Contractul de delegare prin gestiune a Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân, încheiat între administrația locală câmpineană și societatea Alextib SRL Telega era valabil până la 31 ianuarie 2018. Consiliul Local l-a prelungit cu șase luni, până la 31 iulie 2018. Motivația acestei prelungiri a fost aceea că "nu sunt finalizate documentele pentru inițierea unei noi proceduri de concesionare și nici nu este aprobat bugetul local". În hotărârea aprobată de consilierii locali pe 25 ianuarie 2015 se precizează că va fi prelungit contractul prin act adițional, dar "nu mai mult de șase luni de la data expirării acestuia".
Zilele trecute a luat fiinţă Asociaţia Câmpina Civică, o premieră în peisajul câmpinean, acolo unde - din păcate - spiritul civic este aproape inexistent. Această asociaţie pare a umple un gol, demersul fiind lăudabil şi de apreciat. Iată comunicatul de presă remis de asociația nou-înființată.
De la 1 iulie 2018 și până la 31 decembrie 2019, mai multe bunuri și obiective ale administrației locale câmpinene vor fi păzite de societatea OK Guard SRL București, cea care a câștigat licitația organizată de Primărie. Valoarea contractului este de 195.054 lei (fără TVA) pe trimestru, adică undeva la 42.000 euro. Dacă vi se pare mult, trebuie să știți că la licitație au fost depuse nu mai puțin de 13 oferte, după cum ne-au precizat reprezentanții Primăriei Câmpina, iar OK Guard a avut cel mai mic preț.
După cum am scris într-un articol precedent, în primăvara acestui an, prin ordin al ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a fost aprobată finanțarea de la bugetul de stat pentru construirea a zece săli de sport în patru orașe și șase comune. Una dintre aceste săli de sport va fi construită la Câmpina, pentru Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu". Obiectivul va fi realizat prin Compania Națională de Investiții (CNI).
La Primăria Câmpina este în curs de emitere autorizația de construcție pentru efectuarea unor lucrări de reparații la intersecția Bulevardului Carol I cu străzile Sondei și Schelelor. Va fi reparat carosabilul, dar vor fi reabilitate și scările de la Poșta Mică.
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Prahova au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru evacuarea apei din locuințe și curți și de pe carosabil, în mai multe localități din județ, unde s-au produs inundații ca urmare a precipitațiilor abundente. Noaptea trecută, pompierii s-au aflat în teren, cu motopompele, la Băicoi, Plopeni, Lipănești, Bărcănești, Brazi, Târgșoru Vechi, Mănești (sat Zalhanaua) și în Ploiești.
Un tânăr în vârstă de 26 de ani, din Poiana Câmpina, administrator al unei firme private din localitate, este cercetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj.
Mai mulți locuitori din Cartierul Muscel ne-au semnalat faptul că pe mai multe străzi gunoaiele vegetale nu au mai fost ridicate de mai bine de două săptămâni. Este vorba despre străzile I.H. Rădulescu, Bucegi, Bogdan Vasile, Siretului și altele. Oamenii sunt nemulțumiți, mai ales că străzile au început să arate mizerabil, peste resturile vegetale sunt aruncate, de diferite persoane, sacoșe sau saci cu gunoi menajer, miroase urât.
Ștrandul de la Casa Tineretului. Astăzi nu mai este funcțional. Administrația locală încearcă de câțiva ani să-l reabiliteze, dar, deocamdată, a fost realizat doar studiul de fezabilitate în vederea modernizării acestui spațiu. Va mai dura ceva timp până când aici, la Casa Tineretului, vom avea, din nou, un ștrand. Așa cum Câmpina a avut aproape 80 de ani.
"Avem constructor, vom avea în curând și diriginte de șantier, deci undeva spre finalul lunii iulie vor începe lucrările la Căminul Energetic", a anunțat viceprimarul Adrian Pițigoi în cadrul conferinței de presă organizată la Primăria Câmpina, la sfârșitul săptămânii trecute. (video)