De la 1 ianuarie 2019, pentru o perioadă de șase luni, România va prelua președinția Consiliului Uniunii Europene. Cu acest prilej, Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul ministrului delegat pentru Afaceri Europene, organizează un concurs național pentru crearea unui logo destinat acestui eveniment.
Scandal mare, astăzi, 31 octombrie, pe drumul județean 101P, la km 23, pe raza comunei Poiana Câmpina, între satele Pietrișu și Bobolia. Mai mulți locuitori din Bobolia au venit să ceară socoteală reprezentanților Consiliului Județean și firmei constructoare pentru întârzierea lucrărilor la podețul care trece pe sub drumul județean. În loc de 20 octombrie, așa cum a promis inițial firma executantă, lucrările nu se vor termina mai devreme de 15 decembrie, după cum spune acum patronul aceleiași firme.
UPDATE 21.20 - În tren se aflau aproximativ 2.000 tone nitrat de amoniu (3.300 saci). Cauza probabilă a aprinderii substanței - niște scântei mecanice sărite de la saboții trenului, în urma frânării. De la aceste scântei s-a aprins podeaua de lemn a vagonului, a topit sacii și s-au produs scurgerile. Jumătatea de tren la care a fost atașat vagonul afectat a fost adusă în Gara Câmpina, cu o locomotivă Diesel.
UPDATE 20.06 - Incendiul a fost lichidat. Intervenția a durat, în total, aproximativ două ore și jumătate. Oamenii evacuți se pot întoarce la casele lor.
UPDATE 19.50 - Incendiul a fost localizat de echipajele de pompieri. Nu mai există pericol de explozie.
UPDATE 19.45 - Containerul în care se află nitratul de amoniu a fost deschis de echipajele ISU. Pompierii îl inundă acum cu apă, o cantitate foarte mare de apă.
UPDATE19.35 - Pentru siguranța populației, autoritățile au luat decizia să evacueze populația pe o rază de un km. În total, până la această oră au fost evacuate 56 persoane. Vagonul din care se scurge nitrat a fost decuplat de restul garniturii și continuă operațiunea de răcire.
UPDATE 19.06 - Persoanele evacuate au fost transportate cu trei microbuze și un autocar de la ISU Brașov și ISU București la o sală de sport din Breaza, unde vor fi cazate temporar, până se va rezolva problema cu trenul.
UPDATE 18.40 - 42 de persoane au fost evacuate, potrivit ISU Prahova. Este vorba despre familiile care au locuințele în apropierea haltei, pe o rază de 800 metri. Traficul feroviar a fost oprit complet.
UPDATE 18.23 - Toate cele 25 de vagoane ale trenului sunt încărcate cu nitrat de amoniu. Jandarmeria și Poliția se ocupă de evacuarea populației. Trenul aparține CFR Marfă și venea de la Târgu Mureș, cu destinația Ploiești.
Incident mai puțin obișnuit pe calea ferată, în această seară. La Breaza Nord se află un tren de marfă, cu 25 de vagoane, iar dintr-un container aflat undeva la mijlocul garniturii iese fum din cauza unor scurgeri de nitrat de amoniu. Situația a fost anunțată în urmă cu aproximativ 20 de minute (17.25), iar la locul incidentului s-au deplasat inițial trei autospeciale cu apă și spumă și una de descarcerare de la ISU Prahova. Pompierii militari intervin pentru răcirea vagonului.
În seara zilei de 30 octombrie 2015, în Clubul Colectiv din București, în timpul unui concert susținut de formația Goodbye to Gravity, s-a declanșat infernul. Un incendiu îngrozitor, care a ucis 65 de tineri și a marcat o țară întreagă. În această seară se împlinesc doi ani de la #COLECTIV.
Fostul premier Victor Ponta a afirmat zilele trecute, la televiziunea Națională, că între președintele țării - Klaus Iohannis și președintele PSD - Liviu Dragnea e coabitare totală, iar între palatele Cotroceni și Victoria, pace și prietenie. Ponta a promis că va veni cu dezvăluiri și mai tari despre relația dintre Iohannis și Dragnea.
Afirmația îi aparține lui Alexandru Chirobocea, administratorul firmei Alextib Construct SRL Telega, cea care se ocupă de adăpostul de câini de la Câmpina. În timp ce unii reprezentanți ai administrației locale se laudă cu numărul mare de câini adoptați din adăpost, Chirobocea se plânge că are cheltuieli mari și că numai pentru arderea câinilor uciși plătește o grămadă de bani la crematoriu. Administrația locală a majorat suma lunară alocată pentru adăpost de la 9.000 lei la 14.187 lei (fără TVA).
La rectificarea bugetară aprobată joi, 26 octombrie 2017, Consiliul Local Câmpina a alocat 942.000 lei pentru cheltuielile de personal din învățământ. Practic, este vorba despre salariile pe care cadrele didactice le vor lua în luna noiembrie. Banii necesari pentru plata acestor salarii au fost luați de la secțiunea de dezvoltare (investiții).
Abandonarea puilor de animale pe domeniul public a devenit un fenomen la Câmpina. Pui abia născuți sau care au câteva zile sunt aruncați la gunoi, prin parcuri, în curțile oamenilor. Câțiva tineri din Câmpina au decis să facă ceva pentru a pune capăt acestei situații. După modelul orașelor din vestul țării, a fost inițiată o campanie de strângere de semnături de la populație pentru a convinge administrația locală să aloce bani de la buget în vederea sterilizării animalelor. Au fost strânse 2.500 de semnături, iar cu aceste semnături, inițiatoarea campaniei, Iulia Burloiu, a venit în fața Consiliului Local la ședința de săptămâna trecută.
Școala Gimnazială "Învățător Ion Mateescu" din Poiana Câmpina împlinește anul acesta 86 de ani de existență. Ziua Școlii este pe 1 noiembrie, dar a fost sărbătorită vineri, în sala de festivități a instituției, iar la eveniment au participat copii, părinți, actuali și foști profesori, reprezentanți ai administrației locale, reprezentanți ai Bisericii. A fost sărbătoare mare la Poiana, parcă mai mare și mai frumoasă ca oricând.
Povestea "turnului înclinat" din Câmpina este arhicunoscută. Din 1995 a început construcţia, iar în 2003 a fost abandonată. Recent, după ce s-a pierdut definitiv un prim proces în instanţă cu firma Erin, Consiliul Local Câmpina a decis începerea demersurilor pentru exproprierea clădirii respective.