În Câmpina, pe Strada 1 Mai, nr. 31, funcţionează Centrul Medical Ozon Clinic Therapy. De curând, aici s-au deschis trei noi cabinete - de gastroentrerologie, de medicină internă şi dermatologie.
Comuna Bănești face parte din Grupul de Acțiune Locală "Colinele Prahovei" și derulează mai multe proiecte cu fonduri europene prin intermediul acestui GAL. Zilele acestea, la Primăria Bănești a sosit un buldoexcavator, achiziționat cu aproape 90.000 euro, în cadrul unui program cu fonduri europene.
Melodia reprezintă un mesaj pentru românii de pretutindeni și este un cover după cântecul cu același nume al lui Jean Moscopol, celebrul cântăreț din perioada interbelică, plecat din România în 1945 din cauza comuniștilor și decedat în exil. "Acolo azi e toamnă rece și plâng toți frații în țara mea/Sunt lacrimi care n-au să sece cât timp vor fi păgâni în ea/Dar va veni o primăvară cum a venit și în trecut/Și-am să mă-ntorc acolo iară/În țara-n care m-am născut."
Sala Monovici a fost cel mai vechi cinematograf din Câmpina. A fost construită după primul război mondial și aparținea familiei Monovici. Era situată pe Bulevardul Elisabeta, actualul Culturii, la intersecția cu Strada Plevnei. Era o sală cu 300 locuri la parter, cu balcon și câteva loje. Pe scenă era montat un ecran mare pe care erau proiectate filmele, dar aici, pe scena de la Sala Monovici, au avut loc numeroase spectacole de teatru.
Programul de colectare a deșeurilor menajere în Câmpina și localitățile vecine va suferi unele modificări săptămâna viitoare, în preajma zile de 15 august (Sfânta Maria), declarată zi nelucrătoare. La Câmpina, programul de colectare aferent zilei de 15 august se va desfășura pe 13 și 14 august, după cum urmează.
În urmă cu patru ani, administraţia câmpineană era foarte mândră cu achiziţionarea unui ceas în stil retro, care a fost amplasat în pasajul din centrul localităţii, pasaj proaspăt modernizat. Un ceas frumos, e adevărat, care a costat 50.000 lei, dar nu prea a reuşit să arate aceeaşi oră pe toate cele trei cadrane.
Prefectura Prahova anunță că joi, 16 august și vineri, 17 august, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule vor avea program normal de lucru cu publicul, chiar dacă cele două zile au fost declarate nelucrătoare pentru angajații din sistemul public. S-a luat această decizie ca urmare a numărului foarte mare de solicitări din partea cetățenilor și a faptului că există programări online pentru zilele menționate. Doar pe 15 august nu se va lucra.
Vântul puternic şi ploaia în rafale au provocat un incident, marţi după-amiază, în parcarea din faţa Gării Câmpina. O ramură groasă dintr-un plop înalt s-a desprins şi a căzut peste o maşină parcată în apropiere.
Mihai Albu a fost un om bun, dedicat profesiei sale, pasionat de aviație, încântat de călătorii. A făcut parte din vechea gardă a liberalilor câmpineni, dar s-a retras ușor, ușor din politică, de aproape opt ani și nu a regretat asta. Avea un extraordinar simț al umorului, dar unul rasat, cum doar oamenii inteligenți îl au. Orice discuție cu el era o încântare, o bucurie. Un om calm, cald și calculat, un om citit și foarte corect. Marți a plecat dintre noi pentru totdeauna, după o suferință grea. Familia îi anunță pe colegi și prieteni că joi va fi condus pe ultimul drum.
La inițiativa profesoarei Lucreția Ciobanu și cu sprijinul societății "Steaua Română", la Câmpina a fost înființat, în anul 1923, Liceul de fete "Iulia Hasdeu". La început avea trei clase și 114 eleve și a funcționat în localul Școlii Primare de Băieți nr. 1 Câmpina. În 1931 s-a mutat în sediul propriu, de la intersecția străzii Griviței cu strada Mărășești. Clădirea era mult mai mică, abia se finalizase aripa dinspre strada Mărășești, iar în 1934 a fost construită aripa dinspre Griviței.