Peste 100 de apicultori din întreaga țară, producători individuali sau firme de profil, au venit la Câmpina pentru a-și prezenta și vinde produsele la cea de-a XIII-a ediție a Târgului Mierii. O manifestare tradițională, organizată de Asociația Apicolă "Valea Prahovei" în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Câmpina. Târgul Mierii a început astăzi, la Casa Tineretului și va fi deschis până duminică, 18 februarie.
Un bărbat în vârsta de 67 de ani, din municipiul Câmpina, a fost lovit de o mașină în timp ce încerca să traverseze strada. Accidentul s-a produs în această seară, la Răcitor. Victima a suferit mai multe contuzii și un traumatism cranio-cerebral și a fost transportată cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești.
Mai mulți locatari de la Blocul 1A de pe Strada Constantin Stere ne-au semnalat o situație existentă de mai multă vreme la blocul lor și îngrijorătoare pentru ei. Este vorba despre conducta de gaze care, practic, nu mai are stabilitate. Este lungă, destul de subțire și, de teamă să nu se rupă, oamenii au sprijinit-o într-un par.
Cea de-a XIII-a ediție a Târgului Mierii își deschide porțile vineri, 16 februarie. Evenimentul are loc la Casa Tineretului, iar pregătirile sunt pe ultima sută de metri. Ediția din acest an va avea un caracter internațional pentru că, pe lângă apicultori din întreaga țară, la Câmpina vor veni apicultori din Bulgaria, Ucraina, Serbia și Republica Moldova (de la Cimișlia, localitate înfrățită cu municipiul Câmpina).
Parcarea situată între Policlinica Municipală și fostul cinematograf nu mai este pentru toată lumea, ci este destinată exclusiv angajaților Spitalului Municipal Câmpina. De altfel, a fost montată aici și o plăcuță în acest sens și este foarte posibil ca în curând să fie montate și bariere la intrarea și ieșirea din parcare, iar angajații spitalului să aibă cartele de acces.
Am mai scris despre faptul că noile stații pentru transportul public din municipiul Câmpina nu oferă o protecție reală persoanelor care așteaptă microbuzul. Bineînțeles că nu s-a luat nicio măsură. Stațiile erau deja montate și plătite, opt bucăți au costat 78.000 lei, fără TVA, la care le adăugăm pe primele două, achiziționate într-o primă fază și care au costat 12.230 lei, fără TVA.
Eveniment deosebit pentru Câmpina, astăzi, 14 februarie 2018. Principesa Maria, cea mai tânără dintre fiicele Regelui Mihai, a venit în cel de-al doilea municipiu al județului, unde a vizitat Castelul "Iulia Hasdeu", Muzeul "Nicolae Grigorescu", Școala de Poliție "Vasile Lascăr", iar la final s-a întâlnit cu părintele protoiereu Grigore Melnic. O vizită discretă, prima făcută în Câmpina de Alteța Sa Regală Principesa Maria.
Update - Mai mulți cititori ne-au semnalat că ar fi totuși unele probleme de trafic, pe Voila, acolo unde mijloacele de transport în comun nu reușesc să urce până la spital. Reprezentanții firmei de deszăpezire și cei ai Primăriei, cu care am luat legătura, se aflau la fața locului și puteți vedea în continuare ce au constatat.
La Câmpina ninge de mai bine de 12 ore, de la miezul nopții trecute, astfel că angajații firmei care asigură deszăpezirea localității sunt pe străzi, asigurând condiții pentru o circulație rutieră și pietonală cât mai bune în condiții de iarnă și de ninsoare.
Noile reguli intră în vigoare de astăzi, 13 februarie 2018, fiind considerate drept măsuri de prevenție în contextul numărului tot mai mare de cazuri de gripă de la nivel național. În Câmpina, până la această dată, nu a fost confirmat niciun caz de gripă, din fericire.
Societatea HidroPrahova își va extinde aria de operare în comunele Ceptura, Colceag, Măgureni, Olari, Păcureți, Provița de Jos, Râfov, Starchiojd și Tătaru, localități care au în total peste 32.000 locuitori. Astfel, HidroPrahova va ajunge să fie operatorul de apă și canal în 64 de localități prahovene (din 104), mai exact în municipiul Câmpina, 11 orașe și 52 de comune.