În mai multe localități din Prahova s-au desfășurat, în acest week-end, acțiuni publice pentru strângerea de semnături în campania "Fără penali în funcții publice". La Câmpina, acțiunea a avut loc duminică, în pasajul de la Ceas din centrul localității, între orele 11.00-14.00.
Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a aprobat, luna aceasta, mai multe modificări la Codul Rutier. Una dintre ele se referă la obligativitatea administratorilor drumurilor de a presemnaliza aparatele radar prin panouri amplasate cu 500 - 2.000 metri înainte de acestea. Grupul Polițiștilor Rutieri din România i-a trimis o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, prin care îi cere să nu promulge noul act normativ deoarece "numărul accidentelor rutiere având drept cauză viteza excesivă va crește alarmant".
La Casa de Cultură "Geo Bogza" a avut loc astăzi vernisajul expoziției "Câmpina și Marea Unire", evenimentul de final al taberei de creație desfășurate în decurs de o săptămână în cel de-al doilea municipiu al județului. S-a dorit a fi o tabără internațională de pictură, fiind invitați artiști plastici din țară, dar și din Cimișlia (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități înfrățite cu Câmpina. Din păcate, pictorii din Kumanovo au anunțat în ultimul moment că nu mai pot da curs invitației.
La Bucureşti au loc în aceste zile finalele Campionatului Naţional de Atletism pentru Juniori III, la startul competiţiilor aliniindu-se şi mai mulţi sportivi de la CSS Constantin Istrati Câmpina. Astăzi, în prima zi a competiţiei, atletismul câmpinean a obţinut o medalie de argint, la triplusalt, prin Victor Andrei (antrenor Jenica Bran).
În satul Bobolia, aparţinând de comuna Poiana Câmpina, a avut loc aseară un incident care se putea solda cu urmări grave. O femeie de 68 de ani, din localitate, a căzut într-o fosă septică și a ajuns la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Câmpina.
Pe o ploaie torențială, dar care nu e risipit deloc emoțiile elevilor și mai ales ale rudelor prezente la ceremonie, promoția iulie 2018 a Școlii de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina și-a luat rămas bun de la școală și de la profesori. 998 de proaspeți absolvenți au primit gradul profesional de agent de poliție și au rostit jurământul de credință. La festivitatea de absolvire au fost prezenți secretarul de stat din MAI - Marin Nucu și adjunctul inspectorului general al Poliției Române - comisar șef Marius Dragnea.
Astăzi ne-a părăsit, la 92 de ani, un om remarcabil, care a adus multă onoare Câmpinei și țării - veteranul de război Petre Purje. Un om care a luptat pentru România pe front, dar și în arenele competiționale. A cucerit trei titluri de campion mondial la popice (două cu echipa și unul la dublu), având peste 100 de selecții în echipa reprezentativă. A fost maestru emerit al sportului și cetățean de onoare al municipiului Câmpina, distincție acordată în 1993. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Ion Alexe, astăzi cetățean de onoare al municipiului Câmpina, s-a născut în comuna Cornu, în urmă cu 72 de ani (vârstă pe care o va împlini peste câteva zile, pe 25 iulie). A început boxul la Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (ACC) în 1962, avându-l ca antrenor pe profesorul Traian Marinescu. De aici, de la Câmpina, a plecat spre marea performanță.
Tabăra de pictură "Câmpina și Marea Unire" are loc în această perioadă în cel de-al doilea municipiu al județului. Este o manifestare organizată de administrația locală și la care participă 13 artiști plastici - 11 din țară și doi de la Cimișlia (Republica Moldova). Pictorii au mers prin oraș, au văzut oameni și locuri, apoi s-au așezat în fața șevaletului. Din păcate, spre deosebire de anii precedenți, vremea nu le-a prea permis să picteze în aer liber, motiv pentru care foaierul de la etajul Casei Tineretului a fost transformat în atelier de creație. Miercuri, artiștii plastici au fost vizitați de copiii care au participat la proiectul "Câmpina în culori".
Pe Strada Constantin Istrati din municipiul Câmpina au început, de câteva zile, lucrările de reabilitare a trotuarelor și a aleii care face legătura între Istrati și Rahovei. Problema trotuarelor aproape complet distruse a fost ridicată în plenul Consiliului Local, în urmă cu câteva luni, atunci când locuitori de pe Strada Constantin Istrati au venit pentru a solicita administrației locale să efectueze lucrările necesare.