primăriei Câmpina.
Câmpina a devenit un furnicar în aceste zile, iar Cartierul Câmpinița este aproape blocat de mașini venite din toată țara. Sunt 6.761 de candidați la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr", pentru sesiunea de admitere care se desfășoară în perioada 24 august - 4 septembrie 2018. Astăzi (vineri) și mâine are loc înscrierea, iar candidații vor primi legitimațiile pentru concurs. Apoi vor începe probele eliminatorii.
Pe lângă învățământul liceal de zi, Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei pune la dispoziția absolvenților de gimnaziu, pentru anul școlar 2018-2019, locuri la învățământul profesional dual, cu durata de trei ani, în specializările mecanic forestier și tâmplar universal. Iată oferta educațională a liceului din Valea Doftanei pentru învățământul profesional dual și beneficiile acordate elevilor.
Știm cu toții povestea acestui castel unic în patrimoniul cultural românesc prin încărcătura simbolică pe care o poartă fiecare detaliu al construcției. Anul acesta, în septembrie, se împlinesc 125 de ani de când savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu a decis să construiască, la Câmpina, un edificiu în memoria fiicei sale, Iulia, plecată în lumea de dincolo la doar 19 ani. Atunci, în 1893, Hasdeu a desenat primul plan al edificiului, pe care l-a numit "Castelul celor 2 Iulii". Templul închinat fiicei și devenit loc de refugiu pentru tatăl îndurerat este, astăzi, Castelul Iulia Hasdeu sau Muzeul Memorial "B.P. Hasdeu".
Vineri, 24 august 2018, ar trebui să se încheie lucrările la skatepark-ul de la Câmpina, una dintre puţinele investiţii ale administraţiei locale în acest an. Skatepark-ul se realizează pe Strada Podului, la est de parcul de pe Bulevardul Culturii, de către firma Sofexpert Project SRL Șirna, cea care a câștigat licitația organizată de Primărie. Astăzi, cu o zi înainte de termenul scadent pentru finalizarea lucrării, ar fi fost de aşteptat să se lucreze într-un ritm frenetic. Am vizitat şantierul şi ceea ce am constatat puteţi vedea în imaginile foto și video.
În anul 2018, în județul Prahova încă mai sunt unități de învățământ fără apă curent sau cu instalații de apă nefuncționale sau cu grupuri sanitare necorespunzătoare. Acestea sunt principalele motive pentru care respectivele unități de învățământ nu au primit autorizație de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică.
Mai sunt trei săptămâni până la începerea noului an școlar, iar 74 de unități de învățământ din Prahova nu au autorizație ISU pentru securitate la incendii. Printre acestea se numără și două instituții din Câmpina, cele cunoscute deja din anii precedenți că au o problemă legată de autorizația ISU - Școala Centrală și Liceul Tehnologic Energetic (corpurile A și B).
În Casa Princiară a lui Dimitrie Barbu Știrbei a funcționat, din 1919, primul liceu din Câmpina, instituție care a purtat numele prințului, după cum am scris într-un episod precedent. La început a fost un liceu mixt, apoi a fost împărțit în liceu de fete și liceu de băieți. În anul 1925, autoritățile locale au decis construirea unei noi clădiri, tot pe terenul donat de Martha de Blome, fiica prințului Știrbei. Proiectul clădirii a fost realizat de arhitectul Toma T. Socolescu în 1926, în același an obținându-se și aprobarea de la Ministerul Educației.