A devenit o tradiţie ca serbarea de final de an şcolar pentru elevii claselor de înot de la Şcoala Gimnazială "Ion Câmpineanu" să aibă loc la bazinul de înot didactic din Câmpina, în prezenţa reprezentanţilor administraţiei locale. La fel s-a întâmplat şi anul acesta, o adevărată serbare pe apă, iar la final copiii și-au primit diplomele și premiile.
O amplă campanie de donare de sânge se desfășoară în această săptămână la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. De marți până vineri, elevii promoției iulie 2018 și cadre ale instituției donează sânge pentru pacienții din spitale, acțiunea desfășurându-se în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Prahova.
Momente de mari emoţii, miercuri seară, la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, acolo unde generaţia "Centenarului" a avut ultimul apel, care marchează sfârşitul celor patru ani petrecuţi în această unitate de învăţământ.
Sâmbătă, 16 iunie 2018, pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina, timp de două ore, de la 11.00 la 13.00, balerinele pregătite de profesoara Dorina Popa vor dansa pentru toți cei care vor să le vadă și să le aplaude munca, talentul, pasiunea. Spectacolul de final de an școlar se numește "Vise în pași de dans", este la a doua ediție, iar intrarea este liberă.
În vara anului trecut, angajații Serelor Municipale au scris numele Câmpinei cu flori, în Parcul de la Ceas, pe spațiul verde de lângă trotuarul principal. O surpriză plăcută oferită câmpinenilor și nu numai lor. O dovadă că, atunci când se vrea, se pot face și lucruri frumoase în acest oraș. Zilele acestea, în același loc, tot din flori, a fost realizat simbolul Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.
Pompieri militari din cadrul ISU Prahova acționează la această oră pentru stingerea unui incendiu declanșat în apropierea Gării Câmpina (aflată, după cum știți, pe teritoriul administrativ al comunei Poiana Câmpina). Sunt trei focare, relativ grupate. Arde vegetația uscată, dar ard și gunoaie aruncate la întâmplare. Suprafața afectată nu este mare, dar focul se manifestă destul de violent, cu flacără deschisă.
La nivelul Primăriei municipiului Câmpina sunt în lucru mai multe proiecte pentru care se dorește obținerea finanțării europene. Două dintre ele sunt în fază foarte avansată, în etapa de contractare și asta încă din... toamna anului trecut. Cu toate acestea, veștile bune cu privire la acordarea finanțării întârziau să apară, iar acum avem și explicația oficială de la Ministerul Dezvoltării: procesul de contractare a fost suspendat din cauza unui debit de 5,5 milioane lei pe care Primăria îl are către AMPOR (Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional 2014 - 2020). Este vorba despre corecția de 5,5 milioane lei la Calea Dacia.
După ce am asistat la un derapaj de-a dreptul înfricoșător al lui Liviu Dragnea, care și-a adunat "brigăzile albe" pentru a curăța țara de "șobolani", ceea ce a urmat mi se pare de-a dreptul sinistru. Mai întâi, aflu de la Antena 3 că acolo, în Piața Victoriei, sâmbătă seara, s-a aflat România. Că aceea este România și nu alta! Deci noi, cei care nu am fost acolo, NU suntem România! În aceeași seară, tot la Antena 3, același Dragnea spune despre mitingul PSD că "a fost o reușită mai mare decât succesul Simonei Halep", lucru care m-a iritat îngrozitor. Iar acum, după modelul șefului suprem, mai multe organizații PSD din țară promovează o manipulare ordinară - nu, nu Gabriela Firea a fost huiduită pe Arena Națională, ci Simona Halep. PSD, oprește-te! E prea mult!
În week-end-ul care se apropie (16-17 iunie), în comuna Bănești, satul Urleta, va avea loc cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Cireșelor, manifestare tradițională, organizată de Primărie și Consiliul Local. După cum spunea primarul Gheorghe Stoica, pentru comuna Bănești acest festival este o adevărată sărbătoare. O sărbătoare care reunește anual atât locuitori ai comunei, cât și oaspeți veniți din localitățile învecinate.
Chiar dacă lucrările de reabilitare a Parcului de la Soldat, din centrul municipiul Câmpina, au intrat într-un ritm care poate fi considerat mulţumitor, lucrurile sunt încă departe de cum ar trebui să fie. Este greu de grezut că parcul va fi gata la sfârșitul lunii august, așa cum prevede contractul. Și să nu uităm că, pe lângă reabilitare, vor trebui realizate încă două lucrări: mutarea Monumentului Soldatului Necunoscut şi realizarea unui nou monument. Despre Soldat, s-a vorbit mult la ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, de ce în Parcul Trandafirilor, de ce nu în altă parte, că unii spun așa, alții vor altfel etc. Toate aceste discuții l-au făcut pe primarul Horia Tiseanu să afirme: "M-am săturat de această problemă!". Îl înțelegem, dar oare câmpinenii ce ar trebui să mai spună?!